Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
  0
  0
 • Захващане
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
-10
%
Lorelli COMET 0-13 кг - Стол за кола

Не само изборът на бебешка количка, но и на столче за кола, е много важен за безопасността на детето. 

Когато пътуваме, висококачественият стол за кола ще му предостави максимален комфорт и защита, а столчетата тип кошнициса едни от най-необходимите и задължителни аксесоари още от раждането на бебето.


Какво представляват?

Моделите детски столчета за кола са стотици и се обособяват според килограмите на детето, възрастта и височината, ако се класифицират по новия I-Size стандарт.

Столчетата за новородени бебета са тип кошница за кола, тъй като са с прикрепена удобна дръжка за пренасяне на бебето на близки разстояния. Обезопасени са по специален начин, гарантирайки защита на детето в легнало положение по време на пътуване.


Какви са техните екстри?

Освен че разполагат със здрава и ергономична дръжка, кошниците за кола са оборудвани и с подвижни сенници, които могат да се регулират.

Някои производители предлагат модели с възглавнички за поддържане главичката на детето и с покривало за крачетата, както и допълнителна мека подложка за по-комфортно возене.

Всяка кошница за кола е оборудвана с регулируеми предпазни колани – 3 или 5-точкови. Ако моделът е с включени адаптери, той може да се монтира и на количка.


Как се монтират?

Бебешките кошници за кола се монтират по следните два начина. Единият е чрез коланите на автомобила, ако той е с дата на производство преди 2006 г. Другият е с помощта на фабрично вградената система ISOFIX, която притежават всички автомобили, произведени след 2006 г.

За новородени до 13 кг група 0 кошниците се монтират задължително в посока, обратна на посоката на движение.


За кого са подходящи?

Столчетата за кола в тази категория са предназначени за първата възрастова група 0 до 13 кг, в която ориентировъчно попадат новородени и малки деца до около 15-месечна възраст.


Как да изберем подходящ модел?

При избора на подходящ модел детско столче за кола, най-важното е да съобразите размера на артикула с групата на детето. Ако теглото му отговаря на изискванията за тегло до 13 кг и съответната възраст и височина, тогава може да насочите вниманието си към моделите в тази графа.


Ето няколко съвета, които могат да са ви полезни при избора на детско столче:


    • Направете проверка дали кошницата, на която сте се спрели, отговаря на задължителните стандарти. Това ще ви покаже стикерът с означение ЕСЕ R 129 (i-size);
    • Обърнете внимание каква е системата за монтаж – с колани на автомобила или с ISOFIX и коя от тях желаете и можете да използвате в своя автомобил;
    • По възможност изберете 5-точкови предпазни колани за максимална защита;
    • Ориентирайте се към модел от висок клас, включващ пълен набор от компоненти, осигуряващи безопасност и удобство за вас и вашето мъниче.

Съвети за безопасна употреба

Преди да монтирате кошницата, прочетете внимателно инструкциите на производителя

Тествайте сигурността на закрепване, преди да положите детето в нея – дръпнете силно артикула и проверете дали е застопорен добре.

Най-защитеното място за поставяне на кошницата е зад шофьора, обратно на посоката на движението. Сложете бебето така, че главичката му да полегне в удобна позиция между възглавничките, и закопчайте коланите. Винаги ги проверявайте още веднъж, преди да потеглите с колата.

Специалистите препоръчват новородените да не стоят повече от 2 ч. в кошница до навършване на 6-ия месец, но с помощта на предлаганите специални подложки можете да удължите пътуването. 

Все пак, ако пътуването е по-дълго, правете почивки и изваждайте бебето от коша за новородено. Носете го на ръце или в порт-бебе, за да се раздвижи и отпочине в различна позиция.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Продуктите за деца, които предлагаме в БГ Хлапета са с доказан произход, а огромното разнообразие ще задоволи максимално потребностите на всеки клиент. 

Имате възможност да избирате сред бебешки кошници за кола на световноизвестни марки.


Сред които:

    • Chipolino;
    • Lorelli;
    • Tutis;
    • Moni;
    • Maxi Cosi;
    • Cangaroo;
    • Kikka boo и други.


Всички столчета за кола отговарят на най-строгите стандарти, произведени са от висок клас материали, притежават всички необходими сертификати за качество, а екстрите, които предоставят, ще направят пътуването на бебето ви комфортно и напълно безопасно.

С БГ Хлапета ще получите безупречна кошница за кола със стилен дизайн на изключително достъпни цени, а предлаганата доставка до дома ви е бърза и сигурна.

Лесни за монтиране и поддръжка, издръжливи на износване, удобни за ползване и съхранение, продуктите в категорията ще бъдат вашият верен помощник при всяко пътуване.


Често задавани въпроси


Може ли да бебешката кошница да бъде монтирана на предната седалка?

Възможно е, но не е препоръчително. Важно е да знаете, че въздушната възглавница в този случай трябва да е деактивирана и кошницата отново да се постави посока, обратна на движението.


Кои са най-сигурните бебешки кошници?

Може да бъдете спокойни за качеството и безопасността на продукта, ако той отговаря на утвърдените стандартите и е произведен от реномирана марка. Обърнете внимание и какъв е видът на обезопасителните колани и дали кошницата е с протектори за страничен удар.


Какви предимства има използването на бебешките кошници?

Освен че са задължителен елемент при возене на малки деца, те гарантират безопасно пътуване и ще накарат детето ви да се чувства удобно и спокойно в тях дори при дълъг път. 

Благодарение на тях бебето може да бъде пренесено и извън автомобила, без да се събуди, ако спи.