Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Интерактивните играчки набират все по-голяма популярност сред родителите, които търсят не само забавление за своите мъничета, но и интересен и атрактивен начин да развият техните умения и способности.

Ако и вие сте сред тях и искате да откриете подходящите интерактивни играчки за вашето дете, можете да разгледате и предложенията, които ще откриете на страниците на нашия магазин БГХлапета.


Какво представляват интерактивните играчки?

Това са играчки, които са специално проектирани, за да взаимодействат с детето посредством звук, светлина, движение или други сензори.

Те не само осигуряват забавления за децата, но и ги предизвикват да се ангажират активно с играта.

Освен това помагат на малките да разберат различни житейски концепции, да се социализират и не на последно място да подобрят логическото мислене и двигателните си умения.

Интерактивни играчки

Източник на изображение: bghlapeta.com


Какви видове интерактивни играчки ще откриете при нас?

На страниците на нашия магазин ще откриете множество видове интерактивни играчки, които отговарят на различните интереси и възрастови групи на децата.

Ето някои от най-популярните видове.


Интерактивни плюшени играчки

Плюшените играчки обикновено имат вградени сензори, които реагират на допир или движение. Могат да издават звуци, да пеят песни, да разказват истории и да учат децата за буквите, числата и цветовете.


Интерактивни образователни играчки

Образователните играчкимогат да бъдат оборудвани с дисплей, бутони и различни звукови ефекти, които ангажират и предизвикват децата да подобрят социалните и когнитивните си умения и да усвоят по-лесно и по забавен начин знания в области като математика, наука, езици и логика.


Роботи и програмируеми играчки

Програмируемите интерактивни играчки насърчават децата да се запознаят с основите на програмирането и роботиката.

Те могат да програмират играчките да извършват определени задачи и да решават проблеми, което развива критичното и логическото мислене на малките.


Какви предимства имат интерактивните играчки за развитието на децата?


Този вид играчки носят не само изключително много радост и забавление, но много ползи за децата.


Развиват когнитивните умения и логическото мислене

Игрите, които предлагат интерактивните играчки стимулират логическото мислене, развиват разбирането на причинно - следствените връзки и предизвикват децата да открият решение на проблемите.


Подобряват координацията

Някои интерактивни играчки насърчават движението и физическата активност, което помага за развитието на фината моторика и координацията на малките.


Развиват социалните умения

Голяма част от моделите интерактивни играчки предлагат възможност за игра от няколко деца едновременно, което помага за социализацията на малките, развива комуникационните им умения и ги учи на работа в екип и сътрудничество.


Подпомага емоционалното развитие на малките

Интерактивните играчки могат да помогнат на децата да развият умения като съпричастност, подкрепа и емпатия.

Освен това, играейки на образователни игри като thinkle stars,малките се научават както да се справят със собствените си емоции, така и да ги изразяват, без да се срамуват.


За кого са подходящи интерактивните играчки?

Тези детски играчки са подходящи за деца в широк възрастов диапазон.

Тоест, в зависимост от функциите и сложността им, те могат да бъдат насочени към различни възрастови групи.

Например, за малки деца (над 6 месеца, една или две години) са подходящи играчки, които развиват основни умения като допир, слушане и зрение, координация между ръка и око.

Докато за по-големите деца (на възраст до 7 + години) по-подходящи са интерактивните играчки, които насърчават по-сложни умения като логика, програмиране и творческо мислене.


Как да изберем подходящия модел на интерактивна играчка?


При избора на подходяща интерактивна играчка трябва да вземете предвид възрастта и интересите на детето. 

Най-лесно ще откриете дали играчката е подходяща за детето като обърнете внимание на маркировката на опаковката на играчката.

Там производителят е посочил възрастта, за която конкретния модел интерактивна играчка е предназначена.

Помислете за функционалността на играчката и какви умения искате да развиете у детето чрез нея.

Ако не сте напълно сигурни какви умения искате да развиете, тогава добър избор са играчките, които предлагат по-голям набор от стимули (звук, светлина, зрение, докосване и други).

Обърнете внимание на качеството и безопасността на играчките. Важно е да се уверите, че материалите, от които са произведени са напълно безопасни за малките.

Интерактивни играчки

Източник на изображение: bghlapeta.com


Защо да се доверим на БГХлапета?


Ние сме родители също като вас и знаем колко важно е да откриете подходящите играчки, които не само да допаднат на вашите деца, но да развият техните умения.

Затова се стремим да предлагаме възможно най-голямото разнообразие от интерактивни играчки.

На нашите страници ще откриете интерактивни играчки за деца от всички възрастови групи на достъпни цени и от популярни марки.


Сред които:


    • Felyx Toys
    • IMC Toys
    • Hasbro
    • Vtech
    • Chippo Toys и много други


А ако се затруднявате да откриете подходящия модел за вашето мъниче, ние сме на ваше разположение, за да ви дадем насоки, които да ви улеснят при избора на играчка.


Често задавани въпроси


Предлагате ли интерактивни играчки за деца под една година?

Ако разгледате предложенията на страниците на нашия магазин ще откриете богат асортимент от интерактивни играчки за деца над 6 месеца.


Мога ли да получа консултация или да направя поръчка по телефона?

Ако имате желание да поръчате директно или ако искате да получите допълнителна информация за конкретен продукти, можете да се свържете с нас и на телефон 0892 350 115.


В какъв срок мога да върна или заменя играчка или друг артикул, закупен от вашия магазин?

Срокът, в който можете да замените или върнете закупен продукт, без да дължите обяснение е 14 дни от датата на доставката.