Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

През последните година - две ховърбордите набират сериозна популярност не само сред възрастните, но и сред децата. Тези страхотни модерни уреди за предвижване и забавление носят огромна радост и на мъниците, и на тийнейджърите, но за да могат да ги управляват напълно безопасно трябва да внимавате при покупката им.



Ако и вашето дете се заглежда все по-често по ховърборди и вие обмисляте дали да не го зарадвате с един такъв „летящ скейтборд”, ето как най-лесно можете да се ориентирате сред изобилието от модели и да изберете най-подходящия според възрастта и теглото на детето ви борд.

Как да изберем ховърборд?

Няма да ви губим времето, а направо ще започнем с критериите, които трябва да вземете под внимание при избора на подходящ ховърборд.

Тегло на детето

За разлика от много други видове устройства за предвижване, при ховърбордите е много важно теглото на детето да е поне 25 кг. Ако вашето дете няма 25 кг. по-добре изчакайте с покупката на ховърборд, докато стане малко по-голямо и достигне тези килограми.

Ограничението на минималните килограми за използване на самобалансиращи бордове се налага, за да може да се гарантира безопасността на малките.

Възрастови ограничения

Възрастта също е много важен критерии, който в никакъв случай не бива да пренебрегвате.

Как да се спрете на подходящия за възрастта на детето ви ховърборд?

Когато избирате самобалансиращ борд, просто обърнете внимание на диаметъра на колелата. Ако диаметърът на колелата е 4,5 инча, това означава, че бордът е подходящ за деца на възраст между 5 - 8 години, ако диаметърът е 6,5 инча - тогава превозното средство е подходящо за деца на възраст от 9 до 12 години, ако диаметърът е 8 инча е подходящ за тийнейджъри, а ако е 10 инча… можете спокойно да го карате и вие.

И тези ограничения се налагат, за да се гарантира сигурността и безопасността на детето по време на управление на превозното средство.

Скорост

И сами разбирате, че колкото и да е забавен, самобалансиращият борд (ховърборд) е вид превозно средство, което развива определена скорост. Затова нашият съвет е, ако ще купувате подобен борд за по-малко дете да изберете модел, който развива скорост до 5 мили или модел, който има ограничител на скоростта.

Ако купувате ховърборд за тийнейджър или младеж, тогава можете да се спрете и на борд, който може да развива и по-голяма скорост, тъй като се предполага, че по-големите деца могат да се справят с високоскоростните бордове.

Батерия

Обикновено самобалансиращите бордове са оборудвани с литиево - йонни батерии и най-вероятно и модела, към който ще се насочите ще е с такава батерия. Тук по-важното е не вида на батерията, а дали тя е има сертификат за безопасност UL2271.

Не забравяйте също така, че от батерията зависи колко време детето ви ще може да се забавлява управлявайки ховърборда. Затова преди покупка обърнете внимание колко време издържа без зареждане и колко време отнема зареждането ѝ.




Материал на гумите

Моделите ховърборди, които се предлагат в търговската мрежа са или с несменяеми, монолитни пластмасови гуми или със сменяеми, каучукови гуми. Дали ще се спрете на несменяеми или сменяеми гуми зависи от вас, но е добре да знаете, че пластмасовите гуми са по-подходящи за каране на устройството по равни открити терени или в закрити помещения, докато каучуковите гуми са подходящи както за каране по равни терени, така и за терени с лек наклон.

Размери и дизайн на дъската

Размерите на дъската на ховърборда играят много важна роля по отношение на лекотата на използване, особено в случаите, в които детето се движи по наклон или когато извършва различни маневри като да се завърта около оста си и други. Затова е добре, преди да направите покупката да се уверите, че размерите и дизайн на дъската са подходящи за детето и то ще може да управлява ховърборда лесно и ще се чувства комфортно на него.

Материал на борда

Тук трябва да сте много внимателни, тъй като от материала, от който е изработен ховърборда зависи и неговата здравина и удароустойчивост. Добре е да знаете, че всички самобалансиращи бордове се изработват от полистирол, но се различават по здравината, която предлагат.

Обикновено за ховърбордове се използват два видаполистирол  - PS или HIPS и нашият съвет е, ако имате възможност да се спрете на HIPS, тъй като този материал е по - удароустойчив в сравнение с PS.

Допълнителни екстри

Почти всички марки и модели ховърбодрове се предлагат с различни допълнителни екстри като LED подсветки, Bluetooth, дистанционно управление и т. н., и т. н.

Ако търсите нашето мнение как да изберете ховърборд и се питате дали да се насочите към борд, който е оборудван с всички допълнителни екстри или не, то ние можем да ви посъветваме следното… Добре би било, особено ако купувате борда за по-малко дете, той задължително да има LED подсветки или други допълнителни светлини.

Що се отнася до Bluetooth - а, за по-малките деца той не е много препоръчителен, тъй като може да ги разсее. Дистанционното управление пък е екстра, която е полезна, тъй като ви позволява да заключвате и отключвате ховърборда от разстояние, но няма да го предпази от кражба.

Преносимост

Ако не мислите да ограничавате детето си да управлява борда само в двора на къщата или в градината пред блока, тогава трябва да помислите за преносимостта на ховърборда. Какво имаме предвид?

Преди да закупите определен модел самобалансиращ борд обърнете внимание колко тежи, защото има модели, които тежат доста. Ако ще купувате ховърборд за по-малко дете, гледайте той да не е по-тежък от 10 кг. Освен това е добре електрическия борд да има удобна чанта, в която да можете да го прибирате и пренасяте.

Безопасност

Без значение на какъв самобалансиращ се борд се спрете, задължително с покупката му трябва да закупите и каска, наколенки и налакътници, за да гарантирате безопасността на детето си.

Освен това не бива да оставяте детето само да управлява борда, преди да се уверите, че наистина може да стои стабилно на него и да го управлява без никакъв проблем.

Производител

Като потребител, който търси да закупи ховърборд, който детето му ще управлява, ние ви съветваме да обърнете специално внимание на производителя, за да сте сигурни, че продукта, който ще закупите и ще подарите на детето си ще е сглобен според всички изисквания за безопасност и ще е изработен от висококачествени материали.

За да откриете точния производител ще трябва да се поразровите малко в интернет, да прочетете отзивите на потребителите и да си направите списък на водещите производители на ховърбордове за деца.

А ако нямате толкова много време за търсене и сравнение… Hoverdoard, Pulse Scooters, Urban Scooter, Xiaomi са сред марките, които допадат най-много на българските родители.



Цена

Цените, на които можете да откриете различните модели и марки ховърборди започват от 200 и може да надхвърлят 1000 лв. В зависимост от марката и модела и в зависимост от вашите финансови възможности можете да изберете изгодния в ценово отношение самобалансиращ борд, но…

Нашият съвет е, ако това е първият борд на детето ви или ако избирате ховърборд за по-малко дете да се спрете на продукт от средния ценови клас. Така ще сте спокойни, че сте закупили борд с отлично качество на приемлива цена, който детето ви ще може да използва поне няколко години без проблем.

Ховърбордите от високия ценови клас са с отлични характеристики и имат много допълнителни екстри, но са по-подходящи за покупка за младежи или възрастни, които могат да ги управляват стабилно и които вече са преминали възрастта на израстване и няма да се налага след няколко години да сменят борда, защото вече не е много подходящ за тях.



В заключение:

Покупката на самобалансиращ борд не е никак лесна задача и ако наистина обмисляте как да изберете ховърборд за детето си, ние ви съветваме да се информирате добре както за характеристиките, така и за това как се управлява това електрическо превозно средство. Не бързайте да купувате, преди да сте се уверили, че бордът е с високо качество и е подходящ за възрастта на детето ви.

И най-важното, не купувайте подобни продукти, ако не сте запознати с производителя или не сте сигурни в магазина, който предлага ховърборди.


Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате