Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

След раждането много майки се сблъскват с различни предизвикателства свързани с кърменето. В този случай помпата за кърма може да бъде изключително полезна, тъй като използването ѝ предлага множество ползи, които значително улесняват този процес. 

Какво представлява помпата за кърма?

Помпата за кърма е устройство, което помага на кърмещите майки да изцеждат и съхраняват кърмата си. Моделите могат да бъдат ръчни или електрически, като всеки вид има своите предимства.


Ръчните помпи например са по-компактни и лесни за пренасяне, но изискват физическо усилие и време, в което майката да изцеди млякото.


Електрическите помпи от друга страна не могат да се използват без електричество, тъй като използват мотор, който създава вакуум и автоматично изцеждат млякото. Въпреки това те са по-ефективни и подходящи за редовна употреба, особено когато майката се нуждае от повече кърма или времето ѝ е ограничено.


Какви ползи има използването на помпа за кърма?

Източник на изображението: Freepik.com

Какви предимства има употребата на помпа за кърма?

Използването на помпа за кърма предлага множество предимства, които значително улесняват живота на кърмещите майки. Нека разгледаме в по-долните редове основните сред тях.

Гъвкавост и удобство

Помпите за кърма позволяват да се изцежда мляко по всяко време и на всяко място. Това е особено полезно за майки, които се връщат на работа или имат активен начин на живот.


Освен това, с тях може да се изцежда мляко предварително, което да бъде съхранено за по-късно, когато майката няма да бъде на разположение.

Облекчава дискомфорта

Когато гърдите на майката са препълнени или има запушени млечни канали, чрез използване на помпа за кърма тя може да облекчи болката и напрежението. 


Плюс това помпата помага за предотвратяване на инфекция на млечните жлези (мастит), която може да бъде много болезнена.

Стимулира на лактацията

Редовното използване на помпа за кърма може да помогне да се произвежда повече мляко или да поддържа вече постигнатото количество. 


Това е особено полезно за майки, които имат затруднения с това или искат да осигурят повече мляко за бебета, които са с повишен апетит.

Помощ при проблеми с кърменето

Ако бебето има проблеми с директното кърмене, било то поради слабост или затруднения с правилното засмукване например, помпата за кърма дава възможност на майката да осигури необходимото количество кърма. Така мъничето ще е нахранено и ще е получило всички важни хранителни вещества.

Позволява съхранение на кърма

С изцедена кърма, която е съхранена в хладилник или фризер, бебето ще има достъп до майчиното мляко, дори когато майката не е наоколо, например при пътуване или през нощта.


Възможността за съхранение кърма за по-късно е особено полезно в началото, когато майката се настройва към новия режим след раждането.


Това са само част от предимствата на помпите за кърма, които ще улеснят всяка една майка по пътя на отглеждането на новия член от семейството.


Какви ползи има използването на помпа за кърма?

Източник на изображението: Freepik.com

Как да изберем подходяща помпа за кърма?

Изборът на най-добрата помпа за кърма зависи от индивидуалните нужди на майката и начина ѝ на живот.


Важно е да се вземат предвид някои важни фактори, като:


  • Честота на използване: Изберете помпа в зависимост от това колко често планирате да я използвате. Ръчните са по-подходящи за рядко използване, докато електрическите са по-ефективни и удобни за редовна употреба.


  • Комфорт: Проверете дали помпата е удобна за използване и дали има опции за регулиране на налягането и скоростта.


  • Лесна поддръжка: Уверете се, че помпата е лесна за разглобяване и почистване и няма да представлява трудност за вас.


  • Компактност: Ако планирате да използвате помпата навън, изберете модел, който е лесен за пренасяне и няма да ви възпрепятства.


  • Цена: Разгледайте различни модели и цени, за да намерите помпа, която ще отговаря на вашия бюджет и нужди.


Добре е да се допитате до други кърмещи майки. Личният опит на други жени може да бъде изключително полезен, тъй като те могат да споделят какви помпи са използвали, какви са били техните предимства и недостатъци, и какво би могло да отговори на вашите нужди.

Кои са най-надеждните марки?

На пазара се предлагат разнообразни помпи за кърма. Това позволява на кърмещата майка да избере най-подходящия модел и марка помпа за кърма според нуждите ѝ.


Ако все още изпитвате затруднения при избора си, ние ще се опитаме да ви помогнем, като ви предоставим информация за едни от най-надеждните марки на пазара, на които повечето майки се доверяват.

Philips Avent

Марката Philips Avent предлага помпи с удобен дизайн и лесна употреба. Те са известни със своите комфортни накрайници и технологии, които имитират естественото кърмене. Благодарение на тях, майките се чувстват удобно по време на изцеждането.


Philips Avent предлагат както електрически, така и ръчни помпи за кърма, които са много лесни за настройка и почистване.


Най-предпочитаните модели на марката са:


  • Philips Avent Comfort 

  •  Philips Avent Natural и други

Medela

Medela е лидер в индустрията с иновации в технологията на помпите, включително уникалната система 2-Phase Expression, която имитира естествения ритъм на кърмене.


Продуктите на Medela са известни със своята ефективност, надеждност и дълготрайност и са предпочитан избор на кърмещите майки.


Едни от най-популярните модели на марката са:


  • Medela Pump in Style

  • Medela Symphony и други

KikkaBoo

KikkaBoo помпите се отличават с добро качество за цената си и са проектирани да бъдат лесни за използване и поддръжка. Те предлагат основни функции, които са подходящи за повечето майки, които търсят ефективно и достъпно решение.


Едни от най-предпочитаните модели на KikkaBoo са:


  • Winnie

  • Elia 

  • Elsie

Cangaroo

Помпите на Cangaroo се отличават с конкурентни цени, което ги прави достъпни за семейства с ограничен бюджет.


Въпреки че не предлагат същото ниво на множество функции, каквито предлагат някои от водещите марки, те осигуряват надеждност и практичност на повечето майки.


Предпочитаните модели на марката са:


  • Cangaroo Elegance

  • Gentle touch

  •  Snowdrop


Какви ползи има използването на помпа за кърма?

Източник на изображението: Freepik.com

Lansinoh

Lansinoh предлага икономични и ефективни решения за изцеждане на кърма. Помпите им са известни с доброто си качество и комфорт, както и с простия си дизайн, който улеснява употребата и поддръжката.


Lansinoh помпите са често препоръчвани заради своето отлично съотношение цена-качество, а едни от най-предпочитаните модели са комплектите им с допълнителни аксесоари.

Dr. Brown's

Помпите на Dr. Brown's са известни със своите иновации и внимание към детайлите и включват функции, които помагат за естественото и безболезнено изцеждане на мляко. 


Марката се стреми да предлага решения, които оптимизират удобството и леснотата на използване.


Най-използваните модели на марката са:


  • Manual Breast Pump

  •  Double Electric Breast Pump

Nuk

Помпите за кърма на Nuk са проектирани с ергономични ръкохватки и удобни чашки, което намалява дискомфорта по време на изцеждане. Марката използва иновации, които имитират естествения ритъм на кърмене, за да подобри ефективността и улесни процеса.


Освен това, те са лесни за използване и поддръжка, което прави ежедневното изцеждане по-удобно и практично за майките.


Предпочитани модели са Jolie и E-table Nature Sense.

Заключение

Изборът на най-добрата помпа за кърма е важен за кърмещите майки, тъй като тя може да улесни процеса на изцеждане и съхранение на млякото.


Ръчните помпи предлагат компактност и удобство за рядка употреба, докато електрическите помпи осигуряват по-ефективно и бързо изцеждане, което е особено полезно при редовна употреба.


Качеството, комфортът и лесната поддръжка са ключови фактори и марки като Philips Avent и Medela са известни със своите иновации и надеждност. KikkaBoo и Cangaroo от своя страна пък предлагат икономични решения с добро съотношение цена-качество.


Най-важно е да заложите на помпа, която отговаря на вашите нужди и начина ви на живот, за да може да направите кърменето максимално приятно.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате