Коледни промоции! Не изпускайте. Влезте тук.
Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
 • Видове
  0
  0
 • Възраст
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Бебешките залъгалки са сред бебешките аксесоари, на които повечето родители разчитат. Това са вид биберони, които служат най-често за успокояване на бебето и са особено практични за разходка или при пътуване. 

Произвеждат се различни видове и с разнообразни форми, затова е желателно родителят да избере няколко модела и да опита коя залъгалка ще се хареса най-много на бебето му.


Какво представляват?

Продукти като залъгалките задоволяват естествената нужда на бебето да суче и затова имитират силиконово или латексово зърно. Стандартните се състоят от зърно, осигурено с предпазител и дръжка, за да се предотврати задавяне или гълтане. Има и модели, при които частите са отляти като една.

Почти всички производители влагат вентилационни отвори от всяка страна на залъгалката, за да не се спира притокът на въздух. Халката е предназначена за по-лесно изваждане на биберона от устата на бебето.

Традиционните залъгалки представляват кръгъл биберон, а ортодонтските имат плоска долна част и кръгла горна за по-добро пасване към венците, устните и небцето.

Съобразно възрастта на детето са обособени различни размери на залъгалките, зависещи и от конкретния производител.


Какви видове ще откриете при нас?

При нас ще откриете великолепна селекция от висококачествени бебешки биберони, различаващи се по стилове, размери и други специфични характеристики.

В БГ Хлапета предлагаме богат избор, така че в зависимост от нуждите на бебето ви, неговата възраст и вашите конкретни предпочитания можете да се спрете на няколко вида залъгалки.

Те са следните няколко:

 • от силикон с ортодонтска форма за трениране на устни, език и челюсти, с цветни картинки и фосфоресциращ ефект;
 • от латекс с анатомична форма с вентилационни отвори и заоблени ръбове;
 • от силикон със симетрична анатомична форма и забавен дизайн;
 • от силикон с капаче, с кутия за хигиенично пренасяне и др. 

Силно препоръчително е да закупите няколко залъгалки, в случай че изгубите едната или тя се захаби. Мъничетата свикват с точно определена форма, твърдост и усещане, затова е много вероятно след привикването към един модел да не пожелаят различен тип биберон. 

По тази причина в категорията ще откриете удобни комплекти, включващи 2 броя анатомични или ортодонтски биберона.

Според възрастта на бебето може да избирате сред модели от етап 0-2 месеца и достигайки до последния – 18-36 месеца. Цветовете и дизайните са изключително интересни и също дават възможност за богат избор.


Защо са толкова важни?

Ако изберете подходяща залъгалка, адаптирана спрямо развитието на бебето, ще му помогнете да задоволи сукателния си рефлекс. Тя ще го успокои в периодите между храненията, но не може да замества хранене или да бъде причина за пропускане на такова.

Залъгалката учи бебето и как да се самоуспокоява, прави заспиването по-лесно, кара детето да се чувства по-комфортно и сигурно на нови места, при продължително пътуване, по време на ваксинация или лекарски прегледи.

Важно е също, че предотвратява сукането на пръстчета и позволява да се регулира процеса. Наблюдението върху навика ще ви позволи по-лесно да откажете бебето от залъгалката, когато настъпи време за това, а то е максимум до 3-годишна възраст.


Как се поддържат?

Подобно на бибероните за хранене, и залъгалките след закупуване трябва първо да се измият с топла вода, сапун и да се третират в стерилизатор или да се поставят във вряща вода за 5 мин.

Според експертите е добре да се почистват ежедневно с паста за зъби, но и измиването им няколко пъти с гореща вода също е вариант. Това се прави задължително и при всяко падане на залъгалката на земята.

През първите месеци стерилизирайте залъгалките така, както го правите с бебешките шишета и бибероните за хранене. Пластмасовият държач и верижката е достатъчно да измивате с топла вода и сапун.

Добре е залъгалките да се подменят често – средно на 2 седмици. Когато на детето му никнат зъбки, проверявайте здравината на залъгалката преди всяка употреба.


Как да изберем подходящ модел залъгалки?

Усещането, което залъгалката ще предизвика, е индивидуално за всяко дете, затова в началото може да не постигнете желания комфорт и успокоение. На първо място е важно изделието да не съдържа бисфенол А или други вредни примеси, което условие е гарантирано при утвърдените марки.

Ако ви предстои избор на залъгалка, ето още на какво да обърнете внимание:

 • възрастов диапазон;
 • фосфоресциращ ефект за по-лесно откриване в тъмното;
 • предпазител с допълнителни отвори за въздух;
 • форма – анатомична или ортодонтска;
 • материал – силикон или латекс;
 • без дръжка за удобство при сън;
 • наличие на допълнителни принадлежности – кутийка за съхранение, щипки и др.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?

В нашето продуктово портфолио подготвихме страхотна селекция от продукти на доказани производители като Philips AVENT, NUK, Canpol, Chicco, Lovi и много други.

Залъгалките в БГ Хлапета са с гарантирана безопасност и високо качество. Притежават красив дизайн, който, съчетан с предоставеното удобство за бебето и добрата цена, ги прави идеалния вариант за всеки грижовен родител.


Често задавани въпроси

Може ли залъгалката да бъде погълната?

Това е невъзможно, тъй като залъгалките са разработени според международните стандарти за безопасност, но винаги следете за нейната цялост, особено когато детето започне да дъвче и има поникнали зъбки.

Кога може да се даде залъгалка за първи път?

Може да дадете залъгалка и на новородено, стига да е избрана за съответната група 0+ месеца. Това ще стимулира вродения сукателен рефлекс и ще повиши силата на мускулите в устната кухина.

Как можем да стерилизираме залъгалките?

Начинът зависи от вашия избор и конкретните условия. Далеч по-лесна и ефикасна алтернатива на изваряването е стерилизирането с електрически уред, такъв за микровълнова или със студена стерилизация.