Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или


Източник снимка:bghlapeta.com


Искате да изненадате детето си със забавна и интересна детска игра, която да го откъсне за малко от телефона или лаптопа? Или търсите семейна настолна игра, с която да се забавлявате цялото семейство?

От БгХлапета проучихме някой от най-популярните и търсени детски игри за 2021 година и в следващите редове ще ви представим най-добрите от тях, които със сигурност ще привлекат вниманието на детето ви.

Топ 8 на най-търсените детски игри за 2021 - ва 


Monopoly

Настолна игра, подходяща за деца над 5 години

Трудно е да се “победи” най-класическата настолна игра за всички времена. Играта е вече на 85 години, преведена е на 47 езика плюс Брайл и продължава да вълнува поколение след поколение. Вие сте я играли, вашите майки и бащи също, децата ви техните деца също ще я играят с най-голямо удоволствие.

“Monopoly” е игра, при която децата се придобиват умения за бизнес. При нея малчуганите могат да купуват и продават недвижими имоти, да “печелят” пари или да влязат в затвора. 

Настолната игра се играе с 2 до 6 играча и има много версии, от които можете да избирате в зависимост от възрастта и интересите на малчугана.

Цените, на които се предлагат различните версии на Monopoly варират от 40 до 79 лв.


Стягай багажа

Настолна игра, подходяща за деца над 6 години

Тази игра е изключително забавна и играейки я, вашите деца не само няма да усетят как минава времето, но ще научат много за интересни дестинации по света. 

Играта се играе както с двама, така и четирима играчи. В началото на “Стягай багажа” тесте карти с дестинации се разбърква и подрежда на купчинка в средата на игралното поле (масата). Играчите сядат по местата си всеки поставя пред себе си пред себе си куфар и 13 различни предмета. 

След старта на играта първата карта с дестинация се обръща, играчите виждат коя е дестинацията и трябва за възможно най-кратко време да подредят в куфара предметите, които са подходящи за тази дестинация.

Печели този играч, който успее най-бързо от всички да събере предметите в куфара, да го затвори и да постави ръка на картата с дестинацията. А крайният победител в играта е този, който успее да събере три карти с дестинации.

Удари

Високотехнологична игра, предназначена за деца над 6 години

“Удари Tap it!” е забавна игра, която може да се играе в четири различни варианта.

Комплектът съдържа четири полусфери, които при удар променят цветовете си.

Това е игра, която развива състезателния дух на децата, уменията им да работят в екип, бързината и паметта им.


Удари Tap it! може да се играе както вече споменахме по няколко различни начина:

  • Удари го - При този вариант децата трябва да ударят полусферата в цвета, който са си избрали възможно най-много пъти.

  • Уцели цвета - При този вариант на играта, цветовете на полусферите се сменят и децата да трябва да ударят своя цвят преди той да се е сменил.

  • Понг - При този вариант децата трябва да подредят полусферите по цветове колкото се може по-бързо.

  • Памет - Както подсказва името, при този вариант децата трябва да запомнят реда на цветовете, в които светят полусферите, след което да ги повторят.



Източник снимка:bghlapeta.com

Детектор на лъжата

Интерактивна игра, предназначена за деца над 8 години

“Детектор на лъжата” е сред любимите детски игри на малчуганите, защото е изключително вълнуваща и напрегната. По време на играта играчите трябва да останат напълно спокойни, докато отговарят на въпросите, ако искат да “преминат” успешно през детектора и да спечелят играта.

Играта може да се играе както от двама, така и от 8 играчи. Преди старта на масата пред участниците се поставя карта жокер и около нея се подреждат на отделни купчини карти, на които са написани въпроси.

“Детекторът” също се поставя на масата, а на играчите се раздават карти Живот.

Най-малкият играч дава старт на играта, като избира от купчината въпрос, който да зададе към избран от него участник в играта. Преди играча да отговори на въпроса, трябва да постави пръсти върху детектора на лъжата. 


След като отговори на въпроса маха пръстите си от детектора и ако машината светне в:

  • Зелено - Отговорът е верен и играча продължава играта

  • Оранжево - Отговорът е колеблив и участникът може да опита още веднъж

  • Червено - Играчът лъже и губи картата Живот


Победител в играта е участникът, който успее да запази картите си Живот.



Източник снимка:bghlapeta.com


Days of Wonder Ticket To Ride

Настолна игра, предназначена за деца над 8 години

“Билет за пътуване” е изключително увлекателна детска игра, която не само доставя удоволствие на малките, но и разширява знанията им за света.

Условията на играта са много лесни и се научават за по-малко от 15 минути.

Играчите събират влакови карти в един и същи цвят, които след това използват, за да заявят влакови маршрути в Северна Америка. Колкото по-дълги са маршрутите, толкова повече точки получават играчите.

Допълнителни точки получават участниците, които изпълняват Destination Tickets (успеят да свържат отдалечени един от друг два града). Бонус точки има и за децата, които успеят да изградят най-дългия непрекъснат влаков маршрут.

В оригиналната игра маршрутите са само за Северна Америка, но създателите ѝ предлагат за покупка и допълнителни маршрути за цяла Европа, за Германия, за скандинавските страни и други.


Don't Wake Daddy (Не буди татко)

Настолна игра, предназначена за деца над 4 години

“Не буди татко” или както е по-известна в Англия “Тихо, не буди татко” е една от най-забавните и увлекателни детски игри. 

В нея малките влизат в ролята на… деца, които обичат да хапват торта и се опитват да стигнат до хладилника, без да събудят таткото, който спи на леглото в центъра на стаята. 

За да стигнат до хладилника играчите трябва да преминат през редица препятствия. Играта печели този играч, който успее да стигне до хладилника, без да е вдигнал шум и събудил таткото.


Играта може да се играе както от двама, така и от четири души, а комплектът съдържа:

  • Пионки в различни цветове

  • Карти (16 броя)

  • “Татко” легнал на леглото си

  • Поле на играта

  • Въртящо се колело

Noris Escape Room

Настолна игра, предназначена за деца над 16 години

Ако децата ви обичат разкриването на загадки, тази игра ще им допадне изключително много. 

Точно както в станалите изключително популярни през последните години стаи за бягство, и тук играчите трябва да работят като екип, ако искат да излязат от затвора, да открият антидота, да се справят с бомбата и да излязат от стаята, преди да са минали 60 минути.

Noris е невероятно интригуваща, увличаща и вдигаща адреналина игра, която вашите вече не толкова малки деца (а защо не и вие) ще обикнете.



Източник снимка:bghlapeta.com

От умен по-умен

Настолна игра, подходяща за деца над  години

“От умен по-умен” е детска игра, която развива паметта, логическото мислене и обогатява знанията на малките.


Комплектът съдържа:

  • Машина - главоблъсканица

  • 24 топчета в различни цветове

  • Тематични листчета (5 на брой)

  • Един празен тематичен лист


Играта може да се играе както с две, така и с четири  деца. Първо се избира Господар на машината - главоблъсканица, който има за задача да я завърти и когато тя спре да прочете на глас темата и думата, до които стрелката на машината спре. 

Играчите от своя страна трябва да си намислят дума, която отговаря на зададената тема и започва със същата буква. Който е готов, хвърля топче в тръбата на машината. 

Печели този играч, който успее да даде най-много верни отговори и да хвърли най-много топчета в тръбата на машината - главоблъсканица.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате