Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Филтри

  • Марки
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
  • Категория
    0
  • Видове
    0
    0
  • Цена
    лв. - лв.

Когато очаквате на бял свят своето съкровище, в създаденият от вас списък с най-необходими неща неминуемо трябва да присъства помпата за кърма. 

Този атрибут не трябва да се пренебрегва, тъй като е от ключово значение за всяка бъдеща майка, която смята да кърми своето бебе. 


Какво представляват?

Помпите за кърма са устройства или аксесоари за хранене. Тези устройства могат да бъдат ръчни или електрически и служат за създаване на въздушен вакуум върху зърното на гърдата симулирайки сукане на бебето. Този процес се прави, за да се стимулира отделянето мляко и производството му.


Ръчни

Те са малки и компактни за използване и съхранение, а цената им е доста по-ниска от тази на електрическите.

При тях трябва да поставите вакумната част върху гърдата си и да започнете ръчно да изпомпвате, като контролирате засмукването и скоростта.


Електрически

Електрическите помпи са много по-предпочитани, тъй като са много по-бързи и лесни за потребление. Освен това са много по-мощни и с най-различни опции за сила и скорост на засмукване.

Много модели електрически помпи имат опция за масаж, който стимулира отделянето на кърмата.


Какви видове ще откриете при нас ?

При нас ще откриете голямо разнообразие на електрически, ръчни и такива които са на батерии помпи за кърма. Моделите, които предлагаме са от най-висок клас и качество на популярни марки и то на достъпни цени.


При нас ще откриете помпи за кърма на марки като:


    • Cangaroo;
    • KikkaBoo;
    • Dr.Brown’s;
    • Philips Avent;
    • Lorelli;
    • Medela;
    • Tommee Tippee и много други;

Какви са техните предимства?

Помпите за кърма имат изключително много предимства и са полезен инструмент в помощ на майките, които искат да продължат своето кърмене.


Стимулират лактацията

Женските гърди произвеждат толкова кърма, колкото се изисква от тях, така че ако се увеличи консумацията се увеличава и производството й. Помпата за кърма може да стимулира млечните жлези да произвеждат повече кърма.


Предотвратяват инфекции

Когато кърмата не излиза безпрепятствено се получава натрупване, а гърдите стават болезнени, телесната им температура се покачва и така се създават условия за поява на мастити и запушвания. Поради тази причина е много важно гърдите да се изцеждат максимално по време на кърмене, което не е гаранция когато бебето суче. 

В този ред на мисли помпата за кърма може да ви гарантира, че ще изкарате останалото количество, което бебето не е изпило. Така ще се гарантира ефективна превенция на всякакви инфекции.


Гарантират време за почивка

Когато сте майка, вие също имате нужда от почивка и ако имате планирана такава, предстои ви пътуване или работите, помпата за кърма е едно добро и практично решение.


Помагат на зърната да зарастнат

След раждането много майки се оплакват от болезнени и раздразнени зърна. Болката определено е непоносима, а кърменето вместо приятно става кошмарно. В този случай е важно да им дадеш почивка за да се възстановят. 

Използвайки помпата за кърма ще предпазите зърната, а бебето няма да остане без мляко.


Как се използват?

Всички помпи, без значение от вида си, разчитат на създаването на вакуум, като чрез прост физичен принцип извличат млякото от гърдата. Този принцип представлява движение от място с високо налягане към място с по-ниско налягане.

При ръчните помпи, чрез стискане на гумено балонче, плъзгане на цилиндри или силиконова клапа се създава вакуум. 

При електрическите помпи за кърма силата на вакуума и честотата на му са програмирани и не се изисква никакво усилие освен да поставите помпата на гърдата си. 

Някои модели имат и опция, която не се налага придържането на помпата.


Как да изберем подходящ модел ?

Как да изберете подходящ модел помпа за кърма е строго индивидуален въпрос и зависи от някои фактори, като вашите потребности, бюджетът ви и потребностите на бебето.

Така например, ако се налага често да изцеждате кърма, тогава по-добрият вариант за вас би бил електрическа помпа за кърма. 

Ако пък ви трябва помпа за първите дни от раждането на бебето или сте на принципа “само ако се наложи” може да заложите на ръчна помпа, тъй като тя ще е по-бюджетна.

Друг важен фактор при избора е да заложите на качествен модел и доказан производител. Никога не правете компромиси, четете опаковките с повишено внимание и никога не взимайте помпа за кърма, която има наличие на бисфенол А.


Защо да се доверим на БГ Хлапета?


Ние се стараем винаги да предлагаме на нашите клиенти, качествени помпи за кърма.

Наш дълг е да доставим всичко точно така, както изглежда и е описано в онлайн магазина ни и то навреме. 

Стараем се да задоволим и на най-прецизния вкус с най-висок клас разнообразни продукти и качествено обслужване.


Често задавани въпроси


Ако имам затруднения при избора си мога ли да се обърна към вас?

Консултантите ни са с висок професионален опит и са винаги насреща, за да ви помогнат да изберете точно този модел, който ще ви удовлетвори.


Как варират цените на помпите з кърма във вашият онлайн магазин?

Цените на помпите за кърма зависят изцяло от модела, марката и вида им.