Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
 • Видове
  0
  0
  0
  0
 • Екстри
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

KikkaBoo Scout - Тротинетка

ПЦД: 99,00 лв.

49,50 лв.

KikkaBoo

Makani Hylos - Тротинетка

ПЦД: 169,00 лв.

84,50 лв.

Makani

-41
%
CHIPOLINO ALL RIDE - Скутер 4 в 1

CHIPOLINO ALL RIDE - Скутер 4 в 1

169,00 лв. 99,00 лв.

Chipolino

Топ
Byox Rapture - Тротинетка
-21
%
Lorelli EAGLE - Тротинетка за трикове
-12
%
Chipolino Space X - Тротинетка 2в1
Топ
Byox Plexus - алуминиева тротинетка с дискова спирачка
Топ
Byox Spooky - Тротинетка

Игрите на открито са предпочитани от децата, защото имат достатъчно пространство и свобода, а когато могат да се движат с тротинетка, забавленията са още по-интересни.

За малки и пораснали деца, момчета и момичета, детските тротинетки са много подходящи за подарък и винаги носят радост.


Какво представляват?

Най-общо казано, тротинетката, или т.нар. скутер, представлява дъска с колелца в долната част и дръжка за управление. За да я управлява, детето стои с един крак върху борда и се избутва от земята с другия. Дръжката помага за контрол и опората на тялото.

Най-популярните скутери са на две колела, като има и тротинетки с три колела, идеални за по-малките деца.

Производителите предлагат и модели със седалка, а от тийнейджърите се предпочитат тротинетки за скачане и трикове. За придвижване на къси разстояние много възрастни и деца избират електрически тротинетки.

Тротинетките за деца се адаптират към растежа им и могат да се използват дълго време. Някои варианти са със светещи гуми или платформа, с мелодийки, с бутон за регулиране радиуса на завиване или могат да се сгъват.


Какви видове ще откриете при нас?

В категорията на онлайн магазина на БГ Хлапета ще откриете огромно разнообразие от превозни средства за деца, включително и тротинетки и благодарение на подробно описаните характеристики лесно ще направите най-подходящия избор. 

Предложените детски тротинетки за момчета и момичета ще отговорят на всички предпочитания по отношение на цвят, форма, размери и дизайн.


Сред марковите детски тротинетки може да ви допаднат модели:


    • с две или три колела;
    • за трикове и скачане;
    • за трансформиране от играчка за яздене в скутер;
    • със седалка с или без родителски контрол;
    • със светеща платформа;
    • със светещи гуми;
    • с мелодии;
    • сгъваеми и много др.


Всички тротинетки се приспособяват към височината на детето, гумираните им колела са здрави, седалките са меки и ергономични. Максималното натоварване на повечето модели е 40 кг.


Какви предимства имат?

Карането на тротинетка подобрява координацията и двигателната функция, както и усещането за баланс. Развива мускулатурата на детето, тъй като в управлението участват много мускули.

Карайки тротинетка заедно с други деца, детето развива социалните си умения, а самите игри на открито оказват положителен ефект върху здравето.

Към предимствата на тротинетките се отнасят и лесното им управление поради липсата на педали. Могат да се карат и на тротоара, а поддръжката не изисква много усилия и специални умения.


За кого са подходящи?

Тротинетките са подходящи за деца на всяка възраст, но детето трябва да е навършило 12 месеца. Моделите за най-малките – от 1 до 3 г. са с три колела, със седалка и са удобни за съпътстващ родителски контрол. Много често съчетават триколка, проходилка и тротинетка.

Всеки производител обозначава на продукта си препоръчителната възраст на детето. Тя обикновено е до 3 г., над 3 или 5 г., от 5 до 12 г. и 12+ години, но тъй като всяко дете расте с индивидуални темпове, се посочва и максимално допустимото натоварване.


Как да изберем подходящ модел?

Поради големия избор на тротинетки, много често родителят е затруднен. Освен грабващия вниманието дизайн, за да бъдете спокойни в правилното решение за своето дете, вземете имате предвид няколко основни критерия.


Като:


    • тип тротинетка – триколка за най-малките и на две колела за по-големите;
    • височина на кормилото – регулируема съобразно растежа на детето;
    • вид на спирачката – крачна или ръчна;
    • допустима товароносимост – обикновено 50-60 кг, обозначена от производителя;
    • материал – за предпочитане алуминий заради лекотата;
    • колела – от гума или полиуретан заради амортисьорния ефект.


Ако желаете по-лесно транспортиране на тротинетката, изберете сгъваем модел. Добре е също платформата да бъде с покритие против хлъзгане.


Съвети за безопасност

Още при избора на тротинетка следва да обърнете внимание на ръкохватките. Те трябва да са удобни, обезопасени във външната си част и с грапава повърхност.

Не забравяйте за задължителните аксесоари като надеждна каска и протектори, които защитават детето при евентуално падане или сблъсък.

Обяснете му как да завива, да спира безопасно и дори как да пада по безопасен начин, ако загуби равновесие – със сгънати колене и лакти.

Спазвайте инструкциите на производителя за употреба и техническа поддръжка на тротинетката.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Ние, от БГ Хлапета, знаем, че с всяка детска тротинетка от предложените продукти в категорията ще подарите радост и часове приятно забавление. 


Специално за вас подбрахме модели от доказани производители като:


    • Lorelli;
    • Micro;
    • Moni;
    • Globber;
    • Byox и други.

Често задавани въпроси


За каква възраст на детето трябва да купим тротинетка със седалка?

Ако детето е на възраст от 12 до 18 месеца, тротинетката задължително трябва да бъде със седалка и лесно за хващане кормило. След това може да съобразете опцията с предпочитанията на детето.


Тротинетка с колко колела да изберем - с 2 или 3?

Не съществуват задължителни ограничения, но повечето производители препоръчват тротинетки с 3 колела за децадо 5-годишна възраст или докато овладеят правилното позициониране на тялото, баланса и маневрирането с този тип средства.


Колко голяма трябва да бъде платформата при избора на тротинетка?

Широчината на платформата за стъпване се съобразява не само със стъпалата на детето, но и маниерът на управление. Ако то предпочита да поставя върху нея и двата си крака, насочете се към модел с по-широка платформа. За трикове са по-удачни тесните платформи.