Коледни промоции! Не изпускайте. Влезте тук.
Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
 • Цена
  лв. - лв.
-13
%
Cangaroo - Огледало с лед светлина
-22
%
SAFETY 1st Бебе в колата - Табела
-13
%
Moni Basic - Сенник за кола
Не е наличен
Cangaroo Ролетен сенник за кола

Всеки от нас знае колко е неприятно слънцето да пече точно в очите му, докато пътува в кола. Подобна ситуация е в пъти по-вредна и некомфортна за детето – то не умее да се предпази самò, става нервно и раздразнително. 

Най-добрият начин за предпазване от слънчевата топлина и светлина в случая е с помощта на сенници и щори за автомобил.

Какво представляват?

Като много важни аксесоари за кола, сенниците и щорите служат да защитят очите и кожата на детето от пряката слънчевата светлина, докато се вози в своето столче.

 Обикновено тези продукти се предлагат в комплект от по два броя, а закрепването, формата и размерите им са универсални.

Голяма част от сенниците са с детски картинки или с възможност върху тях да се залепят стикери, което допълнително забавлява малките пасажери по време на пътуване. 

Повечето сенници и щори за кола позволяват на детето ви да се радва и наслаждава на пътуването, наблюдавайки гледката навън, защото са от мрежести материали.

Какви са техните предимства?

С щора или сенник ще предпазите по най-добрия начин детето от силното слънце. За него то е още по-опасно, понеже тялото му все още няма ефективна терморегулация и чувствителна му кожата е податлива на изгаряне

Аксесоарът е нужен, особено ако пътувате сами с бебето и шофирате, защото нямате възможност да го наблюдавате постоянно.

Освен че поставените сенници и щори ви гарантират защита от силния блясък на светлина и от вредните лъчи, моделите със забавни изображения ще направят пътуването на мъника още по-интересно.

Как се монтират?

Видовете детски щори и сенници за кола се различават не само по размери и дизайн, но и по начин на закрепване.

Едни от тях са тип рулои поставянето им се извършва с щипка или вендуза. Предимствата им са, че по ваша преценка щората може да се спусне докрай, или да се фиксира до определено положение.

Други модели сенници за автомобил са„умни” и се прикрепят без лепенки или вендузи, а на електростатичен принцип, като е достатъчно само леко да се притиснат.

Всеки от начините за закрепване на щори и сенници за автомобил са сигурни и безопасни за детето.

За кого са подходящи?

Когато детето е в столче или кошница, независимо от позицията на тялото, възрастта му и продължителността на пътуването, то ще се нуждае от надеждна защита от слънчевата светлина. Детските сенници и щори за кола са подходящи за почти всички видове автомобилни прозорци. 

Как да изберем подходящия модел?

Когато търсите сенник или щора, трябва да се съобразите със следните няколко фактора.

Максимална слънцезащита

Понеже слънцето емитира лъчи UVA и UVB, изберете сенник, чиято тъкан е ефикасна бариера срещу UVA. Освен това трябва да може да улови поне 80% от лъчите.

Без пластмаса

Щората ще е изложена дълго време на слънце, затова материалът на изработка е важен. Избягвайте пластмасови продукти.

Лесно закачане и откачане

Докато проучвате моделите сенници, решете дали искате модел, който да стои постоянно на прозорците, или не. Ако се спрете на втория вариант, нека закачането и откачането е лесно. При прикрепяне с вендузи е добре те да са по-широки, за да бъде захващането по-стабилно.

Подходяща големина

Вземете под внимание формата на автомобилните си стъкла, а след това разгледайте продуктите в категорията. Сенникът не трябва да е твърде голям за размерите на прозореца, за да се захване добре, а ако е много малък, няма да върши работа.

Защо да се доверим на БГ Хлапета?

В БГ Хлапетави предлагаме детски слънцезащитни продукти за кола с изключително високо качество на достъпни цени. Имаме в наличност сенници и щори на реномирани марки, гарантиращи спокойствие и удобство на детето при пътуване.

Сред марките, които предлагаме са:

 • Freeon;
 • Jane;
 • Cangaroo;
 • Moni;
 • Safety;
 • Chicco и други.

Използвайте сенник или щори за кола ще сведете до минимум риска за здравето на детето и лошото му настроение и хленчене, причинени от досадното слънце.

Изберете сенник с по-семпъл или по-цветен дизайн, допитайте се до мнението и на малкия пасажер за любим цвят или персонаж и се наслаждавайте на приятни и спокойни пътувания.

Често задавани въпроси

На кои автомобилни прозорци се поставят детските сенници?

Може да се поставят и на задното стъкло, но предназначението им е по-скоро за двата странични прозореца отзад. Именно по тази причина такива изделия често се предлагат в комплект от по два броя.

Могат ли да се сгъват детските сенници?

Обикновено моделите са сгъваеми, еластични или гъвкави. Ако в момента нямате нужда от тях, лесно и удобно можете да ги съхранявате в багажника. Те не заемат много място и така винаги ще са ви подръка.

Как се почистват детските сенници и щори за кола?

В зависимост от вида и материала на продустите почистването им е различно – на ръка, машинно, само с вода или с нежен препарат. За сте спокойни, че извършвате почистването правилно, потърсете информация от производителя и следвайте препоръките му.