Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
-10
%
Candide - Протектор за Матрак 40х80
-16
%
Lorelli - Протектор 70/100 с два ластика
-16
%
Lorelli - Протектор 50/70 за матрак
-16
%
Lorelli - Протектор 90/200 с 4 ластика
-16
%
Lorelli - Протектор 35/50 за матрак
-16
%
Lorelli - Протектор 160х200 см /с 4 ластика/

В ранната детска възраст протекторът за бебешки матрак е изключително необходим аксесоар за сън. Дори матракът да е много удобен, необходимо е да закупим за него и протектор. Тяхната специална тъкан осигурява допълнителен слой защита за спокоен бебешки сън в здравословна и суха среда.


Какво представляват? 

Днес могат да бъдат открити различни видове протектори за детски матраци. Те са подложки, изработени от естествени материали с високо качество, включително и органичен памук. 

Щом ги постелите равномерно върху матрака, те няма да позволяват замърсяването му.


По отношение на вложените в производството им нишки, съществуват следните видове:


    • памучни протектори за матрак;
    • хавлиени модели;
    • протектори изработени от трико или друг текстил.


За да бъдат поставяни лесно, протекторите обикновено са снабдени с борд или ластици за придържане към матрака.

Разполагат и с водонепромокаем слой, който е дишащ, антибактериален, не спарва и не издава никакъв шум при движение на детето.


Защо са толкова важни?

Благодарение на своята непромокаемост, протекторите за леглото и кошарата на бебето са важни за комфорта и хигиената му. 

Винаги съществува риск пелените да протекат или бебето да има рефлукс, но тогава е достатъчно единствено да смените протектора, понеже матракът ще остане сух.

Протекторите са особено полезни в прехода от пелени към бельо, когато инцидентите са по-чести. 

Продуктите в категорията служат и като бариера срещу изпотяване, наслояване прах и мъртви кожни клетки. Тъй като се свалят лесно и се почистват бързо, бебето е предпазено от тези и други вредни влияния.

С подходящ протектор ще защитите матрака и ще удължите срока му на експлоатация, но и бебето ви ще спи по-спокойно. 


Как да изберем подходящ модел?

За да се възползвате от всички предимства, предоставени от закупения протектор за бебешки матрак, трябва да следите за няколко ключови характеристики на модела.


Размер

Правилният размер на протектора зависи от размера на матрака. Ако е прекалено голям, съществува опасност да се размества, да не прилегне добре и да се образуват неприятни гънки, които да дразнят детето. 

Прекалено малкият протектор няма да защити достатъчно цялата зона, може въобще да няма как да се захване и също да се размества.


Наличие на ластици

Задължително е моделът да бъде с ластици за закрепване към матрака, особено ако детето вече може да се завърта самостоятелно през нощта.


Материали на изработка

За предпочитане са естествените материали като органичен памук, бамбук и др. Освен че са меки, те са хипоалергенни и дишащи.

В някои протектори производителите влагат специални тъкани, адаптиращи се към температурата на бебето, като по този начин могат да поддържат приятна равномерна топлина.


Комфорт

Трябва да избягвате протектори с издатини и твърди ръбове. Комфорт на бебето ще създадат водоустойчивите, антибактериални и изработени от естествени материали протектори.

Уверете се също, че моделът протектор за бебешки матрак е нешумящ и с високо качество, за да издържи на често пране.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


В категорията на онлайн магазин БГ Хлапета ще откриете предложения за протектори от висококачествени материали, с различни размери и гарантирано висока степен на защита.


При нас ще откриете продукти на водещи марки като:


    • Kikka Boo и други.
    • Hevea;
    • Lorelli;
    • Baby Matex;

На изгодна цена от БГ Хлапета ще осигурите на детето си удобни протектори за многократна употреба, които са безопасни, екологични и се поддържат изключително лесно.


Често задавани въпроси


Защо ни е нужен протектор за матрак?

Той е практично и екологично решение, защото не позволява в матрака да се развият микроорганизми, предпазва от изпотяване и прави поддържането на матрака по-лесно.


Кой е най-подходящият материал за изработка на протектори?

Високият клас протектори съдържат памук, антиалергични и антиакарни влакна. Ако моделът е водоустойчив, долният слой е непромокаем, а горният е от 100% памук или мека хавлиена материя.


С колко протектора трябва да разполагате?

Макар че специалната им материя позволява да се перат машинно и да съхнат бързо, препоръчително е да купите поне 2 броя, за да можете да постелите нов протектор в креватчето на своето мъниче, докато другият се суши.