Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

  • Марки
    0
  • Категория
    0
  • Цена
    лв. - лв.

Едни от основните здравословни проблеми при възрастни и деца са респираторните заболявания. Има най-различни видове медикаменти и лечения за овладяването им и облекчаването на симптомите им. Използването на инхалатор в такива случаи е доста често срещан метод.


Какво представляват?

Инхалаторите са преносими устройства, които доставят лекарства или физиологични разтвори директно до белите дробове. Тези бебешки аксесоари за безопасност благоприятстват за ефективното лечение на децата на горните и долните дихателни пътища - нос, бронхи, гърло и бели дробове.


Какви видове ще откриете при нас?

При нас ще откриете разнообразни видове инхалатори за деца с различни и интересни форми на марки като CHICCO, Philips Avent  и др.


Защо са толкова важни?

Инхалаторите за деца са много важни и полезни не само при леки настинки и за профилактика, но и при по-тежки и сериозни заболявания и проблеми с дихателните пътища.

С тях голямо количество от изписания медикамент за лечение достига директно на болното място и облекчава много по-бързо и ефективно състоянието на детето.


Тези устройства се използват при заболявания като:   


    • Бронхиална астма;
    • Пневмония;
    • Микоза на дихателните пътища;
    • Хронична обструктивна белодробна болест;
    • Муковисцидоза;
    • Остри респираторни проблеми;
    • Хронификация на респираторно заболяване и др;


Видове инхалатори за деца

Основните видове инхалатори са: компресорни, ултразвукови, парни и меш инхалатори.


Парен инхалатор 

Той действа като течното вещество се нагрява и се изпарява. Едни от основните му предимства са, че успокоява дихателните пътища и има добър отхрачващ ефект

За жалост обаче образуващите се частици са доста големи и попадат само в устата и няма въздействие върху средните и долни дихателни пътища.

Освен това ползването на този вид инхалатор е противопоказноза деца под 12 месеца, заради възможните изгаряния на дихателните пътища и лигавицата.


Компресорен инхалатор

При него въздухът се нагнетява по системата и разпрашване на механичен принцип и може да се използват всички лекарства за инхалаторна терапия, освен това е лесен за почистване. 

Има най-различни дизайни на този вид инхалатори пригодени в интерес на децата, като животни, коли и др.

Недостатъците му са, че е сръвнително шумен и за да работи трябва да бъде включен в тока, което ограничава движенията по време на ползване.


Ултразвуков инхалатор

Той разпрашваа на базата на трептенето на един пиезокристал, като не разполага с голям компресор, а вместо това използва ултразвукови вълни за превръщане на лекарството в аерозол.

Поради принципа си на действие обаче той уврежда молекулата на медикаментите, а това намалява ефекта им.


Инхалатор с “mesh” технология

Тази технология използва вибриращ пиезоелектричен елемент, който предава високочестотни вибрации на специална метална мембрана и разпространява на механичен принцип.

Недостатъкът му е, че е особено скъп сръвнение с останалите.


Как да изберем подходящ модел?

След като сте наясно с основните видове инхалатори е важно да знаете и основните критерии при избора им, за да направите правилния избор.

Едно от най-важните неща при покупка на детски инхалатор е да сте наясно за какво точно лечение ви трябва, като е добре да гледате размера на частиците които произвежда той.

Така например, след като знаете, че частиците с размер 8 - 10 микрометра попадат само в устата, тези с размер 3 - 5 микрометра в бронхите, а тези които са с размер 1 - 3 микрометра достигат ди бронхите и алвеолите, логично инхалаторите, които произвеждат по-малки частици са с по-голям терапевтичен ефект.

Други фактори, който не трябва да пренебрегвате е размерът на устройството и удобството му на употреба.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


От БГ Хлапета присъстваме активно в света на децата, като се стремим към добро обслужване и разбиране на нуждите на всеки един клиент.

Онлайн магазина ни предлага широка гама от модели и дизайни на най-различни инхалатори на популярни марки на достъпни цени.


Често задавани въпроси


Как да поддържаме правилно инхалатора?

Винаги четете инструкциите за употреба на производителя и след всяко използване мийте отделните части на инхалатора с топла вода.


Може ли да се излиза навън веднага след направена инхалация на детето?

Няма никакъв проблем веднага след направените инхалации да се отдадете с малчугана на разходки и забавления.


Колко време продължава една процедура с инхалатор?

От 6 до 10 минути продължава една стандартна процедура с инхалатор.