Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
 • Цена
  лв. - лв.
-15
%
Bestway Hydro Force - Надуваем пояс с дръжки

Всички деца обичат водата, а за да не ги е страх от нея и да се научат да плуват правилно, незаменима помощ оказват плажните играчки като поясите. Децата и родителите им се чувстват с тях по-сигурни, а водните игри са още по-забавни.

Какво представляват?

Детските пояси са вид надуваеми аксесоари, които се слагат на кръста и помагат на децата да се задържат над водата. С тяхна помощ те могат да координират движенията си, докато плуват или се забавляват.

Използването на поясите е подходящо за спокойно море и за басейн. Те са задължителни, ако децата са много малки или плувните им умения са още колебливи.

Какви видове ще откриете при нас?

Ние, от БГ Хлапета, сме се погрижили всеки родител да разполага с богат избор от подходящи по размер детски пояси с пленителен дизайн, цветове и забавни форми.

Дори ако детето ви вече може да плува, за негова сигурност и свое спокойствие може да го обезопасите допълнително с пояс. 

В категорията на БГ Хлапета ще откриете модели с различна големина, предназначени за деца на различна възраст:

 • пояси с диаметър 61 см за деца над 3 г.;
 • големи пояси от гума с дръжки за деца над 9 г.;
 • пояси с ширина 106 см;
 • пояси с коланчета в 3 размера за деца от 3 месеца до 8 г.;
 • пояси за ръце;
 • пояси с облегалка за деца над 5 г.;
 • 3D пояс с форма на фламинго с LED осветление;
 • бебешки пояси, поставящи се около врата на бебета от 1-18-месечна възраст и др.

По-голяма част от поясите за деца са изработени от издръжлив PVC материал. Те са с цветни десени, някои са с формата на животни, надуват се и се изпускат лесно и са достатъчно компактни, за да се транспортират удобно.

Как да изберем подходящ модел?

Най-важният фактор, който е от значение за избор на детски пояс, е неговият размер. Макар че производителите посочват препоръчителната възраст за артикулите си, трябва да прецените индивидуалните особености на детето си – големината на пояса ще зависи и от ръста, и от телосложението му.

Прекалено малкият пояс ще му причинява дискомфорт, а ако е много голям, детето лесно може да се изплъзне от него. 

Посочените размери на поясите обикновено се отнасят за външния диаметър. 

Най-често се срещат големини като:

 • 50 см ( подходящи за 3 - 4 - годишни деца);
 •  60 см (за 5 - 6 - годишни);
 •  90 см (подходящи за 8 -14 - годишни деца).

В зависимост от предпочитанията ви и възрастта на детето може да изберете пояси за ръце, бебешки пояси за врат, пояси с дръжки и редица други в желания от вас цвят и дизайн.

Съвети за безопасност

Дори да сте избрали правилната големина на пояса, не бива да оставяте детето си без надзор, докато е във водата. Присъствието ви е абсолютно задължително за неговата безопасност.

Преди да сложите пояса, вижте целостта му и проверете дали запушалката му е добре затворена. 

Пробвайте дали обхваща тялото по достатъчно сигурен и плътен начин, така че да не се изхлузи от детето. Ако водата е неспокойна или има силен вятър, мерките за безопасност забраняват използването на надуваеми играчки от този тип.

Съхранението на пояса трябва да бъде на сухо и сигурно място, по-далеч от остри предмети, отоплителни уреди, домашни любимци и пряка слънчева светлина.

Добре е също винаги да носите със себе си лепенки, ръчна помпа и други подобни аксесоари, затова те обикновено пристигат в комплект към поясите на доказаните с качеството си производители.

Защо да се доверим на БГ Хлапета?

Детските пояси, жилетки и други надуваеми аксесоари и играчки за басейна и морето, които ви предлага БГ Хлапета, са на известни марки.

Сред които:

 •  BESTWAY;
 •  MONDO;
 •  INTEX,;
 • Freds swim academy и редица други.

Материалите, от които са изработени, са специално създадени да издържат на интензивна употреба при правилно използване и съхранение. Безвредните багрила са устойчиви на силните слънчеви лъчи и съприкосновението с пясък и дори с много солена вода. 

Голямото разнообразие от размери, цветове и дизайн дава възможност за богат избор според желанията и интересите на детето.

Други предимства са тяхното удобство и лекота, както и изключително добрата цена и бързата доставка. С надуваем пояс от БГ Хлапета водните приключения на детето ви ще бъдат по-забавни и безопасни.

Често задавани въпроси

От каква възраст може да се използва детски пояс?

Като най-ранна препоръчителна възраст е 6 месеца. Бебешките пояси обикновено са с дупки за двете крачета, за да предоставят допълнителна опора и оптимално разпределение на тежестта. По този начин вашето мъниче ще балансира по-добре, опознавайки водата с удоволствие. 

Все пак, за да сте спокойни, че купувате подходящия за възрастта на мъничето пояс е добре да прочетете препоръките на производителя, които ще откриете както на етикета, така и в описанието на продукта.

Безопасни ли са материалите, от които се изработват поясите?

PVC пластмасата, от която преобладаващо се правят поясите, е плътна, здрава и хипоалергенна. Стандартите на производство включват стриктен контрол на всеки етап и проверка качеството на изработка.

Кои пояси да предпочетем – надуваеми или не?

По-практични за употреба са надуваемите детски продукти, защото се пренасят и съхраняват по-лесно. Модерните технологии и материали, с помощта на които се правят надуваемите пояси, позволяват моделите да бъдат изключително здрави и надеждни.