Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Ако разполагате с голям двор или градина в дома си, сигурно вече сте поставили басейн – надуваем или с метална конструкция. Независимо дали е по-голям, или е детски басейн с по-малки размери, ще ви бъдат необходими и подходящи аксесоари за поддръжката му.


Какво представляват?

Вероятно още в самото начало при закупуването на басейна сте се сдобили с подложка за предпазване от камъчета и различни остри предмети, както и с покривало за предпазване чистотата на водата, когато съоръжението не се използва.

Тъй като в застоялата вода много бързо се развиват микроорганизми, следва да изберете висококачествен филтър и надеждни средства за почистване.


Обобщавайки казаното до тук, сред задължителните аксесоари за почистване на басейн, гарантиращи приятната му, безопасна за здравето употреба сезони наред, са:


    • филтрираща система;
    • сенник;
    • електрическа или друга помпа;
    • стълба;
    • комплект за удобна поддръжка и лесно почистване.


Какви видове ще откриете при нас?

В категорията на БГ Хлапета ще откриете изключително голямо разнообразие от аксесоари за басейн от висок клас. Нашата селекция ви предлага страхотни оферти с практични и създаващи комфорт артикули за всеки тип водни съоръжения за лятото.

За да се погрижите за чистотата на басейна на деца или възрастни, не пропускайте да се снабдите с необходимите аксесоари за басейн.


Сред които:


    • филтърни помпи, устойчиви на всякакви метеорологични условия;
    • покривала, предпазващи от попадане на насекоми и дребни предмети;
    • подложки за защита на самия басейн и комфорт на използващите го;
    • нагреватели за басейни, позволяващи почти целогодишни водни забавления;
    • стълбички, предвидени за различно натоварване и с покритие против подхлъзване;
    • сенници с устойчива на вятър конструкция и UV защита;
    • помпи за надуване на басейн;
    • соларни LED лампи;
    • комплекти за почистване на басейни с картушен филтър и други.


Благодарение на нашите аксесоари за басейни, изработени от доказани в сферата производители, ще осигурите по-удобното им използване и ще удължите експлоатационния срок на съоръжението.


Как да изберем подходящ модел?

Избирайки аксесоари за басейна си, преценете кои от тях са задължителни и кои представляват допълнително оборудване.

Помпата, независимо дали е ръчна или електрическа, ще ви бъде необходима за надуването на много от моделите басейни, а филтрите ще поддържат чистотата на водата през цялото време. Картушният филтър е най-достъпният вариант, но също изисква грижи по отношение на почистването. 

Може да използвате и плуващ диспенсър за таблетки, а за механично премахване на замърсявания – уред за вакуумно чистене с телескопична дръжка и т.н.

За да предпазите басейна от замърсяване, е добре да се снабдите с покривало, подходящо за дните със силен вятър.

След филтърната помпа може да поставите нагревател за басейн, а ако желаете поддържане на алкалността, твърдостта на водата и киселинността в оптимални нива, може да се снабдите с рН регулатор. С него ще избегнете зелената вода, отлаганията, корозията и др.

Добре е също да разполагате с термометър и сенник, а водопадът с многоцветно LED осветление е един от най-забавните и предпочитани допълнителни аксесоари.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Какъвто и да е видът на вашия басейн, в БГ Хлапета ще откриете разнообразие от подходящи артикули. 

Световно известни марки като GRE, Intex, Bestway, MSpa и редица други предлагат качествени и устойчиви на интензивно ползване аксесоари за осигуряване на чиста вода и безопасност за децата и възрастните.

Добрият вид на басейна и здравината му ще бъдат запазени по-дълго, ако полагате своевременни грижи за поддръжката му с аксесоарите от БГ Хлапета.


Често задавани въпроси


Кой от аксесоарите за басейн е най-предпочитан?

Изключителното разнообразие от аксесоари за басейн дават възможност на всеки да осигури лесна и удобна поддръжка или допълнителни забавления в съоръжението. Най-търсени са покривалата, защото предпазват от замърсяване водното съоръжение и дори някои от тях спомагат за затопляне на водата от слънцето и по-бавното ѝ изстиване

.

Кои са най-важните фактори при избор на помпа за източване на вода от басейна?

Когато избирате помпа за цялостно изпомпване на водата от басейна, важно е да имате предвид мощността, налягането и водния стълб. Не забравяйте да предвидите разположението и достъпът до електричество и винаги следвайте инструкциите при монтиране и употреба.


Нужна ли ни е термопомпа за басейн?

Отоплителната електрическа помпа не е сред задължителните аксесоари за басейн, но с нея може да се постигне комфортна температура на водата до 36° и да се удължи сезонът на използване на басейна. Това е особено важно за региони с по-хладен климат.