Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

От известно време обмисляте покупката на къща за игра на децата, но се питате дали този тип детски играчки са наистина добър вариант, с който ще привлечете интереса на мъниците и ще ги накарате поне за няколко часа да забравят за телефона, таблета или лаптопа?

 kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca 

 

Е, ако наистина сте решили да им закупите къща за игра, ние ви поздравяваме! Решението ви е наистина страхотно, тъй като точно този тип играчки не само развиват въображението на децата, но и оказват благотворно влияние върху социализацията, комуникативните и двигателните им умения.

Да, решението ви е наистина добро, но предполагаме си задавате въпроса: „Как да изберем перфектната къща за игра за деца?”

Тук се намесване ние, за да ви помогнем да направите най-подходящия избор на детска къщичка за игри.

И така… Какво трябва да вземете под внимание, преди да започнете търсенето на къща за игри на децата?

Безопасност

Тъй като става дума за вашите деца, безопасността на къщичката е на първо място. Преди да закупите играчката, задължително се уверете, че тя е:

      изработена от висококачествен, нетоксичен материал

      устойчива на влага и слънчева светлина

      здрава и устойчива на деформация

      има дълъг експлоатационен живот

И помнете, че перфектната къщичка за игри на вашите деца задължително трябва да притежава сертификат за качество ЕСЕ.

Размер

Размерът е важен фактор, който трябва да вземете под внимание в зависимост от свободното пространство, което имате. Ако градината ви е по-малка, едва ли ще е много удачно да закупите и монтирате цял замък на двора, нали? Затова, преди покупка измерете свободното пространство и преценете къде е най-добре да монтирате къщата.

За да сте по-спокойни, можете предварително да разгледате размерите на предлаганите в търговската мрежа къщи за игри и да измерите колко свободно пространство ще ви заемат различните модели къщички.

Материал

Детските къщички за игри се изработват основно от два вида материал - дърво и пластмаса. Ние не отричаме, че в къщичките от дърво има чар, но истината е, че пластмасата е по-предпочитаният материал, защото:

      къщичките от пластмаса се сглобяват много по-бързо и лесно

      много по-устойчиви са на влага и слънчеви лъчи

      почистват се много лесно

      предлагат се в изключително разнообразни дизайн, размери и цветове

      по-подходящи са за малки деца

Аксесоари

С какви аксесоари ще бъде оборудвана къщата трябва да решите в зависимост от това колко са големи децата ви и с какво обичат да си играят. В зависимост от модела къщи за игри за деца, на пазара се предлагат:

      къщички с пързалки

      със стени за катерене

      с вътрешно обзавеждане

      с огради

      с маси и пейки и с още куп други допълнителни аксесоари за забавление

Цена

Колкото и да е неприятно да си говорим за цени, тази тема няма как да бъде подмината. Преди да започнете търсенето на къщичката трябва предварително да определите каква сума за покупка можете да отделите, за да можете да стесните търсенето.

Хубавата новина е, че ако сте насочили към пластмасовите къщички, можете да закупите качествена и с много красив дизайн къща за игри на цени, които ще задоволят дори и тези от вас, които разполагат със скромен бюджет.

Възраст на децата

Коя е подходящата къщичка за игра според възрастта на децата можете да разберете, ако разгледате няколко модела и потърсите информация на етикета на играчката. На него трябва ясно да е посочена възрастовата граница на децата, за които къщичката е предназначена.

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Монтаж

Тук отново трябва да потърсите информация от етикета или упътването на продукта и сами да решите дали искате да закупите къщичка, която да е полусглобена или искате да я сглобите от нулата сами.

Дизайн

Как ще изглежда къщата за игри е добре да решат децата ви. Нашият съвет е, имате ли възможност, да разгледате заедно с тях няколко марки и модела къщички (на които вие предварително сте се спрели) и да оставите мъниците сами да изберат цвета и дизайна на къщичката.

Популярни марки и модели къщи за игри за деца за 2019

Little Tikes

Little Tikes е компания, която е призната като един от световните лидери в производството на висококачествени къщи за игри на деца. Моделите къщички за игри, които предлагат от Little Tikes са изключително много и като размери, цветове и функционалности и не можем да ги изброим всички, но ето кои модели за купували българските родители през 2019.

Little Tikes - къща за пикник

Къщичката се предлага в няколко цвята и разполага с широки прозорци, френски тип врата и масичка за пикник с пейки. Има си дори истински звънец. Играейки си в нея децата се забавляват страхотно, канейки си приятелчета на „чай и бисквити”.

Къщата за пикник Little Tikes е с размери 180 х 95 х 120 см. и е подходяща за деца на 2 години.

Къща евъргрийн Little Tikes

Тази къща за игри е една от най-любимите на децата, тъй като освен красив и комфортен дизайн, разполага с куп други допълнителни аксесоари като обръч на едната стена за игра на топка, „бензиностанция”, където децата могат да си „наливат гориво”, телефон и т. н. Освен това, към къщата има още хранителен магазин, заведение за бързо хранене и други.

Къща евръгрийн Little Tikes е с размери 149 х 50 х 132 см. и е подходяща за деца над 2 години.

Little Tikes Cape

Къщичката е с изключително опростен, но стилен дизайн, което позволява на децата да се движат свободно в нея. Червеният ѝ покрив, чаровните холандски врати и широките прозорци допадат много на децата, но това, което ги очарова най-много е възможността да спуснат щорите на прозорците и да си играят вътре в къщичката необезпокоявани от възрастните. Къщата е оборудвана още с „поща” за писма, през която децата могат да си пращат рисунки или бележки.

Този модел на Little Tikes е подходящ за деца над 2 години.

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Pilsan

Pilsan е една от водещите компании, производителки на детски играчки. Къщите за игри на деца, които произвеждат от Pilsan допадат много на децата, тъй като са забавни, в ярки цветове и с неповторим дизайн. Марката допада и на родителите, които търсят високо качество на къщичките на достъпни цени.

Моделите детски къщи за игри с марката Pilsan, които българските родители са закупували най-много през 2019 г. са:

Къща с пързалка Pilsan

Къщичката е изработена от висококачествена пластмаса, устойчива на дъжд, влага и слънце. Цветовете, в които се предлага са приятни за окото, но това, което най-много очарова децата е, че към нея има пързалка. Мъниците могат да играят както вътре в къщата, така и да влязат през стилната френска врата и да се спуснат по пързалката, която се намира извън къщата.

Къщичката е сравнително малка като размери, вписва се идеално в по-малки свободни пространства и се сглобява много лесно. Моделът е подходящ за игри на деца на възраст над 3 години.

Замъкът на принцесата

Замъкът е изключително популярен не само сред момиченцата, но и сред момченцата. Изделието се предлага в красиви лилави или розови цветове, вписва се идеално в двора и предлага невероятни забавления за децата. Играейки си в замъка, децата развиват въображението си, играейки ролята на принцеси или храбри принцове, тръгнали на поход, за да освободят любимата си от злия магьосник.

Замъкът на принцесата на Pilsan е изработен от висококачествени материали, напълно безопасни за децата, може да бъде монтират на открито или закрито е подходящ за деца над 3 години. Размерите на замъка са: 129 х 125 х 168 см.

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Каменна къща с ограда

Този модел също е много популярен сред децата, тъй като разполага с просторна стая с широки прозорци и френски врати, едната от които води към просторна полянка с ограда, където децата могат да посрещат гости. Къщата е изработена от висококачествена, устойчива на деформации и външно влияние пластмаса, а цветовете ѝ не избледняват лесно.

Къщата за игри е предназначена за деца над 3 години.

Dolu

Dolu е бранд, който родителите по цял свят познават. Компанията произвежда едни от най-просторните, красиви и удобни къщи за игри.

Сред най-популярните модели къщички с марката Dolu е Dolu City Hause.

Градинската къща е перфектна както за игри на открито, така и на закрито. Оборудвана е една врата и четири големи прозореца, предлагащи уединение на децата по време на техните игри. Изработена е от висококачествени пластмасови отливки с анти - UV защита, която не само предпазва от вредните слънчеви лъчи цветовете на къщата, но и удължава живота на изделието.

Размерът на Dolu City Hause е 135 х 104 х 104 см. Къщичката е подходяща за деца над 3 години.

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Освен този модел, много популярен модел на Dolu е Dolu First House (Градинска къща с оградка).

Mochtoys

Къщите за игри на Mochtoys се харесват на децата, защото са просторни, много цветни и предлагат много приятни начини за забавления и игри.

Една от най-купуваните къщи за игри на деца с марката Mochtoys е:

Къщата с ограда

Моделът е изключително просторен (размерите му са 190 х 118 х 127 см.), което позволява в него да играят няколко деца. Къщата е изработена от висококачествена пластмаса, цветовете ѝ са свежи, а по външните ѝ стени има поставени цветя и пеперудки.

Моделът разполага с няколко широки прозореца и голяма врата, но това, което очарова най-много децата е, че от къщата може да се излезе на открита поляна, обградена с прекрасна ограда.

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Други популярни и търсени от българските родители модели на Mochtoys са Къщата за игра с маса, Детската къща с цветни градини, както и хитът сред момиченцата - Страхотната къща с кухня.

3toysm

Детските къщи за игри 3toysm са изработени от висококачествена пластмаса с удължен експлоатационен живот. Моделите, които произвежда и предлагат от 3toysm са удобни и комфортни, цветовете им са ярки и свежи, а игрите, които могат да играят в тях децата са изключително много.

 

  kak-da-izberem-perfektnata-kushta-za-igra-za-deca

Някой от най-популярните модели на 3toysm са:

      Малката къщичка за игра с широки прозорци, които могат да се затварят с плътни щори за по-голям комфорт и уединение на децата

      Детската къща с ограда

      Къщата с розови стени и цветни саксии на прозорците и други

 

Освен тези марки и модели къщи за игри можем да споменем и други много популярни марки като:

      Bestway

      CHICOS

      JOHN

      KINDERPLUS

      SMOBY

      STARTPLAST

      Keter Rancho и други

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате