Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Обмисляте покупката на детски басейн, но не сте напълно сигурни нито по какви критерии да го изберете, нито на коя марка да се доверите. Ако това ще е първата ви подобна покупка е напълно разбираемо да се чувствате малко по-неуверени, но ние сме на ваша страна и ще се опитаме да ви улесним максимално при избора му.

Топ марки и модели детски басейни

Пет въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да започнете търсенето на подходящата марка и модел детски басейн

Цена

На пазара се предлагат басейни от нисък, среден и висок клас, а според класа (и допълнителните екстри) варират и цените им. За си спестите нервите и времето, преди да започнете търсенето на басейн си дайте сметка какви са реалните ви финансови възможности и бюджета, който можете да отделите за покупката на басейна. Така ще стесните търсенето и ще се съсредоточите единствено върху моделите, които отговарят на възможностите ви.

Местоположение

Ако не планирате да закупите малък надуваем басейн, който да местите където ви е удобно, а искате да закупите басейн, в който децата ви (а защо не и вие) да се забавлявате цяло лято, тогава трябва да разгледате и измерите свободното пространство, с което разполагате в градината и да откриете най-подходящото (и равно) място, на което да разположите басейна.

Форма и височина

Формата на басейна до голяма степен зависи от това колко е свободното пространство в градината и мястото, което сте определили за неговото поставяне. Що се отнася до височината, тук трябва да се ръководите от това колко големи са децата, които ще се забавляват в него и дали вие ще влизате в басейна заедно с тях или не.

Казано иначе, помислете добре дали искате басейн само за децата или по-скоро се нуждаете от семеен басейн.

Тип на басейна

Тук вариантите ви за избор са основно два - надуваем или сглобяем басейн. Предимствата на детските басейни с надуваеми стени и дъно са изключително достъпната цена, лесната поддръжка, бързия и лесен монтаж и демонтаж, а недостатъците им са опасност от спукване, по-краткия експлоатационен срок и липсата на филтрираща система при някой модели.

Сред основните предимства на сглобяемите басейни с твърди стени и дъно са бързия и лесен монтаж, по-дългия срок на експлоатация, филтриращата система, а минусите им са ограничения във формата и размера и невъзможност да бъдат монтирани вътрешни елементи в басейна.

Топ марки и модели детски басейни

Знаете ли отговорите на тези въпроси сте готови да започнете търсенето на подходящата марка и модел детски басейн.

Добрата новина е, че въпреки огромното разнообразие от модели, водещите марки в световен мащаб са две - Intex и Bestway и коя от двете марки ще изберете зависи от вашите нужди и предпочитания.

И все пак… Intex или Bestway?

И двете марки са лидери в производството на детски басейни и предлагат много голямо разнообразие от висококачествени басейни.

Intex Pool е компания, която повече от 40 години заема лидерските позиции по производство на надуваеми и сглобяеми басейни. Продуктите на компанията са харесвани по цял свят заради достъпната цена, лесният монтаж и високото качество на изработката.

Топ марки и модели детски басейни

Bestway са по-отскоро на пазара, но по нищо не отстъпват на Intex като качество, разнообразие от модели и ценови диапазон.

И двете марки предлагат висококачествена изработка на детските басейни, които предоставят за продажба. Що се отнася до монтажа, и басейните Intex и Bestway се монтират изключително лесно, но ако трябва да бъдем напълно откровени трябва да кажем, че инструкциите на Intex са малко по-добри от тези на Bestway. Помпите на Intex също са малко по-добри и по-силни от тези на Bestway, но като цяло разликите между двете марки са наистина минимални и единствено от вас зависи на кой от двата бранда ще заложите.

Стана ясно, че и двата бранда са почти на едно ниво като качество и цени на басейните, но предлагаме вие като потенциални купувачи се интересувате не само от марките, но и от най-популярните модели детски басейни, които предлагат.

Топ модели детски басейни Intex

Надуваеми басейни Intex

Easy Set Pool

Серията надуваеми басейни Intex Easy Set Pool са едни от най-популярните, достъпни и лесни за сглобяване и разглобяване басейни, които се предлагат в търговската мрежа.

Ако имате нужда от басейн, който да закупите сутринта и до края на деня децата ви вече да се забавляват в него, това е надуваемият басейн от серията Intex Easy Set.

Всички модели Easy Set Pool са изработени от висококачествени материали и разполагат с ламинирани странични стени от PVC за по-голяма издръжливост, със 110 - 120 V филтърна помпа и към комплекта има DVD ръководство, което изключително много улеснява монтажа.

Предимствата на надуваемите басейни Easy Set са:

      достъпната цена

      доброто качество

      лесният монтаж (инсталацията на басейна отнема само 30 минути)

      бързия демонтаж

      голямото разнообразие от размери

Минусите на този тип басейни са:

      срок на експлоатация 2 - 3 сезона максимум

      формата им е само кръгла

      надуваемият пръстен е склонен към течове

      максималната им височина е 48 инча

Сглобяеми басейни Intex

Intex Prism Frame

Prism Frame се предлагат в няколко различни форми и размера и са много подходящи както за деца, така и за цялото семейство. Този модел басейни са не само изключително просторни, но и много издръжливи и достъпни като цена.

Стените на Intex Prism Frame имат устойчива рамка от стомана, а вътрешната част на басейна е изработена от няколко слоя устойчив на пробиване PVC материал. Този модел басейни разполагат с високоефективни филтър и помпа, като помпата разполага с нова технология „хидро аерация”, която поддържа водата в басейна още по-чиста и бистра.

Търсите ли си басейн за цялото семейство на достъпна цена, сглобяемите басейни с метална рамка Intex Prism Frame са много добър вариант.

Ultra Frame

Този модел на Intex са отличен пример за висококачествени басейни, предлагани на много достъпни цени. Ultra Frame не само имат изключително привлекателен външен вид, но са и най-здравите басейни, които можете да откриете.

Ultra Frame имат поцинкована рамка от стомана, трислойно покритие от здрав и устойчив на пробиване материал и се предлагат с филтър и помпа от висок клас.

Като недостатъци на този модел басейни на Intex можем да посочим единствено по-високата цена и малко по-трудния монтаж.

Intex Oval Ellipse Frame

Intex Oval Frame комбинират в себе си гъвкавостта на Easy Set и здравината на Ultra Frame. Този модел разполага с устойчива на ръжда стоманена рамка, гъвкаво, меко тяло от три слоя PVC и високо ефективна филтърна помпа.

Топ марки и модели детски басейни

Топ модели детски басейни Bestway

Надуваеми басейни

Bestway Fast Pool

Серията надуваеми басейни Bestway Fast Pool се предлага в широка гама от лесни за сглобяване басейни на много достъпни цени. В зависимост от желанията си, можете да се спрете както на малък размер, подходящ за 2 до 4 души, така и на по-голям размер басейн, в който спокойно могат да влязат от 6 до 8 души.

Надуваемите басейни Bestway Fast Pool се сглобяват наистина изключително бързо (в рамките на 10 - 15 минути) и се разглобяват също толкова бързо. За да инсталирате един подобен басейн е необходимо просто да се надуете горния пръстен и да напълните басейна с вода. За да го деинсталирате процедурата също е много лесна - просто източвате водата, обезвъздушавате горния пръстен и прибирате басейна за следващото лято.

Стените на Bestway Fast Pool са изработени от 3 - слоен PVC материал с висока якост, като дебелината на стените варира в зависимост от големината на басейна - от 0,40 мм. до 0,80 мм.

Освен, че надуваемите басейни на Bestway са много удобни и здрави, те се предлагат и с филтърна помпа, която се грижи водата в басейна да е винаги чиста и свежа.

Предимствата на Bestway Fast Pool са приемливата цена, лесната и бърза инсталация и деинсталация и разнообразието от размери. Минусите са същите като при надуваемите басейни на Intex - сравнително кратък експлоатационен живот (2 - 3 сезона), горният надуваем пръстен лесно може да бъде пробит и това, че се предлагат само в кръгла форма.

Сглобяеми басейни Bestway

Bestway Steel Pro Max

Серията Steel Pro Max на Bestway са с устойчиви и здрави рамки от прахово боядисана стомана и са с Tri - Tec конструкция, включваща 3 - слоя PVC с ядро от полиестерна мрежа за максимална издръжливост.

Steel Pro Max се предлага в различни размери, така че лесно можете да откриете подходящия размер според личните си нужди и предпочитания. Предимствата на този модел басейни Bestway е приличната цена, на която могат да бъдат закупени всички размери, опростеният монтаж, наличието на филтърна помпа в комплекта (при някой модели) и много доброто качество на изработка. Минуси - някой от потребителите се оплакват, че след първия сезон PVC стените започват да пропускат и се налага ремонт.

Bestway Power Steel

Серията Power Steel разполага с неръждаема метална рамка, която осигурява стабилна конструкция на басейна. Вътрешната конструкция на този модел басейни също е от 3 - слоя PVC и мрежа, за да се осигури по-голяма здравина и непропускливост.

Освен, че този модел е изключително здрав и много подходящ за цялото семейство, той разполага и с висококачествена пречиствателна система, която се грижи водата винаги да е чиста. Повечето от моделите от серията Bestway Power Steel се предлагат и с допълнителни екстри като подвижна стълба, покривало и комплект за ремонт.

Power Steel е подходящ модел басейн за цялото семейство, който можете при правилна поддръжка да използвате доста сезони. Единствените недостатъци, които можем да споменем за този модел басейни на Bestway са по-сложния монтаж и малко по-скъпата му поддръжка.

Топ марки и модели детски басейни

Какво бихме ви посъветвали ние?

Това, че и Intex, и Bestway предлагат разнообразни и почти идентични като качество модели наистина затруднява много избора, но ако трябва да бъдем напълно честни и откровени, Intex са малко по-предпочитани от клиентите в сравнение с Bestaway. Като компания с дългогодишен опит, Intex не само предлага голямо разнообразие от модели на детски басейни, но разработва и предлага филтърни системи и аксесоари собствено производство.

Ние обаче ви съветваме следното… Тъй като и двете марки са почти на едно и също ниво, когато избирате басейн по-скоро се съсредоточете върху модела. Ако нямате много голямо пространство или ако децата ви са по-малки, по-доброто решение би бил един надуваем басейн, а ако искате да ползвате басейна цялото семейство, тогава помислете за сглобяем басейн от някоя от двете марки.

А ако ви е трудно да направите правилния избор, можете да се обърнете към екипа на BgHlapeta и ние с радост ще ви помогнем да закупите най-подходящия и изгоден детски басейн.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате