Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

detska koshara

Пълноценният и комфортен сън е много важен през първите седмици и месеци от живота на малкото дете. Затова и изборът на подходящата детска кошара е изключително важен и ние сме сигурни, че няма родител, който да не се притеснява дали ще успее да открие точно това креватче или кошарка, в което детето му ще спи непробудно цяла вечер.

Ако и вие сте сред родителите, на които им предстои да направят съвсем скоро подобен избор, тогава останете с нас, защото ще се опитаме да разгледаме както основните видове кошарки, така и техните характеристики, предимства и недостатъци.

Как да изберем детска кошара?

Предполагаме вече сте разгледали една дузина сайтове и онлайн магазини и сте посетили немалко офлайн магазини в търсене на перфектната кошарка. Няма как да не ви е направило впечатление, че разнообразието на подобни артикули е огромно и като дизайн, и като материали, и като качество и размери.

Въпреки цялото това многообразие обаче, детските кошарки могат да се разделят на два основни типа: сгъваеми кошарки за сън и игра и на дървени кошари тип детско креватче.

Ще се върнем малко по-късно, за да разгледаме предимствата и недостатъците на всеки един от тези два основните типа детски кошарки, но сега нека видим как да изберем детска кошара.

За да ви улесним, събрахме мненията на 100 български семейства, които ни предоставиха кратък списък на основните характеристики, които трябва да притежава една детска кошара.

Безопасност

Без значение дали ще се спрете на сгъваема или дървена кошара, безопасността е на първо място. Преди покупката се уверете, че моделът, който сте избрали отговаря на всички изисквания по стандарта за безопасност. Ако сте решили да се спрете на дървена кошара, обърнете внимание на разстоянието на пръчките на решетката, дали има някакви елементи, по които детето може да се покатери и дали всички елементи за повдигане и сваляне на решетката са добре обезопасени.

Ако изборът ви е паднал на сгъваема кошара, тогава се уврете, че кошарката е изработена от качествени, дишащи материали и че дъното ѝ е достатъчно здраво и стабилно.

Размер

За да гарантирате комфорта и добрия сън на бебчето си, кошарката трябва да е нито много малка, нито много голяма като размер. Според специалистите, за да му е удобно на бебето, кошарката трябва да е с размери поне 120 на 60 см. и да е достатъчно дълбока, за да не може детето по никакъв начин да излезе от нея само.

Матрак

Обикновено и дървените, и сгъваемите кошарки нямат включени в цената матрачета, но имат опция за закупуване на такива. Ние ви съветваме, без значение дали сте се спрели на дървена или на сгъваема кошара да закупите заедно с нея и детско матраче, за да сте напълно спокойни, че то ще отговаря на модела кошарка.

Производител

Избирате ли продукти за детето си, производителят е от огромна важност, затова в никакъв случай да го подценявайте. В момента има достатъчно на брой водещи производители на детски кошари катоChipolino, Lorelli, Moni, KikkaBoo, KinderKraft, така че няма да представлява никакъв проблем просто да разгледате предложенията им и да откриете модела и марката на детската кошара, която да отговори на вашите изисквания за комфорт, стилен дизайн и безопасност.

Това бяха някой от основните характеристики, които ви препоръчваме да вземете под внимание, когато избирате детска кошара за вашето мъниче.

Сега нека видим предимствата и недостатъците на двата основни типа кошарки, които се предлагат у нас. Надяваме се, че след като ги разгледате и направите сравнение между двата типа, ще ви стане още по-ясно как да изберете детска кошара.

Сгъваеми детски кошари

През последните години този тип кошарки станаха много популярни сред българските мами и татковци и за това си има не една, а множество причини.

detska koshara

Предимства

Леки и удобни за пренасяне

Едно от най-големите предимства на този вид кошарки е това, че са изключително леки и много удобни за пренасяне. Имате ли подобна кошарка, можете спокойно да я сгънете и да я вземете с вас, ако планувате семейна почивка. Така където и да отидете, вашето мъниче ще спи в легълцето, което му е познато и в което се чувства напълно комфортно.

Не заемат много място

Жилищата, в които живеят по-голямата част от средностатистическите български семейства не надвишават повече от 100 кв. м., което означава, че семейството разполага най-много с две - три стаи. Това доста често създава проблем за младите родители, които нямат възможност да обособят просторна детска стая.

Сгъваемите детски кошарки са проектирани така, че да са удобни за бебето и то да има достатъчно свободно пространство за комфортен сън, но същевременно с това кошарките да са компактни и да не заемат много място.

Лесно се сглобяват

За разлика от дървените кошари, които за да бъдат сглобени понякога се налага да имате инженерно образование, със сгъваемите кошарки могат да се справят и най-зле технически подготвените мами и татковци.

Разнообразие от цветове, аксесоари и дизайн

В зависимост от личните ви разбирания за цветове и стил, можете да изберете сгъваеми кошари в изчистен, класически стил или със съвременен, модернистичен дизайн. Достатъчно е просто да разгледате продуктите на водещите марки, за да откриете точно този модел и марка, която кореспондира не само с вашите вкусове, но и с цветовете в детската стая.

Изпълняват две функции

Имате ли подобна кошарка у дома, не ви трябват нито площадки за игри, нито продукти за активна гимнастика, нито купища играчки. Сгъваемите кошарки са снабдени с различни по вид играчки, така че бебчо може не само да използва кошара за сън, но и за игри. Популярни марки като Chipolino, Lorelli, Moni, KikkaBoo, KinderKraft предлагат изключително стилни и интересни модели на сгъваеми кошари, които са оборудвани с интересни за малчуганите играчки.

Размерът им е идеален за мъничетата

Този тип кошарки обикновено са с размери от 120 на 60 см., което ги прави изключително удобни и за сън, и за игри.

Цена

Цените, на които се предлагат сгъваемите кошари са много приемливи и напълно достъпни за всеки един семеен бюджет.

Недостатъци

Не могат да се ползват като детско креватче

Сгъваемите кошари са предназначени за деца от 0 до 15 кг. След като детето надхвърли тези килограми ще трябва да помислите за покупка на детско креватче, тъй като кошарките нямат опция да се трансформират влегълца.

Забележка:В цената на кошарките не е включен матрак, но такъв се предлага като допълнителна опция. Ако се спрете на този вид бебешка кошарка ви съветваме да закупите и матрака заедно с кошарата.

Популярни марки сгъваеми детски кошари:

·        Chipolino

·        Lorelli

·        Moni

·        KikkaBoo

·        KinderKraft

·        Cangaroo

·        Cam

·        Hauck

Дървени кошари - предимства и недостатъци

detska koshara

Предимства

Класиката е вечна

Най-голямото предимство на дървените кошарки е, че са класически, стабилни и традиционни.Изработени са от дърво и поставени в детската стая изглаждат наистина масивни и стилни.

Могат да се използват от децата малко по-дълго време

Има марки и модели дървени кошарки, които могат да се трансформират в детски креватчета, в мултифункционален шкаф или в бюро. Такива модели например са леглата с марките Lorelli, DizainBaby,Arbor, BabyItaliana, Micuna и други.

Имат допълнителни чекмеджета за съхранение

Някой от моделите имат допълнителни чекмеджета, в които могат да се съхраняват дрехи или играчки на мъничето.

Разполагат с асансьорна решетка

Дали тази решетка е предимство през последните години е доста спорно, тъй като една немалка част от специалистите са на мнение, че тя може да бъде и опасна, но според родителите има полза от нея, така че и ние я поставяме при предимствата, които притежава дървената кошара.

Недостатъци

По-високата цена

В сравнение със сгъваемите кошари, дървените са доста по-скъпи (особено, ако се насочите към трансформиращ се модел). От друга страна, давайки сега повече пари, на по-късен етап ще си спестите пари за покупка на ново легло, бюро или шкаф.

Популярни марки дървени кошари:

·        Lorelli

·        DizainBaby

·        Arbor

·        BabyItaliana

·        Micuna

Ето че вече сте малко по - наясно как да изберете детска кошара и сега ви остава само да побързате с покупката, преди да се е появило бебчето на бял свят.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате