Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

За да предоставите безопасност на вашето слънчице през нощта и да си осигурите спокойствие, бебефоните са най-добрият избор за вас.

Основната полза от бебефоните е, че ви помагат да сте спокойни за безопасността на вашето дете по време на сън и да спите добре. С тяхна помощ можете да следите дали бебето ви получава качествен нощен сън без да отивате в неговата стая.

Топ марки и модели бебефони

Бебефоните работят в дадена радио честотна лента, за да предадат звука от стаята на бебето към приемник в друго помещение. 

По тип на предаване на сигнала бебефоните се делят на два вида:

  • аудио
  • видео/аудио

Има аналогови и дигитални бебефони.

Топ марки и модели бебефони

Устройството на един бебефон включва предавател (който се поставя в стаята на бебето) и един или няколко приемника.

На пазара за бебефони ще откриете разнообразие от модели с различни екстри и на различни цени

Съвременните модели бебефони разполагат с повече функции от всякога:

  • сензори за температурата
  • свирене на приспивни песнички
  • допълнителни приложения за смартфон
  • други функционалности

Други екстри са опция за:

  • цветно виждане
  • висока разделителна способност на камерата
  • функция за вибрация
  • опция за включване и изключване на видеото с цел пестене на енергия
  • настройка на яркостта на екрана

При някои бебефони има също и опция за използване на камерата и бебефона чрез батерия или чрез кабел по избор.

Топ марки и модели бебефони

Но многообразието от модели бебефони може и да затрудни родителите по отношение на това кой е най-правилният избор.

Главната задача на бебефона е да предава ясен звук, а също и картина, от стаята на бебето на друго място от сградата.

По отношение на цената, цените на аудио бебефоните са в диапазона между 50 и 300 лв, а аудио и видео бебефоните са на цени между 160 лв и 600 лв.

С нарастването на цената се увеличава и броят на функционалностите, които един бебефон предлага. Но е добре да знаете, че високата цена не винаги е 100 % гаранция за високо качество.

Дори и високотехнологичните модели бебефони не са напълно застраховани от: 

  • поява на видео смущения
  • неясна видео картина
  • некачествени елементи


Топ марки и модели бебефони

Кои са топ марките и техните модели бебефони:

  • Chipolino- видео бебефон Polaris 3.2 LCD
  • Motorola-видео бебефон Comfort 85 Connect, Comfort 40 Connect, Comfort 45, MBP24
  • Lorelli- дигитален видео бебефон 2.4 LCD , Care & Calm
  • Philips- бебефони и дигитални видеофони Avent
  • Cangaroo- бебефони Maternal Instinct и Mommy’s sense
  • Kikaboo- бебефон Attento
  • Lionelo- бебефон Babyline 8.1


Топ марки и модели бебефони

Нека да разгледаме видовете бебефони и да ги сравним:

Аудио бебефони

Аудио бебефоните са добър избор за тези от вас, които държат на светлините и звуците.Те са с по-ниска цена в сравнение с аудио/видео бебефоните.

Някои бебефони имат малки светлини на приемника и те могат да ориентират родителя за плача на бебето, дори ако звука на бебефона е спрян. Колкото по-силни са звуците от бебешката стая, толкова по-силно ще светят светлините на бебефона


Топ марки и модели бебефони

Дигитални бебефони

При дигиталните бебефони сигналът се кодира при преминаването си от бебефона към приемника.Това значи, че звуците от бебефона не могат да бъдат чути от други хора.

Аналогови бебефони

При аналоговите бебефони сигналите от бебефона се предават директно до приемника без да се кодират.

Видео/аудио бебефони

Този тип бебефони са оборудвани с малка камера, която изпраща изображения към видео монитор. Тя може да се постави на мебел или да се закрепи към стена. 

Приемникът на видео/аудио бебефоните понякога се предлага с допълнителен клип за колан за по-удобно пренасяне, което предлага практичност за родителя.

Топ марки и модели бебефони


С нощно виждане

При повечето аудио и видео бебефони има опция за нощно виждане на монитора или инфрачервена светлина. Те предлагат на родителите възможност да наблюдават бебето си, дори когато спи в тъмна стая.

При някои аудио модели има вградена нощна светлина на монитора на бебешката стая. Тя може да се контролира от приемника.

Сензор за температура и движение 

На пазара се предлагат бебефони, които са с настройващ се сензор.Той помага на всеки родител лесно да следи температурата на бебешката стая.

По кои признаци да разпознаем качествените бебефони?

Надеждност 

Надежден е този бебефон, който предлага ясен звук без смущения. Всъщност е нормално при бебефоните да се появяват смущения. 


Топ марки и модели бебефони

Има бебефони с яркост, която се регулира с опция за контролиране на музика, природни звуци чрез дистанционно. Те са отличен вариант за деца, които трудно заспиват.

Ако например един бебефон е в близост до електрически уреди, безжични телефони или предаватели, които работят на същата честотна лента, то в сигнала може да се появи статичен дразнещ шум, бръмчене.

Аудио смущения от всякакъв вид могат да нарушат звуците, които идват от вашия бебефон и да ги направят трудно разбираеми. Смущенията могат да бъдат предизвикани от разговор на съседи или пък звуци на друго бебе.

В случая с видео бебефоните най-честите смущения в сигнала могат да са размазана картина, лоша видимост или видео от друга локация, кратък живот на батерията, къс обхват на приемане.

Честотна лента

При избор на бебефон е важно да сте сигурни, че избраният от вас модел бебефон произвежда чист звук и ясна картина. Затова и е добре да обърнете внимание на честотната лента. 

Топ марки и модели бебефони

Когато бебефона се намира в близост до друго устройство,чиято честота е близка до тази на бебефона, то е вероятно да се появи статичен шум или преплитане на връзките.

Затова, ако сте решили да си вземете бебефон, се препоръчва да изберете такъв, който е с по-различна честотна лента от тази на безжичните устройства във вашия дом. В това число влиза и смартфона.

Има различни видове смущения и те зависят от това:

  • къде се намира вашият дом
  • от електронните устройства във вашия дом
  • от това какви са електронните устройства на вашите съседи.

Ако например разполагате с безжично устройство, което работи с честота 2,4 гигахерца, то в такъв случай изберете бебефон, който работи с по-ниска честота.

Топ марки и модели бебефони

Вид зареждане

Има бебефони, които се предлагат с опция за смяна на батериите, както и такива, които се захранват с електрически кабел. Приемниците на бебефоните се захранват с електрически кабел и презареждаща се батерия.

При някои видове бебефони батерията се изтощава бързо. Дори при бебефони с презареждащи се батерии може също да се наблюдава бързо спадане на заряда.

Топ марки и модели бебефони

Ръчно видео/аудио устройство за родителя

Дигиталните и аналоговите бебефони имат практичен цветен LCD видео екран, който е вграден на подвижното устройство. Той позволява на родителя да не изпуска от поглед детето си без да е необходимо непрекъснато да наблюдава видео конзолата.

Важно е обаче да знаете, че екраните на този тип бебефони са различни по размери. При избор на модел бебефон се уверете, че този, който сте си избрали, предлага екрани на бебефона и приемника с достатъчна големина, за да получавате ясна картина от стаята на бебето.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате