Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Доброто осветление за детската стая е изключително важно. Меката светлина, излъчвана от нощна лампа, ще действа успокояващо на вашето дете, когато е самò, а ако е малко бебе, ще ви помогне да го обгрижвате по-лесно през нощта.


Какво представляват?

Предлаганите модели нощни лампи за детска стая се различават както по форма, размери и цветове, така и като функционалност. Всички те излъчват безопасна, нежна светлина, а наред с традиционните артикули днес особено популярни са проекторите с музикални функции, въртележки и меките лампи-играчки.

Производителите създават креативни решения за детски нощни лампи, като това се отнася не само до дизайните с чаровни животни и любими герои, но и до функции за приспиване или за успокояване на бебешки плач.

Някои модели се включват в контакт и разполагат със сензори, задействащи лампата автоматично вечер. Други са преносими и работят с батерии или посредством зареждане с USB порт

Традиционните лампи с абажур са апликирани с различни фигурки, чиито светлосенки украсяват стаята. Те забавляват детето и развиват неговото въображение, помагайки му да открива красивите им силуети, без да се тревожи от сумрака.

В търговската мрежа ще откриете освен настолни, множество детски нощни лампи за стена и LED ленти, но най-интересни за децата са с формата на различни животни, с музикални и проекторни функции.


Какви видове ще откриете при нас?

Продуктовото портфолио на онлайн магазин БГ Хлапета включва мебели и аксесоари за сън за детска стая от най-висок клас по отношение на визия, качество и функционалност. 

Желателно е да изберете специална нощна лампа за бебе, което още кърмите, или за стаята на по-голямо дете, което тепърва се учи да заспива самò или се бои от тъмното. 

Разгледайте специалната селекция на БГ Хлапета и голямото разнообразие от впечатляващи модели.


Сред които:


    • LED лампи със сензор;
    • музикални прожектори;
    • нощни лампи с формата на мече, облаче и др.;
    • плюшени нощни лампи;
    • магически лампи с музика;
    • музикални плюшени лампи за сън;
    • нощни лампи-играчки и много други.

Защо са толкова важни?

Безспорно подходящото осветление ще създаде необходимия уют и спокойствие за детето, за да бъде сънят му качествен и здравословен. Ако то е по-голямо, с удоволствие ще играе на интересната светлина в създадената от нея приказна обстановка.

За родителите наличието на нощна лампа означава спокойствие и удобство да виждат с лекота своето бебе или по-голямо дете. Тя помага и за по-лесна адаптация, когато пътувате заедно или гостувате с приспиване на друго място.

Не е маловажен и фактът, че съвременните нощни лампи са енергоспестяващи.


Как да изберем подходящ модел?

Детските нощни лампи са предназначени да осигуряват оптимална осветеност (от ниска до средна степен) в детската стая. 

Ето какво може да съобразите в избора си на нощна лампа.


Безопасност

Лампите, работещи на батерии, ще ви дадат допълнителна сигурност, че продуктът не е свързан в електропреносната мрежа и по него не протича ток с високо напрежение. Това ви гарантира и че детето ще разполага със светлина дори ако електричеството спре през нощта.


Успокояващ ефект

Най-успокояващ действие имат проекторните лампи и музикалните функции. Освен че забавляват детето и му помагат да заспи, те постепенно го учат, че в тъмнината няма нищо страшно и му помагат да се адаптира да спи отделно от родителите си.


Правилна светлина

Цветовата гама, ниво и насоченост на светлината са от особено значение, за да изпълнява продуктът своите успокояващи функции. Лъчите следва да са приглушени и разпръснати, а звуците, ако лампата има музикална функция, да са нежни и тихи.

Дизайнът на лампата трябва да е атрактивен за детето, да му харесва и да му вдъхва сигурност. Лампите-играчки създават усещане за спокойствие комфорт на най-малките дечица преди сън.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Нашият онлайн магазин разполага с най-добрите продукти на реномирани марки. 

Сред които:


    • Moni;
    • RTOYS;
    • Hape;
    • Badabulle;
    • Lorelli;
    • HOLA;
    • Reer и много други.


БГ Хлапета ви осигурява артикули с високо качество и на изгодни цени с доставка до няколко дни.

С проектор, класическа, музикална или плюшена лампа-играчка детето ви ще се чувства уютно и ще заспива по-лесно и с удоволствие в бебешката кошара, а това ще донесе спокойствие и по-пълноценна почивка на всеки родител.


Често задавани въпроси


Нуждаят ли се новородените от нощна лампа?

Нощната лампа не е нужна толкова на новороденото бебе, колкото на майката при нощното кърмене. Страхове от тъмното се появяват при 2-3-годишните деца и за тях е по-добре да се осигури нощна лампа.


Кой цвят на светлината е най-подходящ за нощна лампа?

Според научните изследвания приглушената „топла“ светлина, например в оранжевата гама, е най-подходяща, тъй като не нарушава по никакъв начин пълноценната нощна почивка и на отделяния по време на дълбок сън хормон на растежа.


Опасно ли е, ако нощната лампа свети цяла нощ?

Лампите, произведени от доказани марки, отговарят на най-високите технологични стандарти и са с безупречна изработка и безопасни материали, подложени на редица тестове. Тяхната светлината е приглушена и не загряват дори при работа 8-10 ч.