Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Видове
  0
  0
 • Екстри
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Незаменим помощник в ежедневните грижи за бебето са различните стерилизатори за бебешки шишета. Без значение дали ще бъдат електрически или за микровълнова, те са придобивка от първа необходимост.


Какво представляват?

Стерилизаторите са уреди, с помощта на които в домашни условия ще унищожите ефикасно бактериите и микробите по повърхността на шишетата, прибори, залъгалки и други бебешки аксесоари, необходими за храненето на мъничето..

Основните видове биват електрически и за микровълнова, но съществуват и стерилизатори, в които се разтварят таблетки или специална течност в студена вода.

Стерилизаторите, пригодени за поставяне в микровълнова фурна, унищожават микроорганизмите посредством па́ра. Дъното им е снабдено с контейнер, в който се сипва вода, а над нея се нареждат шишетата. Процесът продължава от 2 до 8 мин.

Електрическите стерилизатори също не си служат с химикали. И те извършват дезинфекцията с па́ра, но притежават самостоятелно устройство за нагряване.


Какви видове ще откриете при нас?

Независимо дали сте се насочили към стерилизатори за бебешки шишета, които са електрически, или за микровълнова, ние, от БГ Хлапета, можем да ви предложим богата селекция от ефикасни модели на топ брандове, отговарящи на най-стриктните изисквания.

За сте сигурни в безупречното почистване и стерилизация на бебешки шишета, можете да изберете според предпочитанията си:


    • стерилизатор 3в1 с функция и за затопляне на мляко и варене на плодове на па́ра;
    • електрически стерилизатор със сушилня;
    • стерилизатор за микровълнова с компактен размер и капацитет за 6 бутилки;
    • електрически стерилизатор, комбиниран с нагревател;
    •дигитален стерилизатор 3в1 с 3 модула, с програма за почистване 5 мин. и много други.


Ако изберете стерилизатор 3в1, само за няколко минути ще получите идеална дезинфекция на бебешки шишета, залъгалки, прибори и аксесоари, без да използвате никакви допълнителни препарати.


Защо са толкова важни?

Стерилизаторите за бебешки шишета са аксесоари от първа необходимост, що се касае до детското здраве, хигиена и достъп до безопасни храни и напитки. Третирането по този начин е задължително в първите няколко месеца след раждането му не само за съдовете за хранене, но и за неговите гризалки.

С помощта на стерилизаторите за бебешки шишета се премахват вредните бактерии и различни микроорганизми много по-бързо, отколкото с помощта на вряща в тенджера вода. Освен това можете да извършите дезинфекция на шишетата навсякъде, защото уредите са лесно преносими.


Как да изберем подходящ модел?

Макар че целта на всички стерилизатори е една и съща, съществуват уреди с различни функции, характеристики и принципи на работа. Задачата ви е да изберете най-подходящия съобразно вашите нужди и условия.

Ето някои насоки:

 • Според типа стерилизатор: Уредите за микровълнова извършват дезинфекцията по-скоро с помощта на топлина, а електрическите – с гореща па́ра. 

И двата вида не използват препарати и няма нужда да изплаквате съдовете. Някои електрически стерилизатори разполагат и със сушилня. Процесът при електрическите модели е с няколко минути по-дълъг.

 • •Желан капацитет: Ако храните бебето с адаптирано мляко, ще ви трябват повече шишета, а това означава и уред с по-голям капацитет за стерилизация. Такива модели стерилизират над 6 бутилки с голяма вместимост.

Може да помислите за уред 2в1 или 3в1, за да дезинфекцирате освен шишетата, и техните аксесоари, бебешките биберони, частите на помпата за кърма и т.н.

 • Полезни функции: Някои от електрическите стерилизатори са оборудвани от производителя с допълнителни функции, от които може да се възползвате. Такива са например програмите за бързо стерилизиране, автоматичното изключване, звукова сигнализация, дисплей за отчитане на времето и прочее. Много от комплектите съдържат и допълнителни аксесоари като четки и щипки за максимално удобство и улеснение при ползване.

Ако пътувате често, трябва да помислите какъв уред ще ви бъде най-удобен за транспортиране и използване независимо от мястото. Ако няма да имате достъп до микровълнова или електричество, може да разчитате са комбинирани уреди, работещи с топла и студена вода.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Ние, от БГ Хлапета, знаем, че в грижата за децата си вие непременно искате да използвате най-доброто. 

Затова ви предлагаме продукти на известни марки като:


    • Cangaroo;
    • Lorelli;
    • Philips AVENT;
    • NUK;
    • Badabulle;
    • Lorelli;
    • Moni;
    • Jane;
    • Chicco и редица други доверени производители.


Голямото разнообразие от модели и отличните цени ще ви улеснят да направите точния избор за вашето дете според нуждите и предпочитанията ви.

Високото качество и екологичността на стерилизаторите са гаранция за ефективно, безопасно и природосъобразно използване.


Често задавани въпроси


Кои са най-големите предимства на стерилизаторите?

Основното предимство е бързата дезинфекция. Освен това уредите са безопасни и икономични. Техните допълнителни функции ще ви улеснят максимално в ежедневните грижи за детето още от първия ден на раждането му.


Остават ли стерилизирани шишетата в уреда, ако той е затворен?

В зависимост от модела, ако уредът стои затворен, времето, в което третираните съдове и прибори са стерилни е до 24 ч.


Какви грижи изисква стерилизаторът?

Този тип уреди не изискват особени грижи. Тяхното съхранение е лесно, елементите им могат да се почистват и сглобяват бързо, а използването им е много интуитивно. Достатъчно е един път седмично да ги измивате старателно и да ги подсушавате добре.