Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или


Източник снимка:bghlapeta.com

Остават броени дни до Коледа, а вие още не сте избрали подарък за децата. От дни разглеждате по сайтове и магазини, подпитвате малчуганите и се опитвате да отгатнете какво най-много ще ги зарадва. 

Но разнообразието по магазините е огромно, а желанията на децата се променят буквално през няколко часа. Всичко това затруднява избора ви изключително много. 

Спокойно. Ние сме до вас, за да ви помогнем да изберете най-страхотните коледни подаръци за вашите деца.

Как да изберете подарък за Коледа, който децата ви ще харесат?

Има няколко неща, които трябва да вземете под внимание, преди да започнете търсенето на подаръци.

Възраст на детето

На каква възраст е малчуганът е важно, тъй като всяка възраст си има своите особености. Например, ако детето е на възраст, в която ходи на детска градина, няма да е много доволно, ако му подарите дрънкалка. Или ако е тийнейджър, няма да се зарадва много, ако му подарите книжка за оцветяване.

Индивидуалност

Дори и в най-ранна възраст децата имат своя индивидуалност, с която е добре да се съобразите. Вие познавате най-добре детето си и знаете дали обича да си играе тихо, спокойно и самостоятелно, или е по-щастливо, ако около него има приятелчета, с които да се забавляват заедно.

Интереси

И отново. Вие познавате малчо най-добре и знаете дали обича да сглобява, рисува, рита топка, кара колело и т. н., и т. н.

Топ идеи за Коледни подаръци за деца

Подаръци за деца от 0 до 3 години

Да изберете подарък за най-малките всъщност никак не е лесно. Защото мъничето е съвсем малко бебче и още не може да си играе самостоятелно с играчки. 

И все пак, ако избирате коледен подарък за съвсем малко бебче, можете да се спрете на някой от следните идеи.

Коледна фотосесия

Наистина, бебчо няма да запомни фотосесията, но снимките ще му останат за спомен и когато поотрасне ще ви бъде благодарно. А вие ще можете да се хвалите на родата със снимките на най-красивото бебе на света.

Плюшени играчки

Както и сами знаете, плюшковицте са най-добрите приятелчета на на малки и големи.

Музикални играчки

Дечицата в тази възрастова група обичат ярките играчки, които светят и свирят различни мелодии. 

Ако детето ви е много малко, можете да му подарите музикална въртележка или някоя играчка, която при натискане свири детски мелодии. А ако е по-голямо ще го зарадвате много, ако му подарите китара, електронно пиано или друг детски музикален инструмент.

Дървени играчки

Те са не само интересни и забавни за малките, но и развиват фината им моторика и им помагат да се докоснат и изучат различните текстури. Освен това са напълно безопасни за децата, тъй като не отделят вредни вещества. А и са доста здрави, което не е за пренебрегване.

Подаръци за деца от 3 до 5 + години

Децата на тази възраст са изключително любопитни и искат да опознаят колкото се може повече от света. Това е възрастта, в която всичко е пъстро, шарено и изключително вълнуващо.

Ако и вашето дете е на тази възраст, ето няколко идеи за подаръци, които ще му допаднат.

Плюшено конче за яздене

Кончето е подарък, който със сигурност ще се хареса на детето ви. То е не само красива плюшена играчка, в която малчо ще се влюби, но е и достатъчно голямо, за да може мъничето да го “язди”. 


Източник снимка:bghlapeta.com

Шейна

Това е подарък, който децата от всички възрасти биха одобрили. Затова не се колебайте, а изберете модел, подходящ за възрастта на детето и сложете шейната под елхата.

Тротинетка

Детето ви сигурно отдавна поглежда към каките и батковците, които карат тротинетки. Бъдете сигурни, че и то си мечтае да има подобна и да се научи да я кара.

Плюшена играчка

Сигурни сме, че детската стая на сладурчето е пълна с плюшени играчки, но както е казал Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече”. Няма дете, което не би се зарадвало на още един пухчо, който може да прегръща, докато заспи.

Акумулаторна кола или джип

Това е идеалният подарък както за момчета, така и за момичета на възраст от 3 до 8 години. Децата просто ги обожават и акумулаторните коли и джипове почти винаги присъстват в писмата, които малките пишат до дядо Коледа. 

Ако искате да зарадвате изключително много малчо, имате време да разгледате предложенията на магазини като Бг Хлапета, които предлагат много голямо разнообразие от модели и марки акумулаторни коли на много достъпни цени.


Източник снимка:bghlapeta.com

Коледни подаръци за деца от 5 до 10 + години

Децата от тази възрастова група вече имат ясно изразена индивидуалност и е добре да се съобразите както с нея, така и с интересите на детето.

И все пак, по-голямата част от малчуганите на тази възраст биха се зарадвали на някой от следните подаръци за Коледа.

Колело

Ако малчугана вече е “професионалист” в карането на колело за баланс, значи е готов да се впусне в света на големите и да кара колело с педали и без помощни колела. В този ред на мисли, ако дядо Коледа му донесе едно красиво и лъскаво колело за Коледа, няма да има по-щастливо дете на света.

Ролери или кънки

Децата обожават да карат ролери и кънки, това е факт, който никой не би могъл да обори. Затова няма да сгрешите, ако се спрете на подобен подарък. 

Тук единственото, за което трябва да внимавате е да се спрете на подходящия за възрастта на детето вид. 

Нашият съвет е, ако детето е по-малко да се спрете на кънки, тъй като те са по-удобни за малките. Ако е по-голямо и вече има опит с кънките, тогава за него по-добрият избор са ролерите.


Източник снимка:bghlapeta.com

Конструктор Lego или пъзели с повече части

Ако детето обича да си играе само или да сглобява неща, конструктор или пъзел може да го зарадва много. В магазинната мрежа ще откриете много голямо разнообразие както от Lego, така и от пъзели на различни тематики.

Настолни игри

Децата в тази възрастова група обичат загадките. Обичат и игрите, в които могат да се конкурират с останалите деца. 

Ако и вашето дете има креативно мислене и обича да се забавлява изпитвайки ума си или състезавайки се с останалите, някоя забавна настолна игра ще му допадне със сигурност. Само трябва да изберете подходящата за възрастта му и да я закупите.

Къща за кукли

Това е подарък, за който ще оберете овациите, ако избирате подарък за момиче. Малките момиченца обожават да играят ролеви игри, в които играят ролята на мама. Те обичат да се грижат за куклите си, да ги преобличат, хранят и да подреждат къщата.

Подаръци за Коледа за деца над 10 години

Да изберете подарък Коледа или рожден ден за тийнейджър не е лесна работа, тъй като децата на тази възраст се смятат за възрастни и трудно ще ги впечатлите с играчки, пъзели или настолни игри. Но все пак, има с какво да ги изненадате. 

В зависимост от интересите на вече порасналото дете можете да му подарите следните няколко предложения.

Енциклопедия

Ако малчугана обича да научава нови неща, ще се задава много на една хубава енциклопедия, от която може да черпи интересна информация.

Серия книги от любим автор

Да, знаем, че днес децата предпочитат телефон или таблет пред книгата, но ако детето ви обича да чете, можете да го изненадате с всички томове на Хари Потър, Властелинът на пръстените или някоя друга любима книга.

Колело

Без значение от възрастта, колелото винаги е страхотен подарък. Ако подарите на вашия палавник ново колело със скорости и някой други допълнителни екстри, няма да има по-щастлив от него.

Ховърборд или тротинетка

Децата на тази възраст обичат да се забавляват с приятели и повярвайте, другарчетата им имат или тротинетка, или ховърборд. Сигурни сме, че и вашето дете иска нова тротинетка или ховърборд, с които да развива по-високи скорости и да прави разни трикчета.


Източник снимка:bghlapeta.com

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате