Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

belio za bremenni

Бременна сте и с всеки един ден физиката ви се променя. Гърдите ви нарастват, коремчето наедрява и една прекрасна утрин установявате, че любимото ви бельо вече нито ви е удобно, нито ви става.

Ами сега? Да си купите по-голям размер от бельото, с което сте свикнали или да разгледате марките бельо за бременни?


Разбира се, никой няма да ви попречи да се пробвате да носите по-голям размер от любимите си марки бельо, ако това е решението ви, но…

Ненапразно производителите са разработили бельо специално за бъдещи майки. Има защо милиони жени по света, които очакват своите рожби да се появят на бял свят да носят подобно бельо и ако се питате дали да заложите и вие на него, останете с нас още малко.

Защо да се спрете на бельо за бременни?

Още от първите дни и седмици на бременността тялото на жената започва да се променя. С приближаване на раждането предишните форми изчезват, гърдите и корема наедряват, наддават се малко килограми.

Появяват се болките в кръста, краката се подуват, гърдите се уголемяват и натежават и единствения начин да получите някакво облекчение е да носите удобно бельо, проектирано и изработено специално за бременни. Та, ако още се питате защо да се спрете на бельо за бременни отговорът е само един: Защото е удобно!

Видове и марки бельо за бременни. На какво да обърнете внимание при избора?

Сутиени

Първото нещо, което започва се променя още през първите седмици от бременността са гърдите. Още след 9-тата седмица те започват да нарастват и то нарастват с толкова бързи темпове, че сутиените, които сте носили преди бременността нито вече ви стават, нито са ви удобни.

belio za bremenni

С какво е различен сутиенът за бременни?

Сутиените за бъдещи мами са разработени специално, за да могат да осигурят максимален комфорт на жената по време на бременността. За разлика от бельото, което сте носили до сега и което е имало за цел да направи формите ви да изглеждат привлекателни, сутиените за бременни имат за основна задача да намалят болките в гърба, които се появяват вследствие на растежа на гърдите и да ви осигурят комфорт през целия ден.

При избор на сутиен трябва да се ръководите от няколко основни неща:

Форма на сутиена

Формата на сутиена за бременни и кърмачки трябва да бъде равнобедрен триъгълник. Това не е просто рекламен трик, който производителите използват, за да ви накарат да си купите от техните марки бельо за бременни, а е въпрос на проста физиология. По време на бременността гърдите на жената не само нарастват, но нарастват равномерно. Затова е важно сутиенът да може да осигурява подкрепа на гърдата от всички страни.

Дизайнът е добре да е затворен

Препоръчително да е дизайнът на сутиена да е колкото се може повече затворен. Затвореният дизайн запазва температурата в гърдите и подпомага нормалното образуване на коластра. А ако използвате сутиена и след раждането, затвореният сутиен ще ви помогне да запазите високото качество на кърмата.

Чашката на сутиена трябва да позволява растеж

Материята, от която е изработена чашката на сутиена трябва да е мека и достатъчно еластична, за да позволи на гърдата на расте. В същото време е важно материята освен еластичност да притежава и достатъчно плътност, за да може да осигури необходимата подкрепа на гърдата.

Широки презрамки и широк колан на сутиена

Тъй като с нарастването на гърдите те започват да натежават, широките и удобни презрамки и колан на сутиена осигурят правилно разпределение и поддържане на тежестта и намаляват болките в гърба.

Сутиенът за бременни и кърмачки трябва да има минимален брой вътрешни шевове

Това наистина е много важно, тъй като по време на бременността гърдите са много чувствителни към всякакви докосвания, а всяко допълнително докосване може причини болки или неприятни усещания.Ако вътрешните шевове наистина ви дразнят, по-доброто решение е да избирате или спортни сутиени или безшевно бельо.

Популярни марки бельо за бременни

Разнообразието от марки сутиени за бременни и кърмачки, които можете да откриете на пазара е доста голямо, но според допитване, проведено сред бъдещите мами някой от фаворитите са марки като Carriwell, Canpol,Tigex, Medela и други.

Майките оценяват високо сутиените от тези марки, тъй като са изработени от удобни, меки и еластични естествени материи, осигуряват добра поддръжка на гърдата, позволяват растеж, имат широки презрамки и колани за добра опора на гърба и най-важното, цените им са много примамливи (между 25 и 75 лв.).

Долно бельо

Бикините, които са подходящи за бременни също се различават от бельото, което сте свикнали да носите преди бременността.

belio za bremenni

На първо място разликата е в материята. Задължително долното бельо за бременни трябва да е изработено от естествени материи, които не спарват и не причиняват дискомфорт.

Освен това бикините не трябва да стягат абсолютно никъде. Когато избирате бельо, трябва да изберете това, което след цял ден носене не оставя отпечатък от ластик или шевове нито по краката, нито по дупето, а още по-малко по коремчето.

Относно формата на бикините, тук можете да избирате дали да носите плитки бикини или високи, покриващи цялото коремче.

Плитките бикини обикновено се предпочитат от бъдещите майки през първите месеци на бременността. Този вид бикини биват или с V-образен разрез отпред, за да се достигат под коремчето и да не го притискат, или могат да бъдат изработени от памук и фина, еластична дантела, която нежно обвива коремчето, без да го притиска никъде. Такива модели бикини произвеждат и Carriwell и според майките са изключително удобни, секси и практични.

Високите бикини обхващат целия корем и стигат почти до под гърдите на бъдещата майка, като по този начин осигуряват много голяма стабилност и удобство по време на последните месеци.

Обикновено предната част на високите бикини е изработена от меки, еластични тъкани и имат специални, еластични вложки, които поемат тежестта на корема и я разпределят така, че бременната жена да се чувства удобно и комфортно през целия ден.

За още по-голям комфорт можете да се сдобиете и с поддържащ регулируем колан за бременни или пренатална превръзка, които облекчават тежестта от коремчето и намаляват болките в кръста.Пренаталните превръзки през последните няколко години станаха доста популярни и една доста голяма част от лекарите ги препоръчват, но ако вие нямате нужда от тях, можете вместо това да се снабдите с колан, който да поставяте, когато се наложи.

Популярни марки бикини за бременни

Carriwell - Tази марка е сред фаворитите на бъдещите майки, тъй като предлага долно бельо, изработено от естествени материи като памук, бамбук и други. Повечето от моделите на марката са безшевни, не дразнят кожата и осигурят пълната поддръжка на корема. Качеството на бикините с марката Carriwell е много високо, а цените са повече от приемливи.

Tigex и Medela също са сред популярните марки бельо за бременни. И двете марки предлагат голямо разнообразие от модели бикини, боксери и пликчета, които осигуряват необходимия комфорт на бъдещите майки през целия ден. Материите, от които са изработени бикините са естествени, повечето модели са безшевни, а цената на бельото е между 20 и 50 лв.

Корсети и боди за бременни

Въпреки, че бодито е много удобно, тъй като в една дреха се съчетава сутиен, корсаж и долно бельо, то не е толкова практично колкото са корсетите. Разбира се, ако не ви пречи, че трябва да го закопчавате отдолу, бодитата за бременни също са съобразени с променящата се физиология на бъдещата майка и осигуряват нужната подкрепа в областта на корема и гърдите.

Ако не ви е удобен този тип бельо, тогава е добре да имате в гардероба си поне един - два корсета. Корсетите за бременни нямат кукички, банели или други стягащи и дразнещи части. Изработени са от еластични, меки и естествени материи, а цените ми са напълно приемливи.

Корсетите с марката Carriwell тук отново са фаворити на българските майки. Продуктите на датската марка са изработени от висококачествени материи, с безшевна поддръжка под гърдите и осигуряват допълнителна опора на гърба.

Чорапогащници за бременни

belio za bremenni

Производителите предлагат специални чорапогащници за бременни, които в предната си част имат допълнителна платка, която да обхваща корема, разпределяйки тежестта и осигурявайки комфорт на бъдещата майка.

Ако пък имате проблеми с вените, можете да се спрете на компресионни чорапогащници, които са предназначени да се справят точно с тези проблеми.Компресионните чорапогащници стимулират кръвообращението на краката и малкия таз, намаляват тежестта в краката и предотвратяват образуването разширени вени.

Популярни марки бельо за бременни

Марките бельо, които се предлагат у нас са доста и всяка жена сама избира на коя марка да се довери. Цените, на които можете да откриете подходящото за вас бельо са точно толкова различни, колкото и самите материи и марките, затова ние сме се опитали да ви представим някой от производителите, които предлагат качество на достъпни за българката цени. Списъкът разбира се не е пълен и се основава на нашите лични наблюдения и тестове, но може да ви бъде от полза, ако за пръв път очаквате дете и не сте сигурни на коя марка да се доверите.

Carriwell е популярна датска марка, която разработва и предлага бельо за бременни от 1996 г. Марката е търсена от бъдещите мами, тъй като предлага висококачествени сутиени, бикини и корсети, които са съобразени с нуждите на бременните. Бельото на Carriwell е удобно, стилно и в него бременните се чувстват не само добре, но и привлекателни.

Canpol е полска компания, специализирана в производството на продукти за бебета и техните родители. Компанията е позната на българския пазар, а що се отнася до бельото за бременни, което предлага, майките го оценяват като изключително удобно и с много добро съотношение цена - качество.

Tigex - Френската компания предлага не само голямо разнообразие от бельо за бременни и кърмачки, но и всичко необходимо за бебето. Българските майки харесват марката, тъй като продуктите, които предлагат са иновативни, удобни, а цената е повече от достъпна.

Medela е швейцарска компания, специализирана в производството на помпи за кърма, бебешки аксесоари, шишета и бельо за кърмачки и бременни. Компанията предлага своите продукти от 1961 г. и е сред водещите производители на бебешки стоки и аксесоари и козметика и бельо за бъдещите майки. Българските майки избират продуктите на Medela, тъй като са съобразени с техните нужди и нуждите на децата.

Малки женски тайни, които ще направят избора ви на бельо за бременни по-лесен

Най-подходящи материи за бельо за бременни са естествените, а сред тях на първо място е памукът. Памучните комплекти са не само меки и удобни, но и са доста издръжливи. Могат да се перат на високи градуси, без да се разтеглят или изгубят цветовете си. Имате ли възможност, избирайте марки бельо за бременни изработени от памук или в комбинация от памук и мека дантела.

Безшевните сутиени са най-доброто решение по време на бременността. Те нямат шевове, имат удобни презрамки и са с широки колани. Ако нямате възможност да си закупите безшевен сутиен, тогава избирайте такъв, който е с възможно най-удобните презрамки и с повече възможности за растеж. Добър вариант са спортните сутиени, както и сутиените с предно закопчаване.

Бикините, които избирате, без значение дали са плитки под корема или високи, задължително трябва да са от висококачествени материи, с допълнително памучно парче и подкрепящи корема вложки.

Избирайте качеството пред цената. В момента на пазара се предлага бельо за бременни в различен ценови диапазон и наистина можете да откриете бельо за по десетина лева, но качеството няма да е толкова високо, колкото се надявате. Затова нашия съвет е, ако искате покупката ви да си струва парите да избирате популярни марки бельо за бременни.

Вярно, цената ще е малко по-висока, но пък ще го носите по време на цялата си бременност, а и още поне няколко месеца след раждането. А ако имате второ дете, ще продължите да го носите и по време на втората си бременност.

И накрая…

Това, че в момента тялото ви не изглежда както преди бременността не е причина да не избирате висококачествено и секси бельо. Бельото за бременни може да бъде не само удобно и комфортно, но и изключително елегантно и секси. За справка, можете да разгледате страхотните модели бельо на популярните марки Carriwell,Lanaform, Tigex, Medela и други.


belio za bremenni

Бременността за една жена е най-радостното събитие. Да очакваш дете е най-големия дар и благословия. Но този етап от живота е изпълнен с много промени с физиологията на жената. За да преминете през деветте месеца безпроблемно, ще нуждаете от качествено, удобно и изработено специално за този период от живота ви бельо!

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате