Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или


Източник снимка:pixabay.com

Като всяка млада майка, която все още няма много голям опит в отглеждането на бебче, вие се нуждаете от помощ и подкрепа. И ние сме сигурни, че я получавате от семейството и близките си.

Има обаче няколко продукта, които също могат да ви бъдат от помощ при отглеждането на вашето дете.

9 изпитани продукта, верни помощници на младата майка

Бебефон

Няма да сгрешим ако кажем, че бебефоните са едни от най-добрите (и верни) помощници на всяка млада и неопитна майка.

Тези устройства са много полезни, тъй като регистрират какво се случва в детската стая и ви известяват, ако детето се събуди, размърда или разплаче. Така не се налага постоянно да ходите до детската стая или да ставате да наглеждате мъничето през нощта, за да се уверите, че всичко е наред.

Съвет: Въпреки, че можете да изберете бебефон и след раждането на бебето, ние ви препоръчваме да го включите в списъка си за покупки още преди мъничето да се е родило. Така, още от първия ден, в който семейството ви се увеличи можете да се възползвате от уникалните функции на устройството и да спите по-спокойно.


Източник снимка: bghlapeta.com

Видео:Motorola LUX65 VM65 Baby Monitor | REVIEW |

Помпа за кърма

Кърменето е естествен процес, с който ще свикнете още в мига, в който положите бебчето върху гърдите си. Но понякога ще се случва да не можете да кърмите, защото имате работа навън или някой от семейството ви е поел грижите за детето за няколко часа.

В тези случаи помпата за кърма ще ви е от голяма помощ, тъй като ви дава възможност да практикувате смесено кърмене (от гърда и от бутилка).

Така, когато нямате възможност да кърмите по естествен начин (на работа сте, уморени сте или бебчето е при тате, баба или дядо) с помощта на ръчната или електрическата помпа се изцеждате и съхранявате млякото в бутилки.

Тези верни помощници се предлагат в голямо разнообразие от модели и марки, но като видове са основно два: ръчни и електрически помпи.

Ръчната помпа ще ви е от помощ, ако се изцеждате само от време на време. Този вид са по-евтини, по-лесно преносими, но продължителността на изцеждане е по-дълга.

Електрическите помпи ще са ви от полза, ако ги използвате редовно. С тях изцеждането е по-бързо и лесно, тъй като електрическият мотор на помпата имитира ритъма на смукане на вашето бебе.

Обикновено помпите за кърма, без значение дали са електрически или ръчни се предлагат в комплект с удобна бутилка за съхранение на млякото.

Все пак, преди покупка е добре да се уверите, че избраната от вас помпа се предлага с подобна бутилка, биберон и капаче за бутилката. Казваме го, тъй като покупката на комплект ще ви улесни много повече, защото няма да се налага да търсите и купувате допълнително подходящи бутилки, в които да съхранявате кърмата, която я изцедите.


Източник снимка: bghlapeta.com

Възглавница по време на бременност, след раждане и за кърмене

Възглавниците са изключително удобни и много полезни продукти, които можете да използвате както докато сте бременна, така и след раждане и по време на кърмене.

Продуктите, предназначени за употреба по време на бременност облекчават натоварването и помагат на бъдещата майка да се почувства по-удобно и комфортно.

Възглавниците след раждане намаляват болките при сядане след раждане и помагат за по-бързото възстановяване.

Моделите предназначени за кърмене осигуряват комфорт на младата майка при кърменето и удобство и сигурност на детето, когато лежи, седни или си играе.

Възглавницата за бременни логично е добре да закупите и използвате по бременността, докато тази за кърмене можете да закупите и на малко по-късен етап.

Съвет: Ако сте решили да кърмите колкото е възможно по-дълго, не е зле да потърсите или комплект за кърмене, или да допълните възглавницата с шал за кърмене.

Препоръчваме тези покупки, тъй като ако кърмите детето по-дълго време, с шала или покривалото за кърмене можете да го правите не само в къщи, но и в заведение, в мола или докато сте на гости.


Източник снимка: bghlapeta.com

Уред за подгряване на шишета

Този уред е може би един от най-верните помощници на младата и неопитна майка. Той не само улеснява приготвянето на адаптираното мляко на бебето като го подгрява и задържа достигната температура на течността в бутилката, но и при самия процес на подгряване млякото не губи от хранителните си качества.

А още по-хубавото е, че тези уреди не само могат да затоплят по няколко бутилки мляко наведнъж, но и в тях могат да се затоплят и бурканчета храна, което ще ви е от полза, когато детето стане на възраст, в която е време да премине от кърмата и адаптираното мляко към мека храна като пюрета.


Източник снимка: bghlapeta.com

Термометър за вана

На пръв поглед термометърът изглежда съвсем незначителен продукт и може да ви се струва, че едва ли ще ви е от някаква помощ, но повярвайте, той ще ви е много нужен при къпането на бебето.

Казваме това, тъй като преди да потопите мъничето в бебешката вана трябва да се уверите, че водата не е нито прекалено студена, нито прекалено гореща.

И да, може би сте чували, че проверката на температурата можете да направи и като потопите лакътя си във водата, но този метод не е много точен и не ви съветваме да го пробвате, особено ако все още нямате много опит.

Термометрите за вана отчитат температурата на водата с голяма точност и предупреждават, ако тя е студена или прекалено гореща, а вие няма да се притеснявате всеки път, когато дойде време за къпане дали водата е с точната температура.

Съвет: Няма да сгрешите, ако закупите бебешката вана, термометъра и другите аксесоари за къпане на бебето преди то още да се е родило. Така ще сте напълно подготвени за първото му къпане у дома.


Източник снимка: bghlapeta.com

Стерилизатор на бутилки

Макар, че напоследък използването на този вид уреди се отрича от една част от майките, ние ви ги препоръчваме, тъй като благодарение на тях няма да губите време да стерилизирате ръчно всяка една бутилка всеки път преди и след хранене на детето.

Стерилизаторите на бутилки, без значение дали са електрически, парни или за микровълнова отстраняват до 98% от бактериите, полепнали върху бутилките и аксесоарите на бебето.

Съвет: Имате ли възможност изберете модел, който не само може да стерилизира по повече бутилки наведнъж, но и има сушилня за шишета. Така ще си спестите не само време за стерилизацията на бутилките, но и няма да се налага да ги подсушавате внимателно преди употреба.


Източник снимка: bghlapeta.com

Уред за приготвяне на храна

Щом бебчо поотрасне ще трябва да преминете от кърмата и адаптираното мляко към меката, а малко по-късно и към по-твърдата храна. Това означава, че ще ви се налага да готвите по няколко пъти на ден, ако искате мъничето ви да има разнообразно меню и да се храни колкото се може по-пълноценно и здравословно.

Дори и да обичате да готвите, с малко дете на ръце и всички останали домашни задължения, които ви очакват ще ви е доста трудно да отделяте много време, за да приготвяте храна и за мъничето и за останалата част от семейството.

Уредите за приготвяне на храна могат да ви отменят в готвенето и да ви спестят изключително много от и без това малкото свободно време, с което разполагате покрай отглеждането на детето.

В търговската мрежа в момента се предлага широка гама от уреди за готвене и само трябва да се спрете на подходящ модел.

В този ред на мисли, препоръчваме ви да се спирате на уреди с повече функции, в които можете да приготвяте не само по няколко ястия едновременно, но и които пасират, претоплят, приготвят зеленчуци на пара, стерилизират и могат да поддържат храната или млякото на бебето топли дълго време.


Източник снимка: bghlapeta.com

Слинг шал, кенгуру или ергономична раница

През първите няколко месеца мъничето основно ще лежи и спи в кошарата, но след третия месец ще започне да му доскучава и ще започне да проявява любопитство към заобикалящия го свят.

За да не се налага да го носите на ръце, можете да обмислите покупката на слинг шал, кенгуру или ергономична раница за бебе.

И трита продукта са много полезни, тъй като просто слагате детето в тях и можете да се разхождате, готвите, чистите или да си почивате. Бебето ще е постоянно близо до вас и ще е спокойно, а ръцете ви ще са свободни.

А и ако имате слинг шал или кенгуру, можете да научите тате как да носи бебчо и той да ви отмени, когато ви се иска да останете малко насаме със себе си, за да си отпочинете по-пълноценно и активно. 

Ако пък се спрете на раница, в зависимост от модела можете да носите детето както на гърдите си, така и на гръб.

Съвет: Ако се спрете на слинг шал не забравяйте да се съобразите с възрастта и теглото на детето при избора му. Трябва да отделите и малко време, за да се научите да го увивате добре, преди да пробвате да сложите и да носите бебето в него.


Източник снимка: bghlapeta.com

Кошче за памперси

Докато бебчето е съвсем мъничко ще ви се налага да сменяте памперси по 10 и повече пъти на ден. Разбира се, след като поотрасне можете да минете и на пелени за многократна употреба, но първоначално искате или не ще се наложи да сте на памперси.

Ако не искате всеки път, в който смените памперса да тичате до контейнера навън, кошчето за памперси ще ви е много добър помощник. И не, не става дума за стандартен кош, който можете да си купите от магазина за домашни потреби, а за специален кош за памперси.

Този вид кошчета разполагат с филтри, които не допускат миризмата от памперса да се разнася из цялата къща. Освен това всеки памперс се поставя в индивидуална торбичка, която е предварително третирана със специално вещество, което намалява развитието на бактериите до 99%. 


Източник снимка: bghlapeta.com

Често задавани въпроси

Какви продукти в помощ на младата майка мога да открия в магазина ви?

БгХлапета е един от водещите магазини за детски стоки в страната и можем да ви предложим изключително голямо разнообразие както от бебешки колички, столчета, аксесоари и играчки, така и пълната гама от продукти, които ще са ви от помощ при отглеждане на детето.

Какъв е срокът на доставка на закупените продукти?

При покупка на продукт от страниците на нашия онлайн магазин ние ще ви го доставим в срок от 4 работни дни.

Доставката на стока в размер до 100 лева цената на доставка е 5,90 лв. При покупка на продукти на стойност над 100 лева доставката е безплатна.

Как мога да заплатя закупени стоки от вашия магазин?

Плащането на закупени от БгХлапета продукти е само с наложен платеж (при доставката).

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате