Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Когато бебчето се роди, всички приоритети се променят и вече нищо не е същото. Назад остават работата, плановете за почивки, а през първите месеци изчезва дори и съня. Първата година на детето е наистина доста изтощителна за родителите и най-вече за майките, които често остават без сили и копнеят за няколко минути тишина или мъничко време, в което да могат да оставят бебето, за да свършат някаква домакинска работа.

Ако и вие в този момент сте с мъничко бебе у дома, най-вероятно вече сте наясно, че скоро трябва да потърсите шезлонг или люлка за бебе, ако искате да дадете на ръцете си малко почивка от носенето на бебето по цял ден. 


Какво е шезлонг и люлка за бебе?


Предполагаме обаче, че разглеждайки различните модели се питате на люлка или на шезлонг да заложите, тъй като функциите им се припокриват до голяма степен и вие не можете да решите кой продукт ще е по-подходящ за вас и вашето бебе.

Ще се опитаме да улесним избора ви като ви запознаем с функциите, предимствата и недостатъците и на шезлонга, и на люлката за бебе.


Какво е шезлонг и люлка за бебе?

И шезлонга, и люлката са предназначени да успокоят детето, когато е нервно или плаче. Това става като поставите бебето в тях и го залюлеете. Повечето модели и от двата продукта имат различни степени на люлеене, музика, гриф с играчки за забавление на детето и други допълнителни аксесоари, чрез които бебето се успокоява бързо, а вие можете да отдъхнете поне за мъничко.

Плюсове и минуси на люлката за бебе

Основната причина, поради която майките се спират на люлките е, че те успокояват бебето и то може да се забавлява в тях, без да плаче и без да се налага майката да го носи на ръце, за да го успокои.

Този продукт е наистина от голяма помощ, но както всяко друго нещо на този свят си има както предимства, така и недостатъци.

Да видим какви са предимствата на това да закупите люлка за бебе…

Безопасност

Люлките са конструирани така, че да гарантират напълно безопасността на малкото бебче. Вие можете да го поставите в люлката и ако докато си играе то заспи, просто променяте позицията на люлката и тя се превръща в удобно легло. Почти всички модели на бебешки люлки разполагат с 5 - точков колан за безопасност, което гарантира на 100% сигурността на бебето.

Всяка люлка от лицензиран производител, която се предлага на пазара е преминала през многобройни тестове за безопасност, тъй като няма нещо по-важно от пълната безопасност на мъничето.

Голямо разнообразие от модели

В зависимост от желанията си, вие имате възможност да избирате сред много марки и модели, за да изберете тази марка или модел, които ви допада най-много и като дизайн, и като функции, и като цена.

Ако например търсите люлка, която да люлеете сами, то тогава можете да се спрете на модел, който няма много допълнителни екстри. Ако искате истинска отмяна и пълно забавление за бебето, тогава можете да се спрете на някой от страхотните електрически модели на Chipolino, CANGAROO, Lorelli и други.

Стабилна форма и интересен дизайн

Люлките за бебета са проектирани така, че да осигуряват стабилна подкрепа на гръбчето на бебето и да подпомагат развитието на моториката му.

Функционалност

Почти всички люлки разполагат с няколко опции за продължителност на люлеенето, както с няколко скорости на люлеене, а някой модели имат дори и вибрация. И опростените модели, и електрическите разполагат с по 2 или повече позиции на облегалката, имат вградени мелодии и гриф с играчки (сменяем или несменяем) и още куп други допълнителни функции, които много допадат на мъничетата и те забравят да плачат още в мига, в който ги поставите в люлката.


Гарантиран комфорт

За да гарантират пълния комфорт на бебето, люлките разполагат с мека тапицерия и удобна възглавничка за глава.


Недостатъци

Малко време на употреба

Като основен недостатък повечето майки определят малкото време, в което люлките могат да бъдат използвани от бебето. Почти всички люлки са предназначени за бебета от 0 до 6 месеца и са с лимит на теглото на бебето до 9 кг. (изключение правят определени модели на популярната марка Lorelli, които са с лимит на теглото до 12 kg.).

Това на практика означава, че люлката може да бъде използвана съвсем за кратко, след което да се прибере за следващото дете или да се подари на някой близък.

Какво е шезлонг и люлка за бебе?


По-трудно пренасяне

Тъй като са малко по-тежки от шезлонга, люлките, макар и доста компактни не се пренасят толкова лесно, колкото шезлонга. Това означава, че трябва да монтирате люлката в една от стаите и да я използвате само там, което от своя страна означава, че за да наблюдавате бебето трябва и вие да сте през цялото време в стаята.

Лесно привикване

Децата, които изкарват повече време в люлката по-трудно отвикват от нея и имат проблем със заспиването, когато ги сложите в леглото.

Въпреки тези малки недостатъка, люлките се радват на одобрението на майките, тъй да гарантират комфорта на бебето и го успокояват, осигурявайки на родителите поне малко тишина и спокойствие през деня.

Ако изборът ви е люлка за бебе, можете да разгледате предложенията на водещи марки като Lorelli, Chipolino, CANGAROO, Moni и други.


Какво е шезлонг и люлка за бебе?

За да отговорим напълно на въпроса какво е шезлонг и люлка за бебе, трябва да разгледаме предимствата и недостатъците и на шезлонга.

И така…

Ако се спрете на шезлонг за вашето мъниче, ще можете да го използвате почти от момента, в който се приберете с него от болницата у дома.

Шезлонгът е малък, компактен и с удобна дръжка, което позволява на да го пренасяте навсякъде и докато си вършите работата да наблюдавате детето си.

Това предимство допада изключително много на майките, за които е много важно да могат да вършат задълженията си, без да изпускат от поглед бебчето.

Разнообразието от марки и модели на шезлонги е също толкова голямо, колкото и на люлките и също като при тях изборът е огромен и само от вас зависи на кой модел и марка шезлонг ще се спрете.

Също като при люлките и тук имате опцията да определяте степента на люлеене, да пускате на бебето мелодии, да го поставяте в различни позиции (в седнало, полуседнало или легнало положение). В зависимост от модела, шезлонгът може да се люлее нагоре - надолу или настрани, наподобявайки нежното майчино люлеене.


Какво е шезлонг и люлка за бебе?

И шезлонгите разполагат с 5 - точкови колани за безопасност, с гриф с играчки, с вибрация, а някой модели като CHIPOLINO СЕРЕНА разполагат дори с табличка за хранене, комарник и други допълнителни аксесоари.

Като недостатък на шезлонга може да се посочи само, че също като люлката е предназначен за деца от 0 до 6 месеца, а оптималното тегло отново е 9 кг.


Какво споделят майките?

Голям процент от българските майки предпочитат шезлонга за бебе и споделят, че основната причина за този им избор е възможността да пренасят лесно шезлонга във всички стаи и бебето им да е винаги при тях, докато вършат домакинска работа или си почиват. Сред марките, които майките отличават отново са CHIPOLINO, CANGAROO, Lorelli, Moni и други.


Какво е шезлонг и люлка за бебе?


Мислим, че стана малко по-ясно какво е шезлонг и люлка за бебе, както и какви са техните предимства и недостатъци, но ако все още не сте избрали най-подходящия за вас и вашето бебе продукт, можете да се спрете и на трети вариант - комбинирана люлка/шезлонг 2 в 1.

Така ще се възползвате максимално от функциите и на двата продукта и то без да давате излишни пари. Ако това наше предложение ви допада, можете да разгледате комбинираните модели LORELLI TANGO, CHIPOLINO ТРОПИКАНА, KINDERKRAFT GINO и други.

За какво трябва да внимавате, когато избирате шезлонг или люлка за бебе?

 

Често повтаряме да внимавате от къде закупувате продукти за бебето си и няма да спрем да го повтаряме, защото няма нещо по-важно от това да сте сигурни, че продуктът, който ще закупите ще е качествен и напълно безопасен за бебето ви. Затова, отново напомняме да купувате продукти предназначени за деца единствено от водещи детски магазини, за които сте напълно сигурни, че предлагат шезлонги и люлки за бебе от познати и водещи производители.

Когато избирате люлката или шезлонга разгледайте продукта внимателно и се уверете, че няма остри ръбове. Проверете също така дали позициите се сменят лесно и дали дръжката на шезлонга ви е удобна.

Ако моделът на люлката или шезлонга работи с батерии, попитайте в магазина с какви батерии работи и на колко време ще ви се налага да ги сменяте.

Обърнете внимание и от каква материя са седалката и възглавничката и дали могат да се свалят, за да се перат.


Какво е шезлонг и люлка за бебе?

Съвети за безопасност

·         Преди да сложите детето в люлката или шезлонга се уверете, че грифа с играчките е закрепен стабилно и няма опасност някоя играчка да се откачи.

·         Проверете дали няма разхлабени части по конструкцията на люлката или шезлонга.

·         Въпреки, че и двата продукта имат защитни колани, не оставяйте детето без надзор.

·         Използвайте продуктите според указанията на производителя и ако бебето надхвърли посочените килограми, не го слагайте повече в люлката или шезлонга.

И люлките, и шезлонгите са много полезни и успокояват бебето, но експертите препоръчват да не ги оставяте в тях за повече от час, тъй като бебетата имат нужда да укрепват моториката си и да опознават света и извън удобната люлка или шезлонг.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате