Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Термометър за вода за бебе и дете

Ако малкото човече е на път, най-вероятно вече сте се погрижили за основните неща, които ще са ви необходими, след като то се появи. Подготвилите сте дрешките, стаята, кошарката, количката, купили сте и ваничката за къпане. А помислихте ли за термометър за вода?

termometar

Най-вероятно вашите близки (майка, баба, леля) са ви казали, че нямате нужда от подобен термометър, тъй като лесно можете да измерите температурата на водата и по старомодния начин… като си потопите лакътя във водата.

Понякога става и така, но можете ли да бъдете на 100% сигурни, че температурата ще е точно толкова, колкото е нужно? Ако не сте напълно убедени, че ще се справите по начина на баба и мама, нашият съвет е да не губите време, а да разгледате термометрите за вода за бебе и дете и да се снабдите с един такъв.

С какво покупката на специален термометър измерване температурата на водата ще ви бъде от полза?

Малкото бебче е много уязвимо към условията на света и му трябва време, за да се приспособи. Цели 9 месеца е било на топло, уютно и безопасно място в утробата на мама и когато дойде време да излезе навън и да заживее в света, то се нуждае от грижовните ръце на мама и тате, за да може да започне да свиква с новите условия, при които трябва да живее. А неговият свят започва с млякото на мама, с топлата ѝ прегръдка, с леглото и с... банята.

Къпането през първите месеци е от решаващо значение за бебето, а за да се чувства комфортно, водата трябва да е с точно определена температура.

И тъкмо тук идва необходимостта от термометър за вода!

Защо е толкова важно водата за къпане да е с точната температура?

termometar

Докато е в утробата на майка си, мъничето е заобиколено от околоплодни води с температура от 37 - 38 градуса по Целзий. Затова и след като се появи на бял свят, тъкмо тази температура е най-подходяща за къпането му. Ето защо, покупката на термометър за вода е изключително важна за правилното къпане на бебето и детето. Благодарение на използването на тези уреди вие като родители можете да сте напълно сигурни, че температурата на водата отговаря на необходимите параметри и бебето няма нито да измръзне, нито да се изгори.

Видове термометри за вода

Като устройства, термометрите са компактни, максимално опростени и малки по размер.

Според вида си, тези измервателни устройства се делят на:

Вградени термометри

Вградените термометри се предлагат заедно с бебешката вана. Този вид е доста удобен за използване, тъй като елиминира допълнителната покупка на термометър и необходимостта от извършване на допълнителни действия по отчитане на температурата.

Тъй като са вградени в банята или ваната, тези термометри отчитат температурата на водата по време на цялата процедура по къпане на бебето или детето. В допълнение, тези модели са безопасни за децата, тъй като няма опасност да ги достигнат, счупят и да се наранят.

Единственият недостатък на този вид термометри за вода е високата цена.

Индивидуални термометри

 

Този вид термометри са по-разпространени, тъй като цената им е сравнително приемлива (в зависимост от марката и модела), а и не се налага да купувате вана, а само термометър.

Индивидуалните термометри се спускат във водата, когато ваната се напълни и може да плува в нея, докато детето се къпе или да се извади, след като видите каква е температурата на водата.

Според начина си на отчитане на температурата, термометрите за вода биват:

   Електронни (цифрови, безжични и т. н.);

   Обикновени (с живак, масло, алкохол).

Електронните модели позволяват температурата на водата да бъде измерена светкавично. Освен, че измерват температурата на водата, електронните и цифровите термометри могат да измерват и температурата на въздуха. Тези видове са много удобни за употреба, безопасни за децата и обикновено се предлагат в много забавен и интересен за мъничетата дизайн и весели цветове.

Основният им минус е малко по-високата цена.

Традиционните (обикновени) термометри отчитат температурата с помощта на живак, алкохол или масло. Първият вид (с живака) е опасен за децата, затова не е се препоръчва да се използва. Термометрите с алкохол или масло са по-безопасни, но ако имате възможност, нашият съвет е да се спрете на електронни, безжични или цифрови термометри, за да сте спокойни, че бебчето ви ще е бъде в пълна безопасност.

Единственият плюс на обикновените термометри е ниската цена.

Измерващите температурата на водата устройства се предлагат в много разнообразен и привличащ вниманието и интереса на децата дизайн. Можете да откриете детски термометри под формата на забавни и шарени играчки - цвете, риба, пате, подводница, жаба, жираф, кит и какво ли още не. Някой от моделите са меки и еластични, други са твърди, голяма част могат да издават звуци, да светят и т. н. и т. н.

Няколко практични съвета при избор на термометър за вода

Обърнете специално внимание на материала, от който е изработен термометъра. Продуктът трябва да има сертификат за качество.

Когато избирате подобен продукт обърнете внимание и на надеждността му. Избирайте термометри с нечупливо и водоустойчиво покритие, за да сте спокойни, че ако случайно по време на къпане бебето успее да го вземе и реши да го „опита” на вкус или да го захвърли извън ваната, термометъра ще си остане здрав.

termometar

Не забравяйте, че купувате термометър за деца. Възможностите ви за избор на термометър с различен дизайн са много големи, затова по-добрият избор би бил да се спрете на термометър с формата на забавна и пъстра играчка. Така детето ви ще се забавлява, докато го къпете.

Как да използвате термометъра?

   Напълнете ваничката с вода;

   Потопете термометъра;

   След няколко секунди го извадете и вижте колко градуса показва. Температурата на водата за къпане не бива да превишава 37 - 38 градуса по Целзий. Ако се налага допълнете с още топла или разредете със студена вода и отново пробвайте.

Популярни марки цифрови и електронни термометри за вода

   Lorelli

   Tidex

   Luvion

   Nuk

   Piccino piccio

   Reer

   Chico

   Avent

   Canpol

   Cangaroo и други.

В зависимост от марката, цените на термометрите са различни, но като цяло цената им е доста приемлива и варира от 4 - 5 лв. до 60 - 80 лв.

Обикновените термометри се предлагат на цени от 1 - 10 лв.

Вярно е, че нашите майки и баби са прибягвали до помощта на лакътя си, за да определят дали водата е с подходящата за къпане на бебето температура или не, но ние живеем в 21 - ви век и не е необходимо да се справяме по този начин. Затова, ако искате винаги да сте спокойни, че бебето ви ще се чувства удобно и комфортно по време на къпане, снабдете се термометър за вода.

Избирайте умно, избирайте качествените продукти и те ще ви служат дълго след като бебето ви порасне и дойде ред на следващото.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате