Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

akumilatorna kola

Едва проходили, децата започват да се заглеждат по колите, познават марките, имитират шума на мотора, дори „въртят” въображаемия волан на колата, седнали на дивана у дома.

Затова, ако търсите да закупите перфектния подарък за детето си, не правете дълъг списък с евентуални подаръци, а направо обмислете идеята за покупка на акумулаторна кола,джип,бъги,или мотор.


Как да изберете подходящото превозно средство за детето?

Тип превозно средство

Първото, което трябва да обмислите е какъв тип превозно средство да закупите.При нас можете откриете голямо разнообразие от акумулаторни коли, но основните видове, които най-често децата избират са три: акумулаторна кола, джип или мотор.


Основни характеристики на акумулаторните превозни средства

Автомобили


Акумулаторните автомобили за деца са толкова реалистично направени, че дори и на вас ще ви се прииска да се повозите. Колите разполагат с различни видове  гуми, кожени седалки, предпазни колани, волан и педали за управление, светлинна система, музикални ефекти, радио и други допълнителни екстри според модела на колата.

Когато избирате кола или джип трябва да се съобразите, освен с модела кола и с възрастовата категория, за която е предназначен автомобила.


akumilatorna kola

Акумулаторна кола за деца от 2 до 4 години

Моделите, предназначени за най-малките са най-леки, в повечето случаи са оборудвани са с предпазни колани и дистанционно управление, което позволява пълен родителски контрол.

Детето може само да управлява машината, развивайки скорост до 3 км/ч. Колите за най-малките работят с 6 - волтови батерии, но има модели с батерии от 12 волта.

Автомобили, подходящи за деца от 3 до 7 години

Това са по-големи и по-сложни акумулаторни играчки и тяхното оборудване включва две скорости (бърза и бавна), възможност за каране назад, отделен спирачен педал, кожени седалки, музикално табло и други. Максималното натоварване на колата е до 30 кг.

Коли за деца до 8 - 10 години

Детските колички в тази възрастова категория са с максимално натоварване над 30 кг и развиват скорост до 8 км/ч.

Джипове

Детските акумулаторни джипове, които се предлагат на пазара са истински офроуд превозни средства и могат да се предвижват по всякакви видове терени без затруднения.


akumilatorna kola

И при джиповете, както при колите от голямо значение за избор на подходящия модел е възрастта на детето, затова преди да закупите акумулаторно превозно средство е добре да се съобразите с този критерий.

Мотори

При покупката на мотор основните критерии, по които трябва да се ръководите отново са възрастта на детето и мощността на батерията.

Акумулаторните мотори за деца, които се предлагат на пазара за основно два типа - 6 - волтови и 12 - волтови.

Мотори за деца от 2 до 4 години

Мотоциклетите с 6 - волтови батерии са предназначени за деца от 2 до 4 години и обикновено имат три колела, които осигуряват безопасността на детето по време на управление на превозното средство. Тези мотоциклети разполагат само с една скорост на движение и могат да развиват до 3 - 4 км/ч.

Забавлявайки се, малчуганите могат безпрепятствено да преодоляват равни повърхности като асфалт, плочки, бетон, дори терени с малък наклон до 5% без никакъв проблем.

Тъй като са предназначени за много малки деца, повечето модели 6 - волтови мотоциклети освен останалите екстри са снабдени с дистанционно управление, позволяващо родителски контрол.


akumilatorna kola


Мотоциклети за деца от 3 до 6 години

12 - волтовите мотори са подходящи за деца от 3 до 6 години и с тях децата могат да преодоляват различни видове терени, в това число и терени с по-голям наклон.

Този тип мотоциклети имат две скорости и могат да развиват скорост до 8 км/ч.


Какво още трябва да знаете за акумулаторните превозни средства за деца?


Скорост

За разлика от размерите, скоростта, която развиват всички модели акумулаторни превозни средства за деца е еднаква. Моделите, предназначени за най-малките развиват скорост до 3 - 4 км.ч, а моделите, предназначени за по-големите деца могат да достигнат скорост до 6 - 8 км/ч.

Напрежение на батерията

Различните модели акумулаторни играчки работят с 6, 12 или 24 V батерии. Разликата между трите напрежения е максималната скорост, която возилото може да достигне.

Най-популярните акумулаторните коли, джипове и мотори работят с 12 - волтови батерии, тъй като осигуряват максималната бързина на возилото, без да са прекалено слаби или твърде силни.

В зависимост от модела на машината, повечето батерии могат да се зареждат, без да се вадят от колата или мотора, докато други трябва да се извадят, за да се заредят.

Дистанционно управление

Повечето модели на детските превозни средства са снабдени с дистанционно управление, което позволява на родителя да извършва пряк контрол върху возилото.

Ние също ви препоръчваме да се спрете на модел кола или мотор с дистанционно управление, тъй като понякога децата са разсеяни, а и нямат добре изградени навици да се грижат за безопасността си. Благодарение на родителския контрол вие можете да се погрижите за тяхната безопасност, докато те се забавляват на воля.

Места

По-голямата част от колите и джиповете са едноместни. Разбира се, предлагат се и двуместни модели,което позволява на две деца да се забавляват заедно и да изследват света дружно.

Ключ за запалване

Видовете ключове за стартиране на возилата са: стандартен ключ за запалване и бутон. На какъв модел ще се спрете си е ваш личен избор, но нашият съвет е да заложите на стандартния ключ, тъй като винаги можете да го пъхнете в джоба си и да сте спокойни, че без него детето ви няма как да подкара джипа или мотора.

Дизайн

Това, че тези превозни средства са предназначени за деца не означава, че дизайнът им трябва да бъде по-различен от колата на мама и тате, нали? По тази точка можете да бъдете напълно спокойни, тъй като колата или джипа, който ще кара вашето дете ще бъде с изпипан до последния детайл, тъй като повечето модели акумулаторни превозни средства за деца са произведени по лиценз на някой от световноизвестните производители на спортни коли и джипове.


akumilatorna kola


И още…


  • Винаги избирайте превозно средство в съответствие с възрастта на детето. За малките деца големите машини са твърде тежки и трудни за управление.
  • Обърнете внимание дали размерите и теглото на машината съответстват на инсталираната в него батерия. Ако планирате да купите голяма кола с допълнителна пътническа седалка е необходимо батерията да има достатъчно резерв за захранване за тези случаи, когато детето ще се забавлява с приятелите си. В противен случай батерията ще се изтощи прекалено бързо и детето ще е разочаровано.
  • От гледна точка на безопасността на децата, добре би било превозното средство, на което се спрете да има широки, каучукови гуми, които да гарантират стабилността на машината на пътя, да е произведено от качествена, здрава пластмаса и да има подсилена броня и предпазни колани, което ще сведе до минимум наранявания на детето при случайни инциденти.
  • Ако детето ви ще кара колата или мотора не само в града, но и извън него трябва да изберете електрически превозни средства с гумени колела и достатъчно мощна батерия, която да позволява превозното средство да се кара не само по асфалта, но и по неравни пътища и трева.
  • Не забравяйте, че това е доста голяма играчка, така че е по-добре да решите предварително къде ще я съхранявате.


И последно, но не и по значение… най-подходящия избор на кола, джип или мотор можете да направите само, ако отидете заедно с детето си и го оставите то само да си избере тип, цвят и екстри на превозното средство.







Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате