Информираме ви, че е възможно забавяне в обработката на поръчките. Към момента на завършване на поръчка, ние не гарантираме актуална наличност на продуктите. Моля използвайте формата за поръчка през сайта, ще се свържем с всеки от вас.
Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Да разхождате бебето си в кенгуру е голямо удобство. Бебешките кенгура са сред онези иновативни аксесоари, които неимоверно улесняват грижите, полагани от родителя.

Какво представляват?

Името и функцията на кенгуруто са вдъхновени от едноименното животно и неговият начин да носи малкото си. Устройството кенгуру за бебета прилича на своеобразна раница, с която родителят носи детето си, докато ръцете му са свободни, а тежестта се поема по много по-оптимален начин.

Кенгуруто се фиксира върху талията и раменете с гарантирана сигурност и повишена надеждност на закрепването, а бебето се поставя в него да седи или лежи в зависимост от възрастта си.

КЕНГУРУ

Източник на изображение: bghlapeta

Какви видове ще откриете при нас?

Онлайн магазинът на BG Hlapeta ви предлага богат избор от удобни кенгура с компактен дизайн, в много разновидности и цветови комбинации.

На страниците на магазина ще откриете продукти със следните характеристики:

 • артикули за бебета на различна възраст и с различно тегло;
 • модели с няколко позиции за носене;
 • кенгура с функционален дизайн, включващ опора за главата, подплатени презрамки, ергономична седалка, качулка и др.;
 • модели 3 в 1 – за носене като кенгуру, кенгуру със седалка и отделна седалка;
 • с различен десен, състав на тъканта, тип закопчаване и т.н.

По-голяма част от моделите са направени от дишаща материя и дават възможност за регулиране според теглото и ръста както на бебето, така и на родителя.

Какви предимства имат?

На първо място, с кенгуру за бебе се изгражда по-добра връзка между детето и възрастния, който го носи. Освен това носенето в кенгуру успокоява бебето и позволява по-голяма маневреност на родителя. 

И не на последно място, носенето на мъничето в кенгуру повишава хормона на щастие, което е особено важно за майки, страдащи от следродилна депресия.

Различни проучвания доказват, че ако бебето е в своеобразната прегръдка до 3 часа дневно, то плаче с около 43% по-малко от останалите си връстници.

За кого са подходящи?

Бебешките кенгура могат да се използват за бебето още след раждането, като за новородени се предлагат специални модели с допълнителна опора на вратлето и подкрепа за гръбчето. Производителят уточнява възрастта, препоръчителното тегло и конкретна позиция.

Как да изберем подходящия модел?

Поради богатото разнообразие от кенгураизборът не е никак лесен и е напълно нормално да се питате какво кенгуру за бебе да изберете

Всъщност, от най-голямо значение е преди всичко да се съобразите с възрастта на детето. 

За новородено потърсете специален модел с подкрепа за врата и гърба, тъй като ще го носите легнало, докато не започне да сяда самостоятелно. 

За бебе над 3 + месеца изберете вариант със стабилна опора за главата и с естествена поза на седалището. Дупето и бедрата до коленете трябва да са обхванати от седалката. След навършване на 1 годинка можете да се спрете на модел, подходящ за носене на гърба.

Ето още няколко полезни съвета, които да ви помогнат при избора:

 • Продължителност на използване: изберете кенгуру с по-голям капацитет на тежест с цел по-дълго използване;
 • Комфорт: моделът трябва да предлага удобство за седящото дете с положение на крачетата под формата на „М”. За вашия комфорт презрамките трябва да бъдат по-широки;
 • Лесно използване: лесната система за прикрепяне спестява време и нерви;
 • Материали на изработка: препоръчително е да са дишащи за свободна въздушна циркулация;
 • Поддръжка: опцията за машинно пране ще ви улесни максимално.

Съвети за безопасност

Постоянното носене на бебето в кенгуру не е желателно и според специалистите не трябва да бъде повече от 1-2 часа непрекъснато носене. 

При правилно избран според възрастта и теглото на детето модел, няма да се допуска вертикално натоварване на гръбнака.

Педиатрите съветват:

 • коремчето да е плътно прилепнало до тялото на възрастния;
 • главата не трябва да е отметната назад;
 • не трябва да се допуска притискане на брадичката към гърдите поради риск от затруднено дишане;
 • новороденото задължително се носи с лице към възрастния.

Докато не се уверите, че детето е фиксирано добре в кенгуруто и сте затворили цялата система, не трябва да го изпускате от ръце. Ако сте вкъщи и домакинствате, не вземайте в ръце горещи съдове или напитки и не доближавайте печката.

КЕНГУРУ

Източник на изображение: bghlapeta

Защо да се доверим наБГ Хлапета?

Сред богатата гама от бебешки колички, аксесоари за бебета и много други продукти, в БГ Хлапета със сигурност ще откриете и най-подходящото кенгуру. За предложенията на водещи марки е характерно високото качество, комфортът и стилният дизайн.

Леки, ергономични,съобразени изцяло с възрастовите характеристики на бебетата и на достъпни цени, кенгурата отБГ Хлапетаса вашият начин да бъдете по-близо до детето си и да се придвижвате заедно навсякъде много по-удобно.

Често задавани въпроси

Как се слага бебето в кенгуруто?

Следете указанията на производителя. Трябва да се стремите към такова положение, в което краката на детето са широко разтворени и сгънати в коленете, гръбчето е умерено извито. Новороденото се поставя легнало и с лице, обърнато към вас.

Как да облечем бебето, когато ще го носим в кенгуру?

Имайки предвид топлообмена при контакта със собственото ви тялото и че кенгуруто обгръща детето, облеклото на вашето мъниче трябва да е една идея по-леко от обикновено, за да не води до претопляне. Изключение са крачетата и стъпалата, ако кенгуруто не ги покрива.

Колко време може да се използва кенгуруто?

Определени модели издържат натоварване до 15 и дори 20 кг, което ориентировъчно е дете на тригодишна възраст. 

Ако имате медицинска забрана да носите повече от 10 кг например, използвайте кенгуру само в първите месеци и избягвайте да пазарувате с него, той като теглото на покупките неусетно ще добави много към товара ви.