Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Играчките с дистанционно са сред най-предпочитаните и обичани играчки от децата на всяка възраст и има защо.

Те са интересни, много забавни и с дизайн, който силно впечатлява малките.

Какво трябва да знаем за играчките с дистанционно?

Източник на изображение: bghlapeta.com

Какво представляват играчките с дистанционно?

Най-общо казано, това са вид играчки, които могат да се управляват от известно разстояние с помощта на т. нар. дистанционно управление. 

В зависимост от технологията, която производителят използва, играчките могат да се управляват чрез радиовълни или чрез инфрачервени вълни. 

История и произход на дистанционно управляемите играчки

Опити за създаване на играчки управлявани с дистанционно има още от началото на миналия век. 

Но едва през 1953 година на пазара е пусната първата комерсиална детска играчка с дистанционно.

Играчката се наричала “ракетна установка” и представлявала превозно средство, което работи с батерии и се управлява чрез дистанционно с два бутона.

През 70 - те и 80 - те години на миналия век играчките с дистанционно управление набират сериозна популярност и на пазара се появяват изключително сложни и прецизно изработени коли, камиони, самолети и други радиоуправляеми превозни средства.

Към края на 20 - ти век дистанционно управляваните играчки отстъпват крачка назад, но с навлизането на цифровите технологии в началото на 21 - век отново набират сериозна популярност сред децата от всички възрасти.

Днес радиоуправляемите детски играчки още по-усъвършенствани, разполагат с функции като програмируеми движения, имат много по-прецизни системи за управление и това ги прави едни от най-търсените детски играчки за всички времена.

Какви са предимствата и минусите на играчките с дистанционно?

Този вид играчкиса не само чудесен начин за забавление на деца от различни възрасти, но са и играчки, които са полезни за развитието на малчуганите.

Сред основните ползи от играта с детски играчки с дистанционно можем да посочим следните.

Подобряват концентрацията и координацията

Играта с дистанционно управляеми играчки изисква децата да са концентрирани и да могат да координират движенията и ръцете и очите.

Казано иначе, играта с този вид играчки помага за развитието и подобряването на уменията за координация между ръцете и очите.

Развиват логическото и пространственото мислене

Докато си играят, малките развиват логическото си мислене и пространственото си осъзнаване.

Това е възможно, тъй като докато управляват играчката малките трябва да измислят как успешно да я навигират, за да може да премине през различни препятствия и терени.

Какво трябва да знаем за играчките с дистанционно?

Източник на изображение: bghlapeta.com

Развиват умения за решаване на проблеми

Управлението на играчките с дистанционно поставя пред децата редица предизвикателства, които те трябва да решат, ако искат да управляват превозното средство, без то да се обръща или да спира щом на пътя му застане някакво препятствие.

Учат на търпение и постоянство

Чрез играта с този тип играчки децата се научават, че трябва да са търпеливи, ако искат да овладеят управлението на превозното средство.

Подобряват физическа активност

Това са играчки, които насърчават детето да върви, да тича и едновременно с това да управлява и следи къде отива колата, корабчето или самолета.

С други думи, играта с тези играчки помага не само за развиване и усъвършенстване на моторните умения на малките, но и спомага за физическото им укрепване.

Що се отнася до недостатъците им, то можем да кажем, че те нямат такива.

Единственият им минус е, че не са подходящи за съвсем малки бебета и то не заради друго, а защото децата под една година трудно се справят с управлението на играчката.

Какви са различните видове детски играчки с дистанционно?

Въпреки огромното разнообразие от дистанционно управляеми играчки те могат да се разделят условно на няколко големи групи.

Наземни модели

Този вид играчки с дистанционно са най-голямата група и включват всички:

  • коли
  • камиони
  • джипове
  • мотори
  • бъгита
  • трактори
  • багери и т. н. 

Наземните модели са моделирани по дизайн на истински превозни средства, могат да развиват високи скорости и да преминават през различни препятствия.

Управлението им е сравнително просто и стандартно те могат да вървят както напред и назад, така и наляво и надясно.

Към наземните модели спадат и роботите, които станаха много популярни през последните години. 

В зависимост от модела, роботите могат да изпълняват различни команди, което прави играта с тях изключително забавна за малките.

Какво трябва да знаем за играчките с дистанционно?

Източник на изображение: bghlapeta.com

Летящи играчки

В тази група влизат модели на самолети, квадракоптери, хеликоптери и дронове.

Самолетите и хеликоптерите също се произвеждат по дизайн на истинските самолети и могат да летят на определена височина.

Дроновете с дистанционно са по-малки, по-пъргави и в зависимост от модела могат да се използват за въздушна фотография, за състезания и за извършване на други забавни дейности.

Плаващи играчки

Този вид модели са представени от кораби и лодки, които се пускат в езера, канали или реки и се управляват дистанционно.

Най-често корабчетата с дистанционно се използват за състезания, но не са малко и децата, които просто се забавляват през лятото, като ги управляват в изкуствените езера в парковете.

За кого са подходящи дистанционно управляемите детски играчки?

Теоретично, радиоуправляемите играчки са подходящи за всички възрасти.

На практика обаче, за да могат да се насладят истински на управлението на играчката малчуганите трябва да са малко по-големи.

Според експертите, този вид играчки са подходящи за деца над 4 - 5 годишна възраст, тъй като на тази възраст малките вече имат известна сръчност и могат да управляват някой от базовите модели превозни средства с дистанционно.

Моделите с повече функции като бъгита, офроуд коли и други превозни средства, при управлението на които се изисква по-голяма сръчност и умения са по-подходящи за деца над 6 - 8 години

Колкото до големите модели радиоуправляеми коли, корабите с дистанционно и дроновете, то те са подходящи за още по-големи деца (над 12 + години).

Разбира се, ако много държите да подарите на двегодишното си дете подобна играчка, не пречи да я закупите и да му я подарите.

В този случай обаче е добре да се спрете на съвсем опростен базов модел и задължително да сте до него, за да управлявате заедно превозното средство.

Какво трябва да знаем за играчките с дистанционно?

Източник на изображение: bghlapeta.com

Как да изберете подходящ модел играчки с дистанционно?

При избора на подходящ модел детски играчки с дистанционно няма да сгрешите, ако вземете под внимание няколко основни фактора.

Възраст на детето

Преди да направите окончателен избор е добре да се съобразите с възрастта на детето и с неговите умения за управление на играчката.

Така например, ако избирате играчка за деца на 4 - 5 години е добре да се спрете на модел, който не разполага с много функции, а да могат малчуганите да го управляват лесно.

Ако детето е по-голямо, тогава можете да изберете модел уменията му да управлява подобна играчка.

Безопасност

Безопасността трябва да бъде основен приоритет при избора на играчка. Затова преди покупката трябва да се уверите, че играчката отговаря на стандартите за безопасност и не представлява опасност за детето.

Източник на изображение: bghlapeta.com

Издръжливост

Децата често са доста груби към своите играчки, затова и нашият съвет е да се спрете на модел, който е изработен от качествени и достатъчно издръжливи материали, които могат да устоят на грубата игра на детето.

Лесно управление

Играчката трябва да е лесна за използване от детето, а дистанционното да е удобно за хващане и работа от малките детски ръчички.

Функции и специфики

Потърсете модел, който е снабден с функции, които ще заинтересуват и ангажират детето като специални звукови ефекти, светлини и движение в повече посоки, възможност за изпълнение на някакви трикове и други.

Живот на батерията

Този вид играчки работят с батерии, затова е важно при избора на модел да се спрете на такъв, който няма да изисква честа смяна на батериите.

Отзиви

И последно, но не и по значение, преди покупката прочетете отзивите от родители, които са закупили модела играчка с дистанционно, на която и вие сте се спрели.

По този начин ще получите реална информация както за безопасността и качеството на играчката, така и за нейната издръжливост и лекотата на използване.

Често задавани въпроси

Играчките с дистанционно подходящи ли са за момичета?

Разбира се. Малките госпожици също обичат да си играят и да управляват коли, хеликоптери и бъгита. Стига вашето момиченце да изпитва влечение да управлява дистанционно кола, този вид играчки ще го зарадват истински.

Как да разбера дали играчката е подходяща за възрастта на детето ми?

На опаковката на всяка една детска играчка с дистанционно е посочено за каква възраст е подходяща.

Мога ли да закупя играчки с дистанционно от вашия онлайн магазин?

В нашия онлайн магазин ще откриете богат асортимент от детски играчки с дистанционно.

Всички модели, които предлагаме са от водещи производители, с много високо качеството и на достъпна цена.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате