Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Топ марки столчета за хранене за 2022

Източник снимка:bghlapeta.com

Столчетата за хранене са от основно значение за правилното развитие на детето. Те са важни не само защото се грижат за оформяне на правилната позиция на хранене на малчо, но и защото детското столче е първото му лично столче и благодарение на него детето за пръв път има възможност да “седне” наравно със семейството си около масата за хранене.

Кога детето е готово да седне на столчето?

Педиатрите препоръчват да обмислите покупката на детско столче и да започнете да поставяте мъничето в него, след като то навърши 6 месеца или когато може да стои седнало стабилно и напълно самостоятелно.

Какво да търсите при покупката?

Безопасност

Това е най-важният критерий, който трябва да вземете под внимание. Преди покупката се уверете, че столчето за хранене, на което сте се спрели е оборудвано с 3 или 5 - точкова система за закрепване (колани) и има сертификат NF или EN. 

Проверете и дали продуктът е качествен, стабилен, няма остри ръбове или места, на които детето може да се прискрипе и най-вече обърнете внимание дали е подходящ за възрастта и теглото на детето ви.

Комфорт

От съществено значение е и дали на бебчо ще му е удобно и комфортно да стои и да се храни, седнало на столчето. 

За да сте сигурни и вие в това, не е зле да обърнете внимание на мекотата и ширината на седалката, дали столчето за хранене има опция за регулиране на височината на седалката и облегалката, разполага ли с удобна поставка за крачетата и дали размерът и формата на таблата са удобна.

Почистване

Тъй като седнало на детското столче детето ще се учи да се храни самостоятелно, предполагаме и сами се досещате, че ще изпуска голяма част от храната си право върху столчето. Затова е добре да се уверите, че детския артикул, на който сте се спрели се почиства бързо и лесно.

Топ марки столчета за хранене за 2022

В момента има много производители, които предлагат детски столчета за хранене и ако до сега не ви се е налагало да правите подобна покупка е напълно възможно да изпитате затруднени при избора на марка и модел столче за детето си.

За да ви улесним поне малко се допитахме до българските майки и татковци и заедно с тях изготвихме класация на най-търсените детски столчета за хранене в България.

Kikka Boo

Българските родители поставят Kikka Boo сред добрите марки столчета за хранене, тъй като бранда е български, цените, на които предлага продуктите си са повече от достъпни, а качеството им не отстъпва на качеството на столчетата за хранене, предлагани от водещите световни марки.

Столчетата на Kikka Boo се отличават с оригинален и стилен дизайн, високо качество на изработка и гарантират пълен комфорт и безопасност на мъничетата.

Всички модели на бранда разполагат с мека, удобна и регулираща се седалка и облегалка, 5 - точкови колани за оптимална сигурност, удобна поставка за крачетата и възможност за регулиране на таблата в няколко различни позиции.

Столчетата, предлагани от марката се предназначени за деца от 6 до 36 месеца, като има и еволюционни модели, които “растат” заедно с децата и могат да се използват от малчуганите поне още няколко години.

Сред популярните и най-купувани от българските родители модели столчета на Kikka Boo за 2022 са: 

  • Elma (столче 2в1
  • Woody 
  • Maple 
  • Pastello 
  • Eat N Play и други

Топ марки столчета за хранене за 2022

Източник снимка:bghlapeta.com

Cangaroo

Едва ли има родител, който да не познава тази българска марка. Cangaroo е бранд на една от най-старите и популярни компании за производство и продажба на бебешки и детски продукти - Мони ООД. 

Затова е напълно логично българските родители да ѝ се доверяват и да нареждат столчетата, които предлага сред най-добрите столчета за хранене за 2022 - ра.

Продуктите, които бранда предлага са съобразени с всички съвременни изисквания за качество и безопасност и са едни от най-удобните и комфортни модели, които могат да се открият към момента на родния пазар.

Не е за подценяване и факта, че цените, на които се предлагат столчетата са достъпни за българските родители.

Марката предлага както дървени, така и висококачествени столчета от гъвкава и устойчива пластмаса, които са лесни за почистване и съхранение.

Някой от най-купуваните модели на Cangaroo са: 

  • Aspen 
  • Papaya 
  • Pudding 
  • Hugge 
  • Brunch и други

KinderKraft

Kinderkraft е сравнително млада полска марка (създадена е преди около 10 години), продуктите на която печелят все повече почитатели по света. Компанията разработва и предлага разнообразна гама от продукти за деца, включително и столчета за хранене с високо качество.

Моделите столчета, които бранда предлага са ергономични, безопасни и с впечатляващ дизайн. Всички столчета разполагат с удобна табла, поставка за крачетата, 5 - точкова система за безопасност и с комфортни седалка и облегалка.

Сред столчета за хранене на Kinderkraft, които родните мами и татковци поставят висока оценка са: 

  • Tastee 
  • Enock 
  • Fini 
  • Tixi и други

Топ марки столчета за хранене за 2022

Източник снимка:bghlapeta.com

Peg Perego

Peg Perego е марка на една от най-известните италиански компании за производство на продукти деца. Компанията е основана през 1949 година от Джузепе Перего и от тогава до днес е сред водещите компании за производство на широка гама от висококачествени, комфортни, стилни и съобразени с нуждите на децата продукти.

Едва ли е нужно да казваме, че моделите столчета за хранене, които марката предлага и на българския пазар са произведени с грижа към децата и без никакъв компромис в качеството.

Моделите Peg Perego, които българските родители отличиха като отлични са: 

  • Prima Pappa 
  • Tatamia Follow Me 
  • Siesta 
  • Rialto и други

Chipolino

Това е още една родна марка, която родителите поставят сред най-добрите марки столчета за хранене и това съвсем не е без причина. Компанията предлага изключително широк спектър от модели столчета, които са съобразени както с нуждите на децата, така с всички изисквания за качество и безопасност.

Освен това артикулите, които предлага са доста приемливи като цена и са достъпни за голяма част от родителите.

Моделите столчета на Chipolino се отличават с голямо удобство и комфорт, сигурна 5 - точкова система за безопасност, ергономичност и лесно почистване.

Някой от моделите столчета за хранене на Chipolino, препоръчани от българските мама и тате като най-добри за 2022 - ра са: 

  • Лолипоп 
  • Парти 
  • Макси 
  • Master Chef 
  • Пудинг 
  • Sweety и други

Cam

Cam е италианска компания, която повече от 50 години произвежда продукти за деца от 0 до 3 - годишна възраст. Марката е позната както по света, така и у нас, а продуктите ѝ (в това число и столчетата за хранене) са доста търсени.

Продуктите, предназначени за времето на хранене на децата, които от Cam предлагат се отличават с високо качество, функционалност, модерен дизайн и комфорт.

Всички столчета разполагат с регулиращи се на височина на седалка и облегалка, поставка за отмора на крачетата, удобна табла и система за сигурност.

Моделите на детски столчета за хранене на Cam, които родителите определят като най-добри са: 

  • Smatry Pop 
  • Cam Istante 
  • Cam Gusto 
  • Cam Idea и други

Топ марки столчета за хранене за 2022

Източник снимка:bghlapeta.com

Видео: PAPPANANNA

Lorelli

Завършваме нашата импровизирана класация на Топ марки столчета за хранене за 2022 - ра с още една българска марка - Lorelli. Под тази марка се предлагат продукти за бебета и деца, произвеждани от една от най-старите и популярни компании у нас - Дидис ООД.

Компанията е на пазара повече от 20 години, а продуктите с марката Lorelli отдавна са заслужили доверието на българските родители.

Столчетата за хранене, които бранда предлага са с качествени, със съвременен и стилен дизайн и на достъпни за българския потребител цени.

Някой от най-търсените модели столчета на Lorelli са: 

  • Amaro 
  • Cryspi 
  • Napoli 
  • Camminando 
  • Appetito 
  • Pixi и други

Често задавани въпроси

Какви видове столчета за хранене предлагате?

В нашия онлайн магазин ще откриете широка гама както от марки и модели, така и от видове столчета за хранене. В зависимост от предпочитанията ви, ние можем да ви предложим както столчета 2в1, така и сгъваеми, повдигащи, еволюционни и столчета - люлки.

Колко време детето ми може да използва столчето?

Стандартните столчета за хранене са предназначени за деца от 6 до 36 месеца с тегло до 20 кг. Освен тях ние можем да ви предложим и т. нар. еволюционни столчета, които “растат” заедно с детето и то може да ги ползва първоначално като столче за хранене, а след това като стандартен стол.

Как да поръчам столче за хранене от вашия магазин?

Влизате на страниците на БгХлапета, откривате категория продукти, която ви интересува, избирате столчето за хранене и поставяте продукта в кошницата си. Щом приключите с пазаруването, ще се свържем с вас за потвърждение на поръчката и ще ви я доставим чрез куриерски компании, с които работим.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате