Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Сигурни сме, че и до днес помните първото си „топване” в морето или първият път, в който родителите ви са ви завели на басейна. Помните безкрайните игри и забавления в приятно хладната вода и как мама и тате са били неотлъчно до вас, докато сте си правили пясъчни замъци или сте се пръскали с водни пистолети край басейна.

Необходими детски аксесоари за басейна и морето

Сигурни сме, че имате подобни спомени и те ви изпълват с умиление. Но днес вие сте родители и е ваш ред да осигурите на детето си всичко необходимо, за да може то да се забавлява истински и да запази своите спомени от първото си море или басейн.

Мислите си, че това е задача лесна за изпълнение и за да я осъществите, е необходимо да закупите за мъника един слънцезащитен крем, да напълните една чанта с играчки и да се настаните удобно край басейна или шезлонга на плажа?

Всъщност, истината е, че подготовката за море или басейн не е толкова проста и лесна и ако искате да осигурите на детето си перфектното изживяване, трябва да се погрижите да му осигурите необходимите аксесоари за море или басейн.

За да ви помогнем, проведохме анкета сред родители на деца на възраст от 0 до 5 години, които посочиха някой от най-важните аксесоари, без които не тръгват с децата си към морето или басейна.

И така… Ето кои са най-важните неща, които трябва да имате под ръка, за да сте спокойни, че детето ви ще се забавлява истински на плажа или край басейна.

Необходими детски аксесоари за басейна и морето

Хладилна чанта

Хидратацията е много важна за децата, затова и едно от първите неща, с които трябва да се оборудвате е хладилната чанта. В нея можете да сложите сок, вода, от любимите плодове на детето и когато то поиска да се разхлади да му дадете свежа и студена напитка.

Добра идея е да сложите в чантата и няколко сандвича, солети или други лакомства, тъй като играта във водата почти винаги води до огладняване и детето ви със сигурност ще поиска да хапне нещо, след като излезе от морето или басейна.

Шапки

Детските шапки за басейн и море са не един, а два броя - една слънцезащитна и една за плуване. Препоръчително е слънцезащитната шапка да е с широка периферия или да има удължение за защита на вратлето, за да осигурява добра защита срещу ярките слънчеви лъчи. Освен това е много важно при избора на шапка да обърнете внимание дали аксесоарът има ултравиолетова защита (UPF), вградена в текстила.

UPF защитата измерва способността на текстила, от който е изработена шапката да абсорбира слънчевите лъчи и да защитава не само от UV лъчи, но и от UVA спектъра на слънцето.

Шапката за плуване е санитарна мярка, с която косата на детето ще е предпазена не само от намокряне, но и от хлорни или други химични съединения, които се използват в басейните за дезинфекция.

Добре е плувната шапка, която закупите за мъничето си да е в по-ярки и отличаващи се цветове, за да можете лесно да следите движенията му в басейна или в морето.

Очила

Детските очила също са два броя - слънчеви и за плуване. Слънчевите очила трябва да могат да предпазват от очите на детето от вредните слънчеви лъчи, а очилата за плуване са от голяма полза особено, когато детето прави първите си опити да плува под вода.

Обувки

Обувките за морето или басейна са един наистина много полезен аксесоар, тъй като предпазват стъпалата на детето, докато то тича по горещия или каменист плаж или докато си играе край басейна. Обувките и сандалите за море или басейн обикновено са изработени от неопрен, осигуряват добра защита и вентилация и се предлагат в различни цветове и размери.

Надуваеми аксесоари

Тук възможностите ви за избор са изключително много, но според анкетираните родители най-важните надуваеми аксесоари са:

      пояс за плуване

      плувни ръкавели

      надуваеми играчки

      топки

      предпазна жилетка и други

Препоръчително е също така, ако детето е съвсем малко да имате под ръка и малък, надуваем басейн и детска палатка за плаж със сенник.

Необходими детски аксесоари за басейна и морето

Дъска за плуване

Този аксесоар ще е необходим, за да може детето да направи първите си опити за плуване. Не е задължително да го имате, но според голяма част от родителите е силно препоръчително, тъй като използвайки дъската, детето се научава да плува самостоятелно по-бързо и лесно. Дъските за плуване, които се предлагат в търговската мрежа са с разнообразен и интересен дизайн и могат да бъдат или изработени от пластмаса или да са надуваеми.

Шнорхел и плавници

Тези аксесоари със сигурност ще ви потрябват, ако детето ви е малко по-голямо и обича да плува под вода. Очилата, шнорхела и плавниците са задължителен аксесоар за всички деца, които обичат приключенията. Можете да закупите всеки аксесоар отделно или в комплект - изборът е изцяло ваш.

Играчки за басейна или плажа

Изборът на играчки е наистина огромен и само от вас и от желанията на детето ви зависи какво ще закупите. Все пак, сред най-популярните и желани играчки за басейн или за море са кофичките за пясък, лопатките, плажните комплекти за игра, камиончетата, багерчетата, водните пистолети, надуваемите животни и т. н., и т. н.

Плажна чанта

Освен всички необходими аксесоари за море и басейн, които току-що изброихме, задължително е да си подготвите и плажна чанта, в която да сложите:

      мека и попиваща добре плажна кърпа;

      водоустойчиво одеяло или плажна хавлия, на която детето да стои, докато е извън басейна или морето;

      слънцезащитен крем с висок UV фактор;

      допълнителен, бързосъхнещ бански или ако детето е много мъничко памперс за плуване за еднократна или многократна употреба;

      бебешка пудра и други.


Необходими детски аксесоари за басейна и морето

И преди да се разделим…

Осигурявайки всичко необходимо за басейна или морето за вашето дете, вие му давате възможност да се забавлява напълно свободно и щастливо и да гради своите спомени от първото си „топване” в прохладната вода на морето или басейна. А има ли подобни сладки спомени, когато порасне то ще предаде любовта си към плуването и на своите деца.

Разбира се, докато мъника да си играе свободно и щастливо във водата вие не бива да го изпускате от поглед така, както вашите родители не са го правили. Това малко ще наруши вашата почивка, но пък има време да почивате, когато детето стане достатъчно голямо, за да може да се забавлява без вашия строг контрол и надзор.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате