Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Когато потеглите на дълъг път с бебето, то често може да скучае и да изисква постоянно внимание. Лесен начин да се справите с това е да поставите някоя от интересните играчки за кола.


Какво представляват?

Играчките за кола всъщност много приличат на играчките, които поставяте на количката или кошарата на бебето. В много случаи те дори са взаимозаменяеми, защото функцията им е да задържат вниманието на детето и да направят по-приятно пътуването му.

Докато пътувате, може да поставите играчката на подходящо място, като закрепването е обикновено с щипка-халка. Благодарение на лесното и стабилно захващане това може да е директно на детското столче за кола на бебето, на сенника, задната страна на шофьорското място, на вратата или другаде, където ще е пред погледа му.

Играчките за кола са със симпатични десени и форми на различни животни като лъвче, пчела, рибка или комбинация от няколко елемента. 

Те биват:


    • висящи;
    • със спирали;
    • лентички;
    • дрънкалки;
    • с вградени музикални функции и много други.


Характерно за различните видове играчки е, че са меки – плюшени или гумирани детайли, много пъстри и изработени от напълно безопасни материали. Лесно привличат детското внимание и са добър помощник на родителя при всяко пътуване с кола.


Какви видове ще откриете при нас?

В БГ Хлапета предлагаме богат избор на играчки за кола, всяка от които е чудесен избор за бебето ви по време на разходка. Може да изберете няколко, за да ги сменяте всеки път, когато сте на дълъг път с бебето.


 Със сигурност ще предизвикате неговия интерес с някоя от следните играчки:


    • висящи играчки с формата на маймунка, конче, фея, мишле, с лесно закрепяне и гризалка;
    • вибриращи играчки с ярки цветове и различни текстури за стимулиране на възприятията, част от тях с тихи дрънкащи звуци;
    • музикални играчки с формата на тигърче, октопод или други, издаващи при издърпване на халката успокояващи мелодии;
    • книжки-гризалки с различни повърхности и шумолящи звуци и др.

Всички играчки за кола са от висок клас материали – предимно от мек плюш или в комбинация със сатенени и рипсени материи. Всеки елемент е прецизно изработен и здраво закрепен, за да гарантира безопасността на вашето мъниче. Те са полезни за развитие на различни негови сетивности и фината моторика.


За кого са подходящи?

Меките и пъстри артикули в категорията са предназначени за бебета на възраст 0+, особено в периода на никнене на зъби, когато могат да служат и като гризалки. 

В първите няколко месеца бебето ви няма да може да се фокусира върху детайлите, но те стимулират зрението му, будят люботипството и ще задържат вниманието му. 

Цветната бебешка играчка е незаменим помощник на всеки родител, особено когато шофира сам с детето си и трябва да бъде спокоен, че неговото съкровище се чувства комфортно и спокойно, за да се съсредоточи върху пътя пред себе си.


Как да изберем подходящ модел?

Бебетата се учат, докато играят, а това може да стане навсякъде, дори и в колата. Когато осигурите на бебето възможност да се занимава с интересна играчка, прикрепена към столчето му, едновременно ще се забавлява и ще развива много умения.

Дори в първите месеци след раждането да не умее да я докосва и хваща, пъстрата ѝ визия ще насърчава опитите му.

Всяка от играчките за кола може да предостави истинска радост на бебето, а коя ще изберете, зависи от предпочитанията ви.

Все пак има някои фактори, с които може да се съобразите:


    • разстояние от най-близкия елемент до лицето на детето следва да е между 30 и 50 см;
    • наличие на гумирана и грапава зона за успокояване на сърбящи венци;
    • функции, фокусирани върху стимулирането на повече умения с ярки цветове, звуци и „скрити“ елементи.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?

В БГ Хлапета ви очаква страхотна селекция от внимателно разработени и подбрани играчки за кола.

Марките, които ще откриете при нас са следните:


    • Playgro;
    • Tiny Love;
    • BabyOno;
    • Lorelli;
    • Little Tikes;
    • GALT и много други, което гарантира високото им качество.

Безопасните материали на всеки модел са хипоалергенни, а безупречната изработка отговарят на всички европейски стандарти.

Освен че са привлекателни с цветовете и формата си, много от играчките са с вградени и полезни за детето приложения.

На изключително добра цена от БГ Хлапета ще осигурите на бебето си нова любима играчка за интересно и образователно забавление по време на пътуване.


Често задавани въпроси


Задължително ли е да купувам играчка за кола?

Не е задължително, но с подобна играчка детето ще се забавлява и ще развива двигателни и сетивни умения. Използвана като гризалка, играчката ще успокои венците му при никнене на зъби.


Безопасни ли са играчките за кола?

Да, те са напълно безопасни, защото са изцяло изработени от безвредни материали, закрепването им е изключително здраво и стабилно и нямат дребни елементи, които могат да бъдат откъснати.


Как се почистват играчките за кола?

За да бъдете сигурни в методите за правилна поддръжка, е препоръчително да се запознаете с инструкциите на производителя. Повечето играчки могат да се перат машинно – при ниска температура и препарат, подходящ за малки деца.