Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Важен етап от развитието на малките деца е отвикването от пелените, а той обикновено се съпровожда с приучаването им да използват гърне, след което и „истинска” тоалетна.

Ако е дошло времето детето ви да се научи да ползва санитарно помещение, за най-голямо удобство и спокойствие, се възползвайте от специално адаптираните за деца седалки за тоалетна.

Какво представляват?

Поставката за тоалетна се слага върху тоалетната чиния изключително лесно. Седалката разполага със специални гумички или с друг неплъзгащ се материал за здраво закрепване.

В предната част повечето детски седалки за тоалетна са с повдигнат фронт, предотвратяващ изтичането на урина, и са еднакво удобни както за момичета, така и за момчета.

Тези бебешки аксесоари за баня и тоалетна са изработени от пластмаса с високо качество и хипоалергенни свойства. Много модели са с мека част, чието почистване е бързо и лесно за поддържане на безупречна хигиена. Своеобразната възглавничка е предназначена за по-стабилно и комфортно сядане. Някои седалки разполагат с дръжки, със стълбичка и др.

Седалките са подходящи за деца на различна възраст, уточнена от производителя. Формата им гарантира безопасност, а свежите дизайни с красиви цветове ще помогнат на вашето съкровище с готовност да направи прехода от пелените по приятен и спокоен начин.

Какви видове ще откриете при нас?

Отчитайки колко важно е за родителя да приучи детето си да използва самостоятелно седалка за тоалетна, в БГ Хлапета подбрахме специална селекция от най-добрите модели на утвърдени производители.

Сред предложенията ни ще откриете: 

 • анатомични седалки, подходящи за почти всички модели тоалетни чинии;
 • седалки с мека част, с облегалка и повдигната предна част;
 • универсален размер седалки с мека възглавничка, с практични дръжки за хващане и пластмасов протектор срещу измокряне и още много други.

Седалките за тоалетна чиния са разнообразни не само по форма, но и по отношение на цветове. Забавният дизайн допринася за спокойствието на детето. Ако то харесва седалката, ще я използва по предназначение и с по-голямо желание.

Какви предимства имат?

Най-голямото предимство на детските седалки за тоалетни чинии е, че правят ходенето до тоалетна на детето удобно и безопасно. Освен това помагат за формирането на полезни навици и адаптирането им в съответния етап от развитието им.

Свикването със седалка е важно за придобиването здравословни хигиенни практики, така важни за посещението в ясна, детска градина и училище.

Детските седалки за тоалетна са изработени от материали с високо качество, леки са и са лесни за почистване, обезопасени са и против плъзгане. С тях можете да пътувате навсякъде, за да сте сигурни, че детето ви ще се чувства комфортно при престой на друго място.

Как да изберем подходящ модел?

Докато търсите най-добрия модел седалка за тоалетна, обърнете внимание на такива характеристики като:

 • здравина на продукта;
 • наличие на антибактериално покритие;
 • правилен размер;
 • дръжки за по-голяма увереност на детето;
 • анатомична форма за поддържаща функция;
 • наличие на крепежни елементи.

Подробните описанията на продуктите ще ви насочат към оптималните варианти за вас, а ако се съобразите с предпочитанията на детето за цвят и дизайн, то ще използва седалката с още по-голямо желание.

Защо да се доверим на БГ Хлапета?

Достъпната цена на предложенията ни за детски седалки за тоалетна далеч не са единственото предимство да пазарувате от БГ Хлапета. В нашия онлайн магазин ще откриете най-актуалните модели на реномирани марки.

Сред които:

 • Lorelli;
 • Thermobaby;
 • Jane;
 • Tera Baby;
 • Chipolino;
 •  Kikkaboo и други.

Разнообразието от детски седалки е голямо, като всяка една от тях ще гарантира безопасно и комфортно използване. Здрави, удобни и сигурни, те ще ви помогнат на детето ви с лекота да създаде здравословни хигиенни навици.

Често задавани въпроси

Наистина ли е нужна седалката за тоалетна чиния?

Този аксесоар е почти задължителен, понеже значително улеснява родителите в отговорната и нелека задача да помогнат на детето си да изостави пелените и гърнето.

Много деца се притесняват от големите размери на тоалетната за възрастни, при която нямат стабилна опора за гърба и крачетата, затова проявете търпение и ги подкрепете в прехода чрез използването на правилна седалка.

На каква възраст трябва да бъде детето, за да ползва седалка за тоалетна чиния?

Този тип продукт е подходящ за деца, навършили 1,5 г. Всяко дете е различно и според индивидуалните си темпове на развитие то може да покаже готовност по-рано или по-късно. Подхождайте с разбиране, но проявете и упорство особено ако на детето му предстои постъпване в ясла или градина.

Безопасно ли е използването на детска седалка със стълбичка?

Да, стъпалата на стълбичките издържат до натоварване от 50 кг, а вградените дръжки са от допълнителна помощ при сядане и ставане. Желателно е в началото да наблюдавате и помагате на детето, докато свикне с употребата на седалката.