Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
 • Категория
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Кънките за лед са активно и интересно забавление и може да се харесат от всяко момче и момиче. С тях то може да се попързаля за развлечение, да ги използва в тренировките си по хокей или фигурно пързаляне.


Какво представляват?

Предназначените за пързаляне на лед кънки представляват специални обувки, които по дължината на долната си част имат разположени метални остриета.

Детските модели, подобно на тези за възрастни, могат да бъдат за развлекателно пързаляне по заледена повърхност или за някой от многобройните зимни спортове и дисциплини. 

В зависимост от това материалът на ботушите им е с различна твърдост. За любителско пързаляне е мек до средно твърд за по-голямо удобство, докато за професионално пързаляне е по-твърд и със специална защита.

Обхватът на приложението определя формата на металното острие, нивото на заточването му, наличието на пета и външна защита и др. Обикновено могат да се регулират по размер.


Какви предимства имат?

Пързалянето с кънки за лед е прекрасно зимно забавление за цялото семейство. Предимството за децата е, че могат активно да спортуват, което е важно за тяхното здраве. Ако тренират фигурно пързаляне или хокей на лед, удобните и функционални детски кънки са част от задължителното оборудване.

Детските регулируеми кънки за лед позволяват използване в продължение на 3-4 г., докато детето израства. Имат удобна вътрешна стелка, сигурно притягане и система, която предпазва глезена от контузии.

Зимните забавления на детето ви са гарантирани с детските кънки за лед за свободно каране или спортни тренировки.


За кого са подходящи?

Детските кънки за лед са подходящи както за момчета, така и за момичета. Според модела могат да се използват за хокей, фигурно пързаляне или просто за развлечение.

Общоприето е, че кънки за лед се произвеждат за деца над 5-годишна възраст, но отделни марки предлагат и модели с двойно острие за 3-4-годишни деца. Преобладават обаче кънките за възрастова група 5+ г.

Кънките за лед са подходящи за всички деца, които искат да покарат на ледената пързалка с приятели или със семейството си, или са запалени по подходящ зимен спорт.


Как да изберем подходящ модел?

Размерът на кънките е най-важната характеристика, на която трябва да обърнете внимание при избора. Те не бива да са прекалено големи, най-вече ако са за фигурно пързаляне, за да може да се контролира острието и обувката стабилно да обхваща глезена и стъпалото.

Кънките обикновено са регулируеми, което значи, че може да бъде увеличена дължината на ботуша.

Друго, което трябва да имате предвид са характеристиките, с които сега ще ви запознаем.


Цели на използване

Моделите за хокей са с подсилена обувка и здраво острие, а за фигурно пързаляне острието е по-дълго и широко. Ако детето ще кара само за развлечение, материалът на кънките трябва да бъде със средна твърдост.


Фиксиране на крака

Преценете кой начин за фиксиране на крака в ботуша да изберете. Най-добрият са връзките и наличие на велкро или катарама за допълнителна сигурност.


Дизайн

Имайте предвид предпочитанията на детето. За момчета и за момичета се предлагат кънки с разнообразни цветови решения, детайли и ефектни комбинации.


Съвети за безопасност

Правилният размер на кънките и доброто прилягане е една от предпоставките за удобно и безопасно движение. Изберете модела според целите на използването и се интересувайте каква е степента им на защита.

Кънките трябва да са оборудвани със система за безопасност и подсилване на ключови зони. Освен това съобразете и какво тегло препоръчва производителят.

Задължително е да осигурите на детето предпазна каска, протектори за колена и лакти. Преди всяко каране проверявайте добре ли са пристегнати кънките към крака.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


ВБГ Хлапета сме се погрижили да ви предложим богата селекция артикули за зимни спортове като шейни и кънки за лед от водещи марки, на достъпна цена. При покупка шейни и на кънки за лед от нашия магазин предлагаме и бърза доставка.

Всички модели детски кънки, които предлагаме в наличност са изработени от висококачествена синтетична кожа, оборудвани са с нож от неръждаема стомана със сертификат за качество и имат елегантен дизайн.

Вътрешната изолираща подплата и платът на външната част гарантира удобно използване, мекота и защита от студа.

За развлекателно каране или за тренировки на зимен спорт, с кънки за лед отБГ Хлапета детето ви ще може да се забавлява комфортно и безопасно

.

Често задавани въпроси


Опасно ли е децата да се пързалят с кънки за лед?

Карането на кънки на лед не е по-опасно, отколкото управлението на велосипед или скейтборд. Винаги съществува риск от падане, но ако скоростта е ниска и са спазени правилата за безопасност, то ще бъде защитено от неприятни контузии.


Може ли да се използват кънки за фигурно пързаляне за хокей и обратно?

Технически това е възможно, но не се препоръчва. Едните и другите са тясно специализирани и взаимната им заменяемост може да доведе до неефективност и дори травми.


Как се поддържат кънките за лед?

Към редовната поддръжка се отнася почистването на обувките, заточването на остриетата и проверката за корозия. Когато кънките не се използват, трябва да се поставят защитните капаци на остриетата.