Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
  0
  0
  0
 • Видове
  0
 • Цена
  лв. - лв.

За да осигурите спокоен сън за бебето, освен удобен матрак, обезателно помислете и за подходяща възглавница. Тя трябва да притежава различни характеристики според възрастта на детето и конкретните нужди, затова производителите предлагат различни детски възглавници, сред които и декоративни за създаване на повече уют.


Какво представляват?

Бебешките възглавници имат няколко типа особености в конструкцията и според тях се делят на различни видове.

За правилна позиция на бебето в първите месеци се използват бебешки възглавници против обръщане. Популярни сред майките са и моделите, предотвратяващи риска от задушаване. 

Против рефлукс и повръщане също могат да се използват специални възглавници, на които едната част е повдигната с постепенно намаляване на височината.

Много уютни за бебето са изработените от мемори пяна гнезда, приличащи на порт-бебета.

На по-късен етап, когато бебето е навършило поне 1 г., се използват и стандартни възглавнички с пълнеж от мемори пяна, пух или силиконови топчета.

Нов вид са специалните възглавници за кърмене, с които детето се повдига по време на хранене, за да бъде сгушено достатъчно стабилно и нежно, без родителят да омалява.


Какви видове ще откриете при нас?

Разгледайте широката гама отдетски възглавници в продуктовото портфолио на БГ Хлапета и преценете кой модел ще бъде най-подходящ за нуждите на вашето бебе.


Сред разнообразните ни предложения на известни марки ще откриете:


    • мемори възглавници с позиционер;
    • плюшени възглавници;
    • органични антирефлуксни възглавници;
    • адаптиращи се възглавници;
    • мемори вентилирани възглавници;
    • възглавници против задушаване;
    • затоплящи възглавници;
    • възглавници против обръщане и др.


Всички те са изработени от хипоалергенни материали и осигуряват комфорт и защита на детето.


Защо са толкова важни?

Обикновените възглавници не са подходящи за бебета, тъй като не са пригодени за анатомичните особености на децата в този период от развитието им. 

Размерът и пропорциите на специланите възглавници са разработени с ергономичен дизайн, точно изчислена мекота, плътност и определени функции, за които допринасят и внимателно подбраните материали.

Със специално предназначените за бебета възглавници може да се предотврати неволно притискане на нослето, спиращо притока на въздух, рефлукс след хранене или евентуално задавяне, риск от плагиоцефалия и т.н.

Декоративните плюшени възглавнички с интересни форми, чаровни десени и цветове не само създават настроение, но и могат да послужат за игра или като мека бариера от стените и мебелите наоколо.


Как да изберем подходящ модел?

Към избора на подходяща възглавница за детето трябва да се подходи много внимателно и отговорно, защото тя ще се използва ежедневно.

Ето които са основните критерии, които може да са ръководещи за избора ви на подходяща възглавница за бебе.


Материал на изработка

Като пълнеж на възглавници най-добър избор е мемори пяната. Калъфката трябва да бъде от естествена материя като памук или бамбук.


Степен на твърдост

Опората, осигурена от възглавницата, не бива да бъде нито прекалено твърда, нито много мека. Възглавницата трябва да приема формата на главата, без обаче да създава опасност от задушаване. Най-подходяща е опора със средна твърдост.


Хипоалергенност

При избора на възглавница проверявайте дали материалите няма да предизвикат алергични реакции. Насочете се към модел, който е хипоалергенен и с гарантирано безвредни багрила, за да не дразни чувствителната детска кожа.


Размер

Макар че разликите при бебешките възглавници не са много големи, все пак съобразете избрания модел с големината на детското креватче, кошче или количката, в която ще я поставите. Възглавниците биват с размери 25/50 см, 55/35 см, 29/33 см и т.н.

Купувайки детска възглавница, няма как да не вземете предвид и цвета и дизайна. Ще откриете голямо разнообразие както на традиционните едноцветни модели, така и на пъстри десени, бродерии и изображения.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Всички продукти в онлайн магазина на БГ Хлапета са с високо качество и съобразени изцяло с нуждите на вашето дете от удобна възглавница на всеки етап от развитието му.


На изгодна цена ще откриете детски възглавници, произведени от водещи марки като:


    • Sevi baby;
    • Kikka Boo;
    • Candide;
    • Jane и много други.

С детска възглавница от БГ Хлапета детето ви ще се наслаждава на така важния за него сън, докато вие сте спокойни за неговия комфорт.


Често задавани въпроси


Задължително ли е новороденото да спи върху възглавница?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, но безспорно е по-добре детето да спи без възглавница, отколкото да използва неподходящ модел или такъв с ниско качество. Много специалисти препоръчват до 1 г. бебето да спи без възглавница поради риска от задушаване, но със специална възглавница против задушаване рискът намалява.


Какъв пълнеж е препоръчителен за бебешка възглавница?

Полиестерните пълнежи са добър избор, защото са издръжливи и антиалергични. Алтернативен е пълнежът от мемори пяна, който осигурява максимален комфорт за главата на детето и следва по най-добрия начин естествените извивки на тялото.


Как се поддържат детските възглавници?

Задължително е да проветрявате и перете възглавниците редовно. Независимо дали е машинно, или на ръка, винаги използвайте препарат, специално обозначен като подходящ за бебета. 

Проверете какви са препоръките на производителя, но за да се гарантира добра хигиена, е добре да се перат на 60° дори ако са антиалергични.