Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Възраст
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Храненето в бебешка възраст е отговорно, приятно, но и понякога трудно занимание за родителя. Наред с така необходимите бебешки шишета, бибероните също са в задължителния списък от аксесоари за хранене.


Какво представляват?

Основното бибероните се делят според предназначението си набиберони за хранене и залъгалки. За хранене могат да се използват каучукови или силиконови биберони. Латексовите са меки и наподобяват майчината кожа, но се захабяват по-бързо. 

От друга страна, силиконовите са по-издръжливи, но малко по-твърди. И едните, и другите се предлагат в различни размери в зависимост от възрастта на детето.

Формата на бибероните е различна. Тези с форма на череша позволяват у бебето да се създаде по-близко усещане до естественото кърмене. Има и ортодонтски биберони, които с кръглия си връх и плоска долна част способстват за по-плътен захват и не позволяват гълтането на въздух.

Може да откриете и иновативни биберони с антивакуумна система с основен елемент клапан, намаляващ допълнително количеството погълнат въздух.

Бибероните за хранене се различават и по броя на отворите, които са от 1 до 4 и варират по размер. От своя страна, дупките може да имат различна форма – за сок – Х-образна, за течна овесена каша – Y-образна и т.н.


Какви видове ще откриете при нас?

Като задължителни продукти към всяко шише за хранене, бибероните са предлагани от производителите в много разновидности, включително и със системата антиколик

В тази категория на БГ Хлапета ще откриете голямо разнообразие от биберони на популярни марки:


    • първи биберони за новородено от медицински силикон с антиколик клапа;
    • биберони за гъсти храни с V-образен прорез;
    • биберони с променлив поток за комбиниране с кърмене;
    • за хранене с бърз поток с двойна антиколик клапа;
    • силиконови биберони за шишета с широко гърло;
    • бавно течащи биберони с AVS клапа;
    • силиконови биберони залъгалки;
    • биберони за шишета за недоносени бебета;
    • с Х-отвор за хранене с каши и др.

Защо са толкова важни?

Сученето при бебето е важен и безусловен рефлекс. Чрез храненето се оказват първите въздействия върху подрастващия организъм и дъвкателния му апарат. А когато се преминава от кърмене към хранене с адаптирано мляко, с каши, пиене на вода и други течности, използването на биберон всъщност имитира естественото хранене. 

Ето защо правилният избор на биберон за хранене е толкова отговорна задача. С него за бебето ще бъде много по-лесно да приеме храната или течността, а ако е тип залъгалка, ще му действа успокояващо.

При използването на всички видове биберони се помага да се развият челюстите и да се оформи съзъбието. В случай че детето използва залъгалка, желателно e последният период за това да бъде 18 месеца, като подходът за отказа от нея бъде много внимателен.


Как се поддържат?

Още след закупуването на бибероните, те трябва да се сложат за 5 мин. във вряща вода. Както шишетата, така и накрайниците задължително се измиват с подходяща четка след всяко хранене. 

Щом ги измиете, се оставят на сушилника да изсъхнат напълно. Те без проблем могат да се стерилизират заедно с шишетата.

Смяната на бибероните трябва да е веднага, щом забележите, че са лепкави, потъмнели или с нарушена цялост, но не по-късно от 2-3 месеца за силиконовите и месец-два за латексовите.


Как да изберем подходящ модел биберон?

Изборът на подходящия биберон има голямо значение за комфортното и безопасно хранене на бебето. 


Ето някои основни правила, с които да се съобразите:


    • дали материалите на изработка са доказано безопасни;
    • формата да наподобява максимално зърното на гърдата;
    • да притежават клапан против колики, ако детето ви страда от такива;
    • потокът да бъде съобразен с възрастта;
    • отворите да не са разположени точно в средата.


Залъгалките следва да се избират в зависимост от възрастта, като до поява на зъбките се препоръчват силиконови модели.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


В продуктовата си категория БГ Хлапета предлага голямо разнообразие от биберони за хранене и залъгалки. Реномирани марки като Kikka boo, Tommee tippee, Chicco, NUK, Canpol и други са се погрижили бебетата на всяка възраст да получат най-удобния биберон.

От безопасни и висококачествени материали, на добри цени, класически или антиколик, бибероните от БГ Хлапета ще направят всяко бебешко хранене комфортно и пълноценно.


Често задавани въпроси


Силиконов или латексов биберон да изберем?

Зависи как ще възприеме бебето единия и другия вид при хранене. Латексовите биберони са по-меки, но по-бързо се деформират. Силиконовите са по-твърди и се препоръчват при хранене с адаптирано мляко.


От какво зависи размерът на отворите на биберона?

Определяща е консистенцията на храната – кърма, адаптирано мляко, вода и т.н., както и възрастта на детето, за да бъде изпускано оптимално количество с всяко всмукване. 


Кога трябва да се използва ортодонтски биберон?

Към моделите от този тип често може да ви насочи и самият педиатър, ако забележи определени специфики при растежа и оформянето челюстите, които го налагат. За ваше спокойствие, можете да храните детето си с такъв биберон, дори и да не е изрично предписан от лекар.