Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Знаете, че ще дойде момент, в който просто трябва да се “предадете” и да купите на детето си мечтаните ролери или ролкови кънки. Затова искате да сте подготвени и да сте наясно към кой вид и коя марка да се насочите, когато детето ви се изправи пред вас с молба да направите подобна покупка.

За радост, ние сме до вас и можем да ви помогнем както при избора на един от двата продукта, така и ви разкажем малко повече за популярните марки, на които да обърнете по-специално внимание.


Топ 5 марки за ролери и кънки

Ролери и кънки - прилики, разлики и предназначение

Прилики

Основната прилика между двата артикула за пързаляне е външният им вид. И ролковите кънки, и ролерите представляват специален вид обувки, на подметката на които има монтирани малки колелца. Другото общо между тях е, че децата ги обожават, тъй като с тях се придвижват много по-бързо и се забавляват пълноценно.  


Разлики

Една от основните разлики между двата артикула е в начина, по който са подредени колелцата им. При кънките те са по двойки, докато при ролерите са по дължината на подметката и са разположени в един ред. Освен като разположение, колелцата на артикулите се различават и като височина и дебелина. 

При ролерите  те са по-тънки и високи, докато при кънките са по-нисички и малко по-широки. Двата детски продукта се различават и като начин на спиране. Ролковите кънки се спират с “пръсти(т. е. спирачката е в предната част на кънките), докато ролерите се спират на “пети” (спирачката е в задната им част).

Предназначение

Обикновено кънките се приемат като по-подходящи за деца на по-малка възраст, тъй като начинът, по който са разположени колелцата осигурява по-голяма стабилност на мъниците.

Ролерите пък са по-приемлив избор за по-големи деца, които вече са усвоили техниките на пързаляне и са напълно готови да развиват по-високи скорости.


Топ 5 марки ролери и кънки

BYOX

Безспорен лидер и сред родителите, и сред децата са ролерите и кънките на българската марка Byox. И това признание е напълно заслужено. Този бранд е познат на родния и европейския пазар като производител на висококачествени продукти за деца и вече над 20 години е сред водещите производители на кънки и ролери.

Продуктите, които носят името Byox се разработват и проектират съгласно европейските изисквания за безопасност и качество и предлагат на децата от всички възрасти необходимия комфорт и удобство.

Детските артикули за пързаляне на Byox са леки, стабилни и се предлагат в богата гама от размери и цветове. Сред моделите, предлагани от бранда можете да откриете както фиксирани кънки, така и регулируеми кънки и ролери. 


Някой от най-търсените модели на бранда за 2021 са:

  • кънки BYOX LITTLE BEETLE 

  • BYOX Angel 

  • BYOX Golden 

  • ролери 5 x 1 BYOX Evolution 

  • BYOX Edge и други

Топ 5 марки за ролери и кънки

Spokey 

Всеки, който поне веднъж е търсил спортни стоки с високо качество знае, че Spokey е сред най-предпочитаните марки. Полската компания предлага изключително богата гама и от продукти за деца, в това число и ролкови кънки и ролери. 

Моделите, които носят името на този производител се отличават с изчистени линии, високо качество на изработка и най-вече голяма стабилност. 

Сред продуктите на компанията можете да откриете както широка гама от леки и удобни регулируеми ролери в разнообразни цветове и размери, така и ролкови кънки, изработени от качествени материали и с колелца, които осигуряват не само по-бързо пързаляне, но и поглъщат вибрациите. 


Някой от най-търсените модели кънки и ролери на Spokey за 2021 са: 

  • кънки SPOKEY BUFF 

  • Spokey Ravina 

  • регулируеми ролери Spokey Nerf STRIVE 

  • Spokey Turis и други

Топ 5 марки за ролери и кънки

Nils Extreme 

Полската марка има повече от 20 години опит в разработването и предлагането на скейтбордове, кънки и ролери за деца. Продуктите на Nils Extreme са много популярни в целия ЕС заради иновативния подход, качеството на изпълнение и функционалността на детските ролери и кънки. 

Всички модели  предлагани от бранда идват с функция за регулиране на размера, което позволява кънките и ролерите да “растат” заедно с децата. Качеството на изпълнение е изключително високо, а цветовата гама е толкова разнообразна, че децата дълго се колебаят на кой модел да се спрат. 

За най-малките полският производител предлага регулируеми ролери с уголемени и успоредно разположени задни колела, които осигуряват по-голяма стабилност на малките сладури. За тийнейджърите се предлагат ролери с повишена издръжливост и висока скорост на пързаляне благодарение на колелцата, които са снабдени с лагери АВЕС - 9. 


Сред най-търсените модели на Nils Extreme за 2021 родителите и децата поставят: 

  • Nils Extreme NA 1005 

  • NA 0329 A 

  • NJ9012A и много други

Топ 5 марки за ролери и кънки

Tempish 

Датската компания е основана през 1994 година и бързо намира мястото си сред лидерите в производството на спортни продукти за деца и възрастни. Сред широката гама от продукти, които разработва и предлага специално място заемат ролерите и кънките предназначени за деца. 

Компанията предлага висококачествените си продукти в над 20 страни, като е съсредоточила продажбите си основно  в Европа, САЩ, Канада и Мексико. У нас ролерите и ролковите кънки с марката Tempish навлязоха сравнително отскоро, но българските потребителите веднага оцениха високото им качество. 

Днес артикулите за пързаляне за деца от тази марка са сред най-търсените. Продуктите на датския производител се отличават с прецизна изработка, стабилност и голяма лекота. 


Сред популярните модели с марката Tempish за 2021 са: 

  • Tempish Quad Fortis 

  • Tempish Clips Duo 

  • Tempish Swist 

  • Tempish Tiny Plus и други


Топ 5 марки за ролери и кънки

Rookie 

Rookie е изключително популярна марка, продуктите на която са търсени по цял свят. Компанията е основана през 1978 година във Великобритания с една - единствена задача и цел - да разработва и предлага висококачествени ролери, кънки и аксесоари за тях за децата от всички възрасти. 

Днес можем да кажем, че марката не само е постигнала напълно целите си, но и продължава да радва децата и техните родители с разнообразна гама от модели кънки и ролери с класическа конструкция и колоритен дизайн.

Почти всички модели, носещи името Rookie са регулируеми с поне 4 размера, изработват се от качествени материали като мека, синтетична кожа, имат стабилно закопчаване и предлагат максимално добро пързаляне.

Що се отнася до цветовата гама, сред моделите, предлагани от бранда можете да откриете както класически ролери и кънки в свежи цветове и семпъл дизайн, така и модели в модерни към момента цветове и цветови комбинации като лилаво, наситено жълто, светло синьо, наситено зелено и други.


Сред популярните модели кънки и ролери с марката Rookie за 2021 година родителите нареждат: 

  • Rookie Bubblegum 

  • Rookie Rosa 

  • Rookie Harmony 

  • Rookie Legacy и други


Топ 5 марки за ролери и кънки

Вече знаете какви са приликите и разликите между ролковите кънки и ролерите и сте наясно кои са най-предпочитаните марки у нас. Дойде ли моментът ще сте подготвени и можете бързо да откриете модела, марката и вида, който търсите. 

Три бонус съвета от нас

Внимавайте с размера

Колкото качествени да са кънките и ролерите, ако не са в подходящия размер, то детето ви няма да се чувства удобно и комфортно когато ги използва. Затова, когато покупката предстои отидете заедно с малчугана в магазина и го накарайте да премери артикулите, на които сте се спрели. 

Ако детето е малко и не сте сигурни, че ще ви отговори напълно искрено дали размерът е точен, когато обуе избрания модел натиснете с ръка бомбето. Ако то не хлътва, това означава, че размерът е точен.

Внимавайте от къде пазарувате

За да сте спокойни, че детските артикули, които купувате са наистина от популярни брандове и са от високо качество пазарувайте само от магазини за продажба на детски стоки, в коректността на които сте сигурни.

Не се спирайте на кънки или ролери, които се предлагат на нереално ниски цени

Сигурни сме, че една част от вас си мислят, че това са продукти, които детето бързо ще израсте и затова е по-добре да купят кънки на ниски цени. Наистина децата растат много бързо и само след няколко месеца може се наложи да купувате кънки или ролери в по-голям размер. 

Но с покупката на прекалено евтини артикули няма да спестите пари, напротив. Защото ниската цена в 99% от случаите означава, че и качеството на продуктите не е много високо. Така на практика излиза, че ще ви се налага да купувате кънки или ролери не на няколко месеца, а почти всеки месец. 

Затова ние ви препоръчваме вместо да купувате нискокачествени продукти на ниска цена всеки месец, да се спрете на регулируем модел от водещ бранд, който ще “расте” заедно с детето ви. Така не само инвестицията ви ще се е изплати неколкократно, но и малчугана ще може да се радва на ролковите кънки или ролерите поне няколко години. 

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате