Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или


Източник снимка: bghlapeta.com


Децата ви обичат да плуват и да се забавляват във водата, но вие нямате толкова свободно време, за да ги водите цяло лято на обществен басейн или на море. 

Но пък имате прекрасен двор и след обсъждане с половинката сте решили да закупите басейн, който да поставите в градината. Единственото, което ви притеснява е дали ще успеете да направите правилния избор при това огромно разнообразие от басейни, което се предлага към момента в търговската мрежа.


Източник снимка: bghlapeta.com


Избор на басейн за градината - основни критерии, които е добре да вземете под внимание

Възраст и височина на децата, които ще ползват басейна

Едва ли е нужно да ви казваме, че нуждите на деца на 2 - 3 годинки са различни от тези на тийнейджърите. Ето защо първото, което трябва да вземете под внимание е за деца на каква възраст ще е предназначен басейна, който искате да закупите.

Така например, ако басейнът е предназначен за малки деца до 2 - 3 години, то дълбочината му не бива да надвишава 20 см. 

Ако в него ще се забавляват основно деца над 5 години, дълбочината му не бива да е повече от 40 - 70 см, а ако в него ще плуват тийнейджъри и възрастни, тогава можете да помислите за покупката на по-дълбок басейн.


Източник снимка: bghlapeta.com


Свободно място в градината

Ако разполагате с голям двор и много свободно пространство, този критерий може да отпадне. Но ако сте като повечето от нас и градината ви не е много голяма е добре да изберете предварително мястото, на което искате да поставите плувния детски басейн и да го измерите.

Така ще знаете с какво пространство разполагате и можете по-лесно да изберете домашен басейн с подходящите размери.

И още нещо. При избора на място е добре да вземете под внимание и дали има достатъчно свободно пространство за преминаване около басейна.

Специалистите препоръчват да се остави поне 1 - 1,50 метра свободно пространство около басейна, така че да има място за ходене около него, за спокойно влизане или излизане, за поставяне на стълба, на един - два шезлонга и т. н., и т. н.

Вид на градинския басейн

Следващият важен критерий, който е добре да вземете под внимание е видът на басейна, който искате да закупите.

В този ред на мисли, основните видове детски басейни са: 

Надуваеми 

Този вид басейни са изключително лесни както за съхранение, така и за надуване и използване. За да ги подготвите за употреба просто трябва да изберете равно и гладко (без камъни или чакъл) място, да ги надуете и напълните с вода.

Надуваемите басейни са много подходящи за по-малки деца, тъй като са плитки, здрави (изработени са от няколко слоя PVC), имат стабилно дъно и страни се предлагат в много голямо разнообразие от форми, цветове и размери.

Голяма част от моделите се предлагат с допълнителни екстри като пързалки, чадъри, надуваеми замъци или други структури за игри във водата. Плюс това са доста по-евтини в сравнение с останалите видове басейни и не заемат толкова място като тях.


Източник снимка: bghlapeta.com


С надуваем борд 

За разлика от стандартните надуваеми басейни, моделите с надуваем борд се предлагат в по-големи размери, което ги прави подходящи за по-големи деца, тийнейджъри и дори възрастни.

Този вид басейни разполагат с много стабилно и здраво PVC дъно и стени и разбира се с надуваем борд, с който надуването на басейна става изключително лесно.

Просто трябва да надуете борда и да напълните басейна с вода. С повишаването нивото на водата бодра се издига нагоре, което позволява на стените да заемат оптималната си форма.


Източник снимка: bghlapeta.com


Сглобяеми 

Те са по-издръжливи, но и по-скъпи от надуваемите си братовчеди. Водното им тяло е оформено от PVC джоб, който е поддържан от стоманени тръби.

Обикновено са с по-големи размери, което ги прави много подходящи за използване както от по-големи деца, така и от техните родители.

Този вид басейни могат да се използват цяло лято, без да се налага да се прибират, тъй като обикновено се предлагат с подходяща помпа за пречистване и филтриране на водата.


Източник снимка: bghlapeta.com


С твърд борд 

Този вид басейни са с конструкция и стени от антикорозионно лакирана стомана. Инсталират се сравнително лесно и са подходящи за по-големи деца и възрастни.

Като цена са малко по-скъпи от останалите модели, но за сметка на това са доста удобни, ако искате да се забавлявате заедно цялото семейство.

Марки и модели детски басейни

В търговската мрежа се предлагат басейни от различни марки, но утвърдените брандове са едва няколко, а най-популярните сред тях са два: Intex и Bestway.

Intex е американска компания, продуктите на която присъстват в над 100 страни по света. Създадена е през 1964 година и е един от пионерите в проектирането, разработката и продажбата на надземни надуваеми и сглобяеми басейни. 

Към момента Intex предлага широка гама от :

  • плувни басейни
  • надуваеми продукти като лодки, дюшеци, мебели, СПА продукти и много други

Сред популярните модели басейни Intex можем да посочим:

  • Intex Easy Set
  • INTEX Еднорог
  • Intex Cool Dots
  • Intex Metal Frame и много други

Bestway е компания, основана в Италия през 1994 година. Въпреки, че няма толкова дълга история като Intex, марката бързо се налага като един от водещите производители на богата гама надземни басейни, СПА продукти и допълнителни аксесоари за игри край басейна или морето.

Към момента продуктите на Bestway се предлагат в над 110 страни, а басейните на бранда са сред най-търсените. 

Ако трябва да споменем някой от най-купуваните детски и семейни плувни басейни на Bestway, то това са: 

  • BESTWAY STEEL PRO
  • Bestway Power Steel
  • Bestway Fast Set
  • Bestway (надуваем ратанов басейн)
  • Bestway OctoPool
  • Bestway Family Blue и други

Видео: Piscine tubulaire Bestway Steel Pro Max

Към тези две водещи компании си заслужава да прибавим и още три марки, които предлагат басейни с много високо качество - Poly Group, MONDO и GRE. Тези марки все още не са толкова популярни у нас, но са добре познати по света и си струва да обърнете внимание на продуктите, които предлагат.


Източник снимка: bghlapeta.com

Съвети за безопасност и сигурност

Вече сте малко по-наясно с критериите, по които да изберете басейн за двора, но преди да се разделим ни се иска да си поговорим за някой от правилата за безопасност и мерките, които е добре да вземете, преди да пуснете малките да се забавляват във водата на басейна.

Винаги избирайте басейна според възрастта и ръста на детето

Бъдете особено внимателни с дълбочината на басейна и нивото на водата, която се намира в него. 

Не оставяйте малките без надзор 

Ако детето ви е много малко (2 - 3 годинки) никога не го оставяйте да си играе само в басейна, тъй като дори и нивото на водата да е подходяща за него, малките в тази възраст все още нямат изградени инстинкти да се предпазват и могат да се удавят дори и в минимално количество вода.

Използвайте слънцезащитни лосиони и кремове 

Преди децата да влязат в басейна им осигурете добра защита от слънчевите лъчи като използвате подходящи лосиони и кремове за деца.

Така ще ги предпазите не само от изгаряния и зачервявания на кожата, но и ще ги защитите от вредните UV лъчи.

Поддържайте добра хигиена на водата 

Ако сте спрели на класически детски надуваем басейн, не пропускайте след като приключи забавлението да изхвърлите водата и да почистите дъното и стените на басейна добре.

А ако сте избрали басейн с надуваем, с твърд борд или сглобяем модел, използвайте помпа за филтриране на водата. В случай, че избрания модел не се предлага с филтрираща помпа е добре да си закупите такава, тъй като тя може да ви осигури винаги чиста и без замърсители вода. 


Източник снимка: bghlapeta.com


Кога басейнът за двора не е подходящ или не е време за него?

Винаги има място за басейн в двора, стига да имате достатъчно свободно пространство, на което да го поставите. На пазара се предлага както вече споменахме много голямо разнообразие от размери и видове басейни, така че няма да имате проблеми да се спрете на размер, който да се впише в пространството, с което разполагате.

Относно това кога не е време за него, то нашият съвет е да изчакате с покупката на басейн с надуваем борд или сглобяем басейн, ако децата ви са съвсем малки. 

Съветваме ви това, тъй като малките са много любопитни и тъй като много обичат водата, ако поставите по-голям и по-дълбок басейн трудно ще можете да ги наблюдавате постоянно и няма да сте сигурни дали няма да се опитат да влязат в басейна, докато не гледате.


Често задавани въпроси

Предлагате ли басейни във вашия онлайн магазин?

Като един от водещите магазини за продажба на детски продукти, ние предлагаме изключително широка гама от басейни от популярни марки. 

При нас ще откриете както надуваеми басейни за най-малките, така и басейни с надуваеми бордове, сглобяеми басейни, басейни с твърд борд, СПА продукти и допълнителни аксесоари за игри и забавления.

Басейни на кои марки и защо?

Сред популярните марки басейни, които от БгХлапета предлагаме саIntex, Bestway, Poly Group, MONDO, GRE и други. Предлагаме основно тези марки, тъй като продуктите им са с изключително високо качество, а цените - повече от достъпни.

Как да поръчам басейн?

Влизате на страниците на онлайн магазин Бг Хлапета, избирате размер, вид и марка на басейна и го добавяте в кошницата си.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате