Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

detska trikolka

Когато на бебчо вече му е скучно в количката, а за ходене пеш на по-дълги разстояния все още е рано, тогава може би е време да помислите за покупка на детска триколка.

Детските триколесни велосипеди отдавна са се превърнали с любимо превозно средство и играчка за децата, а за родителите са незаменим помощник по време на разходките из парка.

Управлявайки превозното средство децата развиват двигателните си умения, играят и се забавляват в контролирана от родителя среда, а навиците, придобити при карането на триколка са първата стъпка на малчугана към неговата независимост и свобода.


Детска триколка? Да, но каква?


Ако решението за покупка на детска триколка вече е назряло у вас, предполагаме вече разглеждате подобни артикули и може би леко сте затруднени в избора си, защото той наистина е огромен. Във всеки детски магазин можете да откриете поне няколко модела на детски триколки, а ако досега не сте купували подобно превозно средство най-вероятно се питате как да изберете най-подходящата детска триколка за детето си сред морето от подобни продукти.

За да ви улесним колкото можем ви предлагаме няколко простички, но ефективни съвета, които ще са ви от полза при избор на триколка за детето ви.


На какво да обърнете внимание при избор на триколка?


Когато избирате детско триколесно превозно средство не забравяйте, че детето ви трябва да може да стои правилно на него и да достига спокойно педалите. Ако велосипеда с три колела му е удобен, това ще му помогне да развие по-бързо двигателните си умения и да стане по-самостоятелно и независимо.

Уверете се и че триколката е подходяща за възрастта на детето ви. Казваме ви това, тъй като е често срещана грешка, особено когато се купува подобно превозно средство да се избира модел, който не съответства на възрастта на детето, тъй като родителите смятат, че така триколката ще може да се ползва по-дълго от малчугана.


Обърнете внимание и на…


Комфорта


Знаете, че всяко дете се развива по различен начин и на една и съща възраст някой са по-едрички или по-високи от приетите стандарти. Затова и не всяка детска триколка е подходяща и удобна за всяко дете на съответната възраст.

 

Ширината на седалката на триколката

 

Препоръчително е седалката да е не само мека и много удобна, но и седнало на нея детето ви да може да стигне без проблем педалите.

 

Височината на седалката

Когато е седнало на триколката и си отпусне краката надолу, те трябва да могат спокойно да докосват земята, а когато върти педалите краката трябва да се сгъват на около 45 градуса.

 

Дръжките

Идеалната триколка трябва да е снабдена със стабилни гумени дръжки, които да позволят на малчугана да държи стабилно кормилото, докато управлява.

 

Задни колела

Обърнете внимание на разстоянието между седалката и задните колела и се уверете, че когато краката на детето ви са отпуснати, те не се удрят в колелата.

 

Гумите

Уверете се, че гумите са стабилни и маневрени.

 

Конструкцията

На пазара може да откриете детски триколки с пластмасови, алуминиеви или метални конструкции и изборът на конструкция е изцяло ваш, но ако искате превозното средство да е наистина стабилно, нашият съвет е да закупите триколка с метална конструкция.

Аксесоари

Тук можете да избирате дали искате превозното средство да има сенник, дали дръжката може да се маха или не, дали да има багажник, предпазни колани и предпазен борд, поставка за краката (когато вие го возите), и т.н., и т.н.


Избор на комбинирана детска триколка за деца от 1 до 4 години

Преди да закупите превозното средство е важно да прецените дали детето ви е готово да се потопи в това приключение. Затова отидете с него в магазина, изпробвайте заедно няколко триколки, за да сте сигурни, че бебчето ви наистина иска да се забавлява по този начин.


detska trikolka 2

Ако има желание и всичко е наред, тогава можете да пристъпите и към избор на триколка за деца от една до четири години.

Ако детето ви е още съвсем мъничко, добър избор биха били комбинираните триколки 3 в 1, 4 в 1 или 6 в 1.

У нас като че ли най-популярният от тези модели е 3 в 1, тъй като цената е приемлива, а триколките са удобни, стабилни, функционални и могат да се регулират спрямо възрастта на детето.

Комбинираните триколки 3 в 1 са снабдени задължително с дръжка за управление от родителите, която може да бъде премахната, когато детето стане достатъчно самостоятелно да управлява превозното средство само.

Разполагат също така с поставка за крачетата на детето, с удобни регулируеми сенници, с багажник за играчки (или покупките на мама от мола), имат дори предпазни бордове и колани за пълната безопасност на детето.


Основни характеристики на модели детски триколки 3 в 1


Комбинираните модулни триколки от този тип са предназначени за деца от 10 месеца до 4 години. Удобни са за разходки на открито, стабилни, маневрени и напълно безопасни за малчуганите са.

Разполагат с:

·         дръжка за управление на родителите;

·         предпазен колан за безопасност на детето;

·         мека и удобна седалка;

·         сменяем чадър и кошница;

·         метална рамка;

·         подложка за крака (сгъваема);

·         поставка за чаши;

·         допълнителни елементи и аксесоари според производителя на конкретния модел.

Детските триколки 3 в 1 са изключително удобни и функционални и в тях вашето дете ще се чувства много удобно и комфортно.


Класическа триколка за деца от 2 до 4 години


Ако детето ви е надхвърлило бебешката възраст, то най-вероятно ще си хареса „по-сериозно” превозно средство. На тази възраст децата вече са по-самостоятелни и имат нужда от превозно средство „за големи”.


detska trikolka 3


Класическите триколки са идеалното решение в този случай и са първата стъпка към преминаването от триколесното возило към велосипеда.

 

За какво да внимавате при покупка на класически модел триколка?

·         Седалката на триколката трябва да е удобна и да може да се регулира;

·         Колелетата на детското возило е добре да бъдат по-големи, за да може малчугана да развива по-голяма скорост;

·         Добре би било превозното средство да бъде снабдено със звънец, за да може детето да предупреди, ако почувства, че е в опасност;

·         Препоръчително е да изберете модел с ограничител на волана, който предпазва детето от удар в корема, ако направи рязък завой.


Основни правила за безопасно каране на триколка за деца

Безопасността на детето е изключително важна, особено когато малчугана върти все по-уверено педалите и иска да се забавлява сам, без мама или тате да контролират возилото с дръжката.

За да сте спокойни, че детето ви е в безопасност…

·         Винаги прилагайте правилото: „Няма каска, няма педали на триколката”;

·         Когато купувате каска, по-добрият вариант за малките е да се спрете на кръгла каска, а не на удължен модел. Удължените модели изтласкват главата на детето напред, когато то опре гръб на седалката на триколката, а това не е добра позиция на нежното му вратле;

·         Не изпускайте от поглед детето, докато то се учи да управлява самостоятелно триколката. Не му давайте да управлява, докато не се уверите, че наистина се справя добре;

·         Избирайте триколесно колело с широки гуми. Колкото по-стабилни и широки са гумите, толкова по-безопасна ще е триколката;

·         Преди да позволите на детето да седне и да управлява триколката, уверете се, че тя е стабилна и няма разхлабени елементи по нея;

·         Избягвайте да позволявате на детето да управлява возилото край басейни, в райони с натоварено движение или по неравни тротоари;

·         Избирайте детска триколка в ярки цветове, за да можете да следите и откривате детето си бързо сред останалите малчугани в парка;

·         Не оставяйте малчугана без надзор;

·         Не забравяйте, че децата се учат от възрастните, затова карайте и вие безопасно и винаги с каска.







Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате