Коледни промоции! Не изпускайте. Влезте тук.
Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Възраст
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Вместимост
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Видове
  0
  0
  0
  0
 • Материал
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
-13
%
Cangaroo BIRDY BLU - Шише 160ml

Cangaroo BIRDY BLU - Шише 160ml

5,50 лв. 4,79 лв.

Cangaroo

Бебешките шишета са удобно решение да нахраните бебето, ако кърменето е възпрепятствано поради някакви причини. Дори да кърмите, ще са ви нужни няколко броя, за да предложите вода, чай или сок, докато настъпи време бебето да започне да пие течности с чаша, а не с биберон.


Какво представляват?

Относно обема, днес ще откриете бебешки шишета с различна вместимост, която може да бъде от 30 до 360 мл.

Материалът на изработка на шишетата за хранене най-често е пластмаса или стъкло. Пластмасата е специална и не съдържа вредни вещества като бисфенол А, PVC и др. Стъклените са устойчиви на висока температура, а мерителната скала улеснява дозирането.

Много марки произвеждат силиконови бебешки шишета и такива, изработени от неръждаема стомана, които са много издръжливи.

Специалните серии шишета против колики са оборудвани с накрайници с анатомична форма, за да се предотврати поглъщането на въздух при хранене.

Бебешкото шише за най-малките деца се използва за хранене и поемане на течности посредством биберон, а при по-големите деца – чрез специален преходен накрайник или сламка. Обърнете внимание, че отворът за пропускане на течностите е с различен размер. 

В повечето случаи бибероните и накрайниците, в зависимост от възрастта, са в комплект с шишето, но се предлагат и самостоятелно. Те са изработени от силикон или латекс, като вторите са по-меки и се изхабяват по-бързо.


Какви видове ще откриете при нас?

Ако търсите красиви и удобни бебешки шишета и съответните накрайници към тях, в БГ Хлапета ще откриете огромно разнообразие от най-различни модели бебешки аксесоари за хранене на известни марки.

В зависимост от нуждите и предпочитанията ви може да се спрете на някой от следните модели бебешки шишета:

 • от стъкло с физиологичен каучуков биберон с клапа против колики и широко гърло;
 • с бавен поток на хранене;
 • 2в1, преобразуващо се от стандартна бутилка в бутилка с накрайник за по-лесен преход към чаша;
 • шише с мек и твърд накрайник;
 • в комплект с миксер приставка за пълно разтваряне на сухото мляко;
 • неразливащо се шише със сламка;
 • с вътрешна вентилационна система против колики;
 • тренировъчно шише за приучване към самостоятелно пиене от чаша и др.

Сред десетките предложения на бебешки шишета може да избирате стъклени, силиконови или каучукови, с различна форма, брой и вид накрайници, обем и декорации. Всички са топло и водоустойчиви и напълно безопасни за детското здраве.


Защо са толкова важни?

Бебешкото шише абсолютно задължителен аксесоар за всяко новородено при хранене с адаптирано мляко или кърма, поемане на вода, сокове или чай. 

Щом настъпи моментът бебето да се приучава към пиене от чаша, отново подходящо избраното шише и накрайник ще помогнат за това.

Удароустойчивите и снабдени с капачета шишета са подходящи и за транспортиране при разходка и пътуване, не се разливат в багажа и запазват температурата на съдържанието си за максимално удобство и улеснение за родителите.


Как да изберем подходящ модел?

Сред задължителните аксесоари, които винаги трябва да имате под ръка при отглеждане на бебе, са тези за хранене и по-точно – шишетата. 

Ако ви предстои избор на бебешко шише, ето за кои елементи е най-важно да внимавате:

 • Материал на изработка: Шишетата от стъкло са по-хигиенични и можете да ги използвате дълго. Тъй като издържат на многократна стерилизация, са особено удачни в първите месеци след раждането на бебето. 

От друга страна, пластмасовите се износват по-бързо, но са значително по-леки и детето може да ги държи само́.

 • Големина и форма: Разнообразието на шишета по отношение на форми и размери е голямо. Дори някои модели да ви се струват по-интересни и симпатични, запомнете, че най-лесно ще измивате шишетата без извивки, а стесненията в средата ги правят по-удобни за хващане. 

Скалата ориентира за правилната дозировка, а за лесно пълнене и изплакване помага широкото гърло. Вместимостта се избира според нуждите на детето.

 • Антиколик система: Коликите са неприятни и за детето, и за родителя, затова е добре да се спрете на бутилка, която притежава специална система за изравняване на налягането и предотвратяваща поглъщането на въздух.

Всяко дете е уникално – още с раждането си проявява свои индивидуални предпочитания и изгражда определени навици, затова е добра идея да се снабдите с няколко различни шишета. 

Щом опитате всички, ще решите кое от тях е най-удобно и полезно за конкретния етап от развитието на вашето мъниче. Останалите можете да използвате за различни видове храни и напитки по-късно.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?

Селекцията на БГ Хлапета в категорията е внимателно подбрана сред предложенията на реномирани марки.

Сред които:

 • Cangaroo;
 • NUK;
 • Lorelli;
 • Philips AVENT;
 • Dr.Brown's;
 • Chicco;
 • Tommee Tippee;
 • Lovi и други.

Качеството на всеки артикул е гарантирано, благодарение на многократните тестове, стриктен подбор на най-висок клас материали за производство и прецизната изработка, за които свидетелстват сертификатите за безопасност.

Доверявайки се на БГ Хлапета, вие сте спокойни, че получавате най-добрите продукти при най-добрите условия – удобно, изгодно, лесно и с доставка до максимум 5 работни дни.


Често задавани въпроси

Как е по-добре да закупим шише за хранене – в комплект с биберон или самостоятелно?

Комплектът е с предимство, защото ще сте сигурни в съвместимостта между шишето и биберона. Но в периода на растеж и никнене на зъбките вие обезателно ще се нуждаете от допълнителни биберони с по-различна структура, размер на дупчицата и форма.

Кога се сменят шишето и биберона?

Понякога захабяването на материала не може да се види с просто око. Съгласно препоръките на педиатрите дори най-високият клас шишета е желателно да бъдат подменяни на всеки 4 до 6 месеца, а за бибероните – веднъж месечно или на 2 месеца в зависимост от състоянието им. 

Кога се стерилизират шишетата за хранене?

До 6-ия месец бутилките, чашите, купичките и приборите на детето се стерилизират всеки ден, а след това – поне на 2 дни. За самото измиване използвайте само специални препарати, изрично упоменати като подходящи за бебета и деца.