Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Globber - LED фенерче

ПЦД: 10,90 лв.

9,27 лв.

Globber

Щом детето получи за подарък велосипед, тротинетка или скейтборд, то няма търпение да се научи по-бързо да управлява превозното си средство. Не бива да забравяте обаче, че трябва да се погрижите за безопасното каране. Заедно с протекторите, предпазващи от нараняване, изключително важни са и детските каски.


Какво представляват?

Подходящата каска ще осигури защита при динамични занимания, колоездене, каране на ролери и други. На пазара се предлагат детски каски с различни размери, форма и цвят, а за да поемат силата на удара, надеждната им пластмасова обвивка е допълнена с пяна от вътрешната страна.

Конструкцията на каските е изградена от вътрешни клетки, които може да се манипулират за по-стабилно обгръщане на главата: едни се регулират с копче, а други – с опъващо въженце. За удобство и по-плътно притягане е добавен слой мека подплата.

В помощ на закрепването са и презрамките за брадичката, като за целта се използва заключващо устройство, за да може каската винаги да стои здраво на мястото си.

Макар и дело на различни инженерни решения, всички модели на доказаните в бранша производители гарантират оптимална защита и комфорт. Някои например са изработени в калъп, при които обвивката и пяната са свързани, а други са с по-твърда конструкция и залепено вътрешно тяло към външната част.

Повечето каски са покрити с PVC слънцезащитен слой и имат вентилационни отвори. Някои са оборудвани със светодиоди, регулатори за настройване на размера с LED светлини и редица други интересни, но и полезни функции.


Какви видове ще откриете при нас?

В БГ Хлапета отчитаме колко важна е защитата на децата при каране на колело, тротинетка и др. Затова в категорията сме подбрали едни от най-добрите предпазни средства, включително и каски.


Сред марковите предложения ще откриете:


    • аеродинамични леки каски с цветни изображения;
    • каски с магнитно затваряне и мигаща LED светлина;
    • каски, направени по In-mould система;
    • спортни каски за скейтборд и велосипед, устойчиви на удар и с добра вентилация;
    • каски с мрежа против насекоми на двете предни дупки и много др.


Производителите предлагат креативен дизайн на продуктите си с различни форми, цветове и шарки.


Какви предимства имат?

Използването на детска каска не само предпазва детето от сериозни наранявания, но и възпитават у него полезни навици за спазване на правилата за безопасност и приоритет към собствената му защита. 

Освен това всяко едно падане може да бъде демотивиращо и плашещо за по-малките деца и те да се откажат от карането на колело, кънки и др. С любимата си каска обаче ще се чувстват по-спокойни и уверени.

Здравите, но леки материали, мекото уплътнение, вентилационните отвори, регулируемата каишка и заключващия механизъм при закопчалката правят детските каски приятно допълнение към задължителната екипировка за велосипед и децата ги носят с удоволствие. 


За кого са подходящи?

Обикновено детските каски могат да се използват след навършване на 2-годишна възраст. Производителите уточняват в спецификацията на продукта дали моделът е за деца на възраст от 2 до 5 г., или от 5 до 12 г.

Размерът е съобразен със стандартната обиколка на главата на детето за конкретната възрастова група.


Как да изберем подходящ модел?


При избора на каска е важно да вземете предвид фактори като:


    • правилен размер;
    • лекота и здравина на материалите;
    • антиалергична и дишаща подплата;
    • повече вентилационни отвори;
    • добро регулиране и заключващ механизъм на закопчаването;
    • интересен дизайн.

Полезна опция е наличието на мигаща светлина в задната част на каската.


Съвети за безопасност

За да сте сигурни, че с каската детето ви ще получи максимална защита, тя трябва да бъде произведена от доказана с качеството си марка и закупена от надежден търговец. 

Преди да поставите каската върху главата на детето, уверете се, че липсват дефекти, няма проблеми с подплатата и т.н. Проверете дали каската пасва добре на детската глава и сигурно ли е закопчаването. 

Дори ако детето не желае да я носи отначало, проявете търпение, но не отстъпвайте, защото неговата безопасност трябва да е на първо място. Добре е заедно с каската да закупите и протектори.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


ОтБГ Хлапета знаем, че за вас е важно да избирате за детската игра продукти с високо качество, издръжливост и дълготрайна употреба. Именно такива детски каски ви предлагаме в нашия каталог.

Изберете удобна, красива и здрава каска сред моделите на водещи производители.


Сред които:


    • Disney;
    • Byox;
    • Micro;
    • Kiddimoto;
    • Globber;
    • Toimsa;
    • MET и др.

На изключително добра цена детето ви ще получи необходимото предпазно средство, за да се забавлява спокойно.


Често задавани въпроси


Еднакво ли е нивото на защита при каските?

Всички детски каски отговарят на европейските стандарти на защита EN 1078 и 1080 от 1997 г., но все пак нивото на предпазване ще зависи от вложените материали и дизайна. В каска от висок клас на доверена марка ще бъдете напълно спокойни в нейните характеристики.


Има ли значение теглото на каската?

Теглото на каската е важен параметър – по правило то расте пропорционално с възрастовата граница, за която е изработена и вложените материали в предпазните слоеве. За най-малките за удобни по-леките каски, които, стига да притежават необходимия сертификат, ще осигурят достатъчна защита.


Може ли да се сваля подплатата на каските?

На много от каските подплата се сваля, за да се изпере. Дори и да не се отделя от вътрешността на каската, можете да я почиствате с влажна кърпа и сапун според указанията на производителя.