Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

 • Марки
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Категория
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Плюшените играчки са пръв приятел на децата от всякаква възраст и са неизменна част от техния живот. Често децата разчитат на тях и те остават до тях дълго време.

За разлика от възрастните, които виждат плюшената играчка просто като детска играчка, за децата тя е най-добър приятел и опора. Благодарение на тях малчуганите развиват изключително много умения, развиват въображението си, учат се да изразяват емоциите си и много други.


Какво представляват?

Плюшените играчки са както подсказва и самото им име плюшени и меки играчки, които са изработени от плюш или друг текстил, като вътрешността им е запълнена със пластмасови топчета, памук, синтетични влакна и др.


Те се изработват в най-различни форми, като:


    • Кукли;
    • Животни;
    • Анимационни герои;
    • Неодушевени предмети и много др;

Какви видове ще откриете при нас ?

В онлайн магазина ни ще откриете разнообразие на плюшени играчки, които са с най-различни форми и размери, изработени от най-качествени материали. 


БГ Хлапета работи само с най-добрите и водещи производители на детски играчки като:


    • Beppe;
    • Chippo Toys;
    • Disney;
    • Keel Toys;
    • Melissa and Doug;
    • Felyx Toys;
    • Lumpin и много други.


Някои от играчките имат най-различни функции, някои от които са:


    • издаване на звуци;
    • пеене на песнички;
    • фрази на български;
    • най-различни светлини;
    • коригиране на силата на звука и много други.

Какви предимства имат?

Децата обожават плюшените играчки. Те са идеалният приятел за гушкане и най-добрата публика на малчуганите, когато правят велики концерти в детската стая. 

Ползите от “плюшковците” далеч не свършват с това. 


Помагат в социализирането

За децата плюшените играчки са много повече отколкото може да си представите и благодарение на тях те изграждат първите си взаимоотношения.

Те получават свои собствени имена, децата разговарят свободно с тях, възлагат им различни качества и характеристики и успешно играят с тях ролеви игри.

Така чрез тези взаимоотношения мъниците се учат как да се грижат за другиго освен за тях самите, разбират какво е съчувствие, споделяне и подкрепа.


Освобождават окситоцин

Всяко дете свързва своята плюшена играчка с красиви и положителни моменти и събития. Гушкайки ги децата освобождават хормона окситоцин, който е отговорен за доверието, загрижеността, любовта и всички положителни емоции.

Често плюшената играчка бива анти-стрес терапия и може да помогне на вашето дете да контролира емоциите си.


Развиват езиковите умения

Когато по-малките деца все още се учат да говорят, те се вълнуват да упражняват своето ново умение и споделят всичко на най-добрия си приятел - плюшената играчка. Затова никак не е учудващо, че плюшените играчки често научават първи за новите думи в речника на малчугана.


Безопасни са

Плюшените играчки са идеални за деца от всякаква възраст, тъй като са изключително безопасни за тях. Те нямат остри ръбове, нито са изработени от твърди материали, не съдържат малки частици и не се разглобяват.


Те са винаги до тях

За разлика от останалите играчки, които са изработени от пластмаса и се чупят извънредно бързо, плюшените играчки са изключително устойчиви, надеждни и здрави. Естествено това не означава, че някоя плюшка няма да остане без едно око, да е леко скъсана, но с малко помощ от мама или баба бързо може да се фиксира даденият проблем.


За кого са подходящи?

Тези играчки намират широко приложение и са мултифункционална детска придобивка, която е подходяща за деца от всякаква възраст.

Те са подходящи дори и за възрастни, които носят все още детското в себе си и обичат топлите и меки прегръдки.


Как да изберем подходящ модел ?

Избора на плюшена играчка зависи изцяло от личните предпочитания на малчугана и какво точно харесва, но когато избирате подходящия модел за него е добре да обърнете внимание и на някои важни фактори.


Качество и безопасност

Когато се спрете на даден модел плюшена играчка е добре да се информирате от какви точно материали е направена тя. Придържайте се към играчки от естествени материали или от висококачествени синтетични материи. 

Освен това тя не трябва да отделя остри и неприятни миризми и да не са използвани вредни бои при производството им.


Правилен размер

Плюшените играчки за по-малките трябва да бъдат с по-малки размери, а не по-големи от самите тях. Това гарантира по-качествената игра и възможността на малчугана да носи свободно играчката със себе си без затруднения.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Онлайн магазин БГ Хлапета винаги се старае да предложи на своите клиенти максимално разнообразни плюшени играчки, в най-различни форми и различни функции.

БГ Хлапета не прави компромис що се отнася до качеството и стои твърдо зад своите предложения.


Често задавани въпроси


Предлагате ли в онлайн магазина ви интерактивни плюшени играчки?

В магазина ни може да намерите разнообразни плюшени интерактивни играчки.


Могат ли да се перат плюшените играчки?

Много зависи от модела и материала на люшените играчки. Повечето от тях могат да се перат, дори е препоръчително, тъй като събират прахови частици в себе си.


Имате ли физически магазини?

Ние разполагаме с два физически магазина, които се намират в град София. Може да намерите адресът им в раздел НАШИТЕ МАГАЗИНИ.