Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Убедени сме, че при избора на детската количка сте подходили с голямо внимание и сте се спрели на модела, който е най-подходящ за вашето мъниче. Но сега е време да помислите и за покупката на няколко допълнителни аксесоара, които със сигурност ще са ви от голяма полза по време на разходките.


Топ 5 аксесоара за детска количка и разходка

Топ 5 аксесоара за детска количка, от които имате нужда

Поставка за чаша/бутилка

Мислите си, че не е толкова трудно да държите чашата с кафе в едната ръка, докато с другата бутате количката? Всъщност, тази на пръв поглед проста задача е много по-трудна, отколкото си мислите, особено когато бебчо се нуждае от вашето внимание или се налага да бутате количката с двете си ръце.

Имате ли поставка за чаша, на която да поставите кафето си, няма да се притеснявате, че то ще се разлее. Просто закрепвате удобно аксесоара за дръжката на количката и спокойно можете да отпивате от напитката, докато си придвижвате с бебчо към парка. 


Топ 5 аксесоара за детска количка и разходка

Дъждобран

Колкото и да внимавате в какво време излизате на разходка, все някога то ще се развали точно, когато сте далеч от дома и не можете да се приберете навреме. Точно за подобни случаи ви е необходим дъждобран за колички. 

Функцията на този аксесоар е да предпази детето, ако по време на разходката времето се развали. Поставя се върху количката и я обгръща изцяло. Така освен, че бебчето е напълно предпазено от дъжд, сняг, прах или вятър и количката не се мокри. 

Всички модели дъждобрани се изработват от напълно безопасни материали като PVC, разполагат с отвори за свеж въздух и ви спестяват куп притеснения, ако времето се развали, докато сте в парка и далеч от дома. 


Зимно чувалче

Ще разхождате бебчо в количката не само през лятото, но и през есента и зимата. А когато навън стане студено трябва да имате под ръка нещо, с което да увиете добре мъничето, за да му е топличко и уютно.

Чувалчетата за мъничета като дизайн приличат на спалните чували, които всички познаваме с тази разлика, че са предназначени за бебешки колички. Най-общо казано тези аксесоари представляват супер топли “пашкулчета”, в които поставяте бебчето си, за да му е топличко по време на зимната разходка. 

Обикновено се затварят с цип, подплатени са с топла подплата и обгръщат изцяло телцето на мъничето. Има модели, с качулка за защита на главичката, а има и такива, при които горната част се пристяга с връв. 

Почти всички зимни чувалчета са с външна материя, която предпазва от дъжд и вятър и са с неплъзгаща материя на гърба.

Чанта за количка

Чантата е кралицата на аксесоарите за количка и е нещото, без което наистина не можете, когато сте на разходка с бебчо. 

В магазинната мрежа ще откриете широка гама от модели (чанти, раници и други), но всички те изпълняват една основна функция - предоставят ви ценно пространство, на което да съхранявате всичко, което ви е необходимо по време на разходката. 

Една стандартна чанта за количка разполага с няколко отделения и джобове, в които можете да носите от резервни дрешки, лигавници и памперси до играчки, залъгалки и мокри кърпи. 

Голяма част от моделите, които се предлагат на пазара разполагат и с отделения, в които можете да носите телефона, портфейла, ключовете за колата и други. Някой от моделите пък имат специален джоб за съхранение на мръсни дрехи или памперси.

Мрежа за комари

Този аксесоар за колички ще ви е от голяма полза, когато излизате на разходка през лятото. През този сезон, както знаете по парковете и градинките е истински Рай за всякакви летящи насекоми като комари, мухи, оси и какво ли още не. 

Мрежата за комари предлага сигурна защита от всички тези насекоми и осигурява на бебето ви една напълно безопасна и комфортна разходка. 

Този аксесоар обикновено е с ластик в долната част, което ви позволява бързо и лесно да го поставите на количката и да предпазите малчо от досадните комари. На пазара се предлагат както стандартни бели мрежи, така и черни, които предпазват освен от насекоми и от UV лъчи.

Топ 5 аксесоара за детска количка и разходка

Още няколко аксесоара, които ще са ви от полза

Органайзер

Алтернатива на стандартните чанти за количка, органайзерите стават все по-популярни сред майките. Този аксесоар се поставя на дръжката на количката и в зависимост модела в него можете да поставяте всичко необходимо за разходката - играчка, телефон, портфейл, памперси, мокри кърпи и други. 

Някой от моделите разполагат дори с място за поставяне на бутилка или чаша, което е много удобно, тъй като не се налага да купувате допълнително поставка за чаша.

Куки за чанта

Ако сте свикнали да носите дамската си чанта, дори и на разходка с количката, куките ще са ви от голяма полза. Тези аксесоари се поставят на дръжката на количката и на тях можете да закачите чантата си и торбата за пазар, за да ви винаги пред очите. 

Играчки за количка

Докато бебчето е съвсем мъничко, то ще спи почти през цялото време, докато сте на разходка. Колкото повече расте обаче ще остава все повече време будно и ще се нуждае от нещо, с което да се забавлява. 

И точно тук идва ролята на играчките за количка, тъй като те ангажират вниманието на дребосъчето и то може да се забавлява дълго време, опитвайки се да докосне, завърти или хване играчката.

Чадър 

За да предпазят децата си от слънчевите лъчи много от майките използват сенниците на количките. Разбира се, и вие можете да ги ползвате, тъй като осигуряват добра защита от UV лъчите. Проблемът е, че ограничават видимостта на детето и то не може да наблюдава добре движението и хората около себе си. 

Затова ви препоръчваме да оборудвате количката с чадър, който не само ще позволи на малкия любопитко да се оглежда на воля, но и ще го предпазва ефективно от вредните слънчеви лъчи.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате