Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Едно от най-важните задължения, които имате като родител е да осигурите безопасността на децата си, когато те се возят с вас в автомобила.

А това най-лесно може да стане като се погрижите да им осигурите подходящите детски столчета за кола.


Какво представляват детските и бебешките столчета за кола?

Това са продукти тип мека седалка, които служат за обезопасяване на малчуганите по време на движение на превозното средство.

Закрепват се здраво чрез универсално закрепващо устройство или с помощта на предпазните колани на превозното средство.

За да бъде наистина защитено и предпазено детето е важно да бъдат спазени както всички инструкции за монтаж на детското столче за кола, така и самото столче да бъде подходящо за ръста, теглото и възрастта на мъничето.

СТОЛЧЕТА И КОШНИЦИ ЗА КОЛА

Източник снимка: bghlapeta.com


Какви видове ще откриете при нас?

В нашия онлайн магазин ще откриете разнообразна гама от модели и марки детски столчета от всички основни групи, подходящи за деца от 0 до 12 + години.


Основни групи столчета и за кого са подходящи?

Законът за движение по пътищата и по-специално чл. 137 б (1) класифицира детските столчета за кола в пет основни групи въз основа на теглото на мъниците.


Група 0

Столчетата (кошниците) от тази група са предназначени за деца от 0 до 9 месеца с тегло под 10 кг. Монтират се обратно на посоката на движение.


Група 0+

Предназначени са за деца до 15 месеца и с тегло до 13 килограма. Те също се монтират с гръб към посоката на движение.


Група I

Столчета от тази група са подходящи за деца с тегло от 9 до 18 килограма. Могат да се монтират и по посока на движението.


Група II

Системите за безопасност от тази група са препоръчителни за деца от 3 до 6 - 7 години с тегло от 15 до 25 кг. Монтират се по посока на движението.


Група III

Трета група обхваща столчета, подходящи за деца на възраст от 6 до 12 години с тегло от 22 до 36 кг.

СТОЛЧЕТА И КОШНИЦИ ЗА КОЛА

Източник снимка: universpoussette.com


Как се монтират столчетата?

Детските столчета за кола могат да бъдат монтирани по два начина: чрез коланите на самото МПС или чрез много по-надеждната и безопасна стандартизирана международна система ISOFIX.

Ако вашият автомобил е произведен след 2006 година, тогава той има фабрично вградена система ISOFIX, благодарение на която закрепването на столчето няма да ви отнеме никакво време.

Ако превозното ви средство е произведено преди 2006 година, тогава трябва да използвате коланите му при монтажа на столчето за кола.


Какво да обърнете внимание при избор на подходящото столче?


Ето няколко практични съвета:

  • Проверете дали столчето, на което сте се спрели отговаря на действащите стандарти. Можете да го направите, като се уверите, че артикулът има стикер, на който е посочено отговаря на европейския стандарт ECE R129 (i-size)
  • Отговаря ли на нуждите на детето (тегло, височина и възраст на малчугана).
  • Система за монтаж (ISOFIX или колани). Ако автомобилът ви няма интегрирана фабрично система ISOFIX няма как да монтирате в него столче със система за монтаж ISOFIX.
  • Лесно ли се регулират предпазните колани и колко точкови са. Имате ли възможност, спирайте се на модели с 5 - точкови колани.
  • Дали моделът е пълен клас или непълен клас. Пълният клас включва пълна комбинация от компоненти, които осигуряват безопасността на детето. Непълният клас включва частично обезопасяващи устройства.

СТОЛЧЕТА И КОШНИЦИ ЗА КОЛА

Източник снимка: bghlapeta.com


Съвети за безопасна употреба

Винаги следвайте инструкциите на производителите при монтажа и след като го извършите тествайте столчето, за да сте сигурни, че сте го монтирали правилно.

Преди монтажа на столчето на предната седалка деактивирайте въздушната възглавница.

При поставяне на детето в столчето се уверете, че коланите са закопчани правилно.

Не оставяйте обемисти багажи на седалката до столчето на мъничето.


Защо да се доверите на БГ Хлапета?

Създадохме БГ Хлапета като място, на което да можете да влезете и да откриете всичко, което ви е необходимо за вашето дете, без значение дали става дума за аксесоар, играчка или система за безопасност като детски столчета за кола.

Доверявайки се на нашия магазин можете да сте напълно спокойни, че столчето, което ще купите за вашето дете ще е с високо качество, на достъпна цена и от водеща марка.


Често задавани въпроси


Какви марки столчета за кола предлагате?

Ние работим единствено с производители, които не правят компромиси с качеството на своите продукти.


В нашия онлайн магазин ще откриете столчета за кола от популярни брандове:


    • Cybex
    • Cangaroo
    • Lorelli
    • BeSafe
    • Kikkaboo
    • Maxi Cosi
    • Avionaut
    • Babyauto и много други


Как да избера детско столче за кола?

Влизате на страниците на онлайн магазина, откривате категория “детски столчета за кола” и в зависимост от възрастта и теглото на вашето дете откривате групата столчето, която отговаря на нуждите на детето ви.


Мога ли да върна закупен от БГ Хлапета продукт?

В срок от 14 дни след датата на доставката можете да върнете закупен от нашия магазин продукт. Единственото условие е той да е в изряден вид (да не е използван и опаковката му да не е нарушена).